Vse to se pa akumulira v živalih, ki je s tem futrana. Tako da predvidevam da je v mesu tega še več.Kje v Sloveniji zelenjava vsebuje največ strupov? #video
Korenje, solata, špinača – to je za strupe v okolju najdovzetnejša zelenjava. Zato je na kritično onesnaženih območjih Slovenije sploh ne bi smeli jesti. Najvarnejši pa so čebula, bučke in paradižnik.siol.net
''Korenje, solata, špinača – to je za strupe v okolju najdovzetnejša zelenjava. Zato je na kritično onesnaženih območjih Slovenije sploh ne bi smeli jesti. Najvarnejši pa so čebula, bučke in paradižnik.''
Poglej priponko 77003
Povprečne vsebnosti kadmija v rastlinah so pod 0,1 mg/kg. Več kadmija (od 0,2 do 2 mg/kg) se nahaja v gobah, oljnih semenih in kakavovih zrnih, največje koncentracije so bile najdene v morskih algah, ribah in morskih sadežih ter v živilih za posebne prehranske namene. V mesu živali je vsebnost kadmija po navadi pod 0,01, medtem ko so koncentracije v ledvicah in jetrih višje (tudi nad 3 mg/kg), saj se kadmij nalaga v ledvicah in jetrih.Od kdaj se pa strupi kopiciju v telesu zivali, oz se posebej v mesu?
O korenju pa nič!Težke kovine, na primer (nasa-lekarna.si). Tunina je znana po živem srebru (velja pa seveda za vse večje predatorske ribe).
Vprašanje je bilo zelo specifično:O korenju pa nič!
Kako prideš do korenja, in kaj ima ta preskok opraviti z Agendo (ali obratno), vesta vidva.Od kdaj se pa strupi kopiciju v telesu zivali, oz se posebej v mesu?
Ona gospa (druga na posnetku, ki je prinesla rožice), se je od veganske hrane precej "okrepila".
od belega kruha in pomfrija...To je samo napihnjena od fižola in čičerike.
Ona gospa (druga na posnetku, ki je prinesla rožice), se je od veganske hrane precej "okrepila".