Vedno vpraša za certifikat pri preverjanju emaila

gogy

Pripravnik
14. sep 2007
459
0
16
Ljubljana
www.mobisvet.net
Pozdravljeni,

Uporabljam Nokia E71.

ko grem v inbox in se poveže z mojim email računom preko IMAP-a me vedno sprašuje

Spletno mesto je poslalo certifikat z drugim imenom spletnega mesta od zahtevanega. Ga vseeno sprejmete?

Če kliknem DA VEDNO , sploh ne osveži predala... kot da ne bi nič naredil.

Če kliknem Da, samo tokrat , potem pa lepo naloži ampak v prihodnje vedno sprašuje za certifikat kar je logično.

Pozna kdo rešitev za prvo opcijo (DA VEDNO sprejmi)?

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Poizkusi zbrisat certifikat s telefona in ob ponovnem povezovanju izberi Da, vedno.

gogy

Pripravnik
14. sep 2007
459
0
16
Ljubljana
www.mobisvet.net
Kateri certifikat in od kod ga pa pobrišem oz. kje ga najdem?

Se potem vse postavi nazaj s temi certifikati?

Nisem se ukvarjal z njimi in nisem ravno vešč v tem.

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Točne poti ne vem, gre pa nekako takole: nastavitve > varnost > upravljanje s certifikati > pa poiščeš certifikat tvojega strežnika med mislim da zaupanja vredna mesta.
Ko ga pobrišeš, se ti ob ponovni povezavi na strežnik še enkrat namesti.

gogy

Pripravnik
14. sep 2007
459
0
16
Ljubljana
www.mobisvet.net
Ugotovil sem kje se skriva problem, resitve pa nimam.

V bistvu imam vec predalov in mi je ze prej za enega delovalo na ta nacin, docim za druge ni. Sedaj ko sem pobrisal certifikat, mi za tistega, ki sem ga prvega oznacil kot sprejmi za vedno, lepo naredi brez sprasevanja, za druge pa je tako kot prej.

Gre za razlicne domene pri istem ponudniku gostovanja in mi verjetno za vse uporabi enak certifikat (ime.domenagostovanja.koncnica), prepozna pa ga samo za eno domeno, v bistvu prvo za katero sprejmes za vedno.

Zdaj je pa potrebno ugotoviti kako z razlicnimi domenami...

Malce je tecno to, da mi noce samodejno preverit vseh emailov in jih moram vsakega posebej rocno preverjat s klikanjem, potrjevanjem in podobno.

Se kaksna ideja?

@grobo, hvala za dosedanje napotke.

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Tole meni dela omnia hd ko grem na gmail. Vedno me vpraša po certifikatu in če klilknem "da samo tokrat" naloži ok, drugače pa ne.

gogy

Pripravnik
14. sep 2007
459
0
16
Ljubljana
www.mobisvet.net
Ne bi vedel... ugotovil pa sem, da če pošiljam email me ravno tako vedno vpraša po certifikatu... četudi je to s tistega delujočega prvega predala za katerega označim uporabi vedno.

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Naj uganem. Certifikat je samopodpisan? Vsem tem kolobocijam se da izognit, če najprej uvoziš CA certifikat, s katerim je podpisan certifikat za določeno storitev. Potem pa stvari delujejo.

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
Imam občutek da je področje "certifikatov" preveč zakomplicirano ne samo za uporabnike, ampak tudi za skrbnike.
wink-1.gif