"Vecni" cmok v grlu

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
OK, se zjutraj zbudiš, malo nabereš po "muško", pljuneš v WC.
Recimo prek dneva je večali manj vse v redu. Sploh ne občutim, da bi mel kak cmok, da bi moral nekaj pljuvat ven.
Ko pa grem spat, mi ta cmok ne da miru. Pa še zelo težko ga je izpljuvat ven. Zjutraj je lažje, ker se očitno več nabere in lažje gre ven.
Barva? Čisto normalna prozorna do malo zelenkasta. Nič gnojnega.
Kdaj imam občutek, kot da imam še kaj iz prsi za spljunit. Ne vedno.
Ne kadim.
Športam zelo nadpovprečno, kondicije preveč. Me pa to nič ne ovira med športanjem (ali pa mogoče me in sploh ne vem???). Kdaj pa kdaj med športanjem pljunem ta"cmok" ven.
Bolan (beri, da bi obležal) nisem zadnjih 10let. Kakšno otečeno grlo za kak dan, to je vse.
Za alergije se nikoli nisem testiral, je pa res, da tudi nikoli nisem imel nikakršnih težav, da bi se spravil na testiranja.

Obstajajo kakšne recnije, da se to odpravi ven? Mi že najeda to hrskanje vsak večer.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Moja znanka je imela podobne simptome. Ugotovili so, da ji ponoči kislina iz želodca pride do grla in je cmok posledica tega. Ko je nekaj časa jedla zdravila proti kislini, je tudi cmok minil.

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Mam isto. Bil pri dohtarju, pravijo, da je to posledica tega, da mišica, ki zapira želodec zgoraj, ne deluje povsem OK in ti pride kislina iz želodca v požiralnik, rekacija pa je potem ta cmok ali gosta slina, ki moti.

Pri meni je baje dedno, se pa dosti zmanjša, če paziš na hrano.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Hmmm...

Tole s tem želodcem se mi zdi, da čisto vsakemu rečejo. Imam občutek, da težava ni v želodcu.
Kaj je recimo "pravilna" prehrana? Sem probaval raznorazne variante. Pa brez mlečnih izdelkov ipd itd. Pa nobene razlike.
Meni se zdi, da je bolj s pljuči povezano.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.375
302
83
Vsaj dve uri pred spanjem ne jest, mogoče te to daje. Prah, prašno okolje? Jest sem včas s papirjem delal, se je to dost poznal. Mogoče pri tebi ni na šihtu, mogoče doma, spalnica, jogi, klima ...

Nazadnje urejeno:

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Spomnil sem se še ene stvari. Ene 2 leti nazaj, sem imel zabasane sinuse. Nič drastičnega. Tudi delal sem normalno. Skratka ne morem ravno rečt, da sem zbolel.
Sem se pa vseeno dolgo časa izkašljeval. Pil sem tudi neke zadeve za izkašljevanje.
Takrat sem nekaj guglal, da lahko dobiš neke vrste bronhitis, če si ne pozdraviš sinusov do konca.
Bi tudi to bila ena izmed možnosti, čeprav je že toliko časa preteklo?

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.364
87
48
Kako je z nosom? Je prehoden?

Probaj pred spanjem grgrat fiziološko raztopino (prevri liter vode in dodaj čajno žličko soli), pa poročaj....

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Nos je čist OK. Ni bilo dneva, da bi bil neprehoden. Je pa res, da po malem se pa kar dostkrat "useknem".

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.139
355
83
Glih kar sem bral eno zadevo. Če ti drugo ni pomagalo, poskusi še s temle. In sicer preden greš spat daj v usta žličko cukra (navadnega, po možnosti mletega), valjaj po ustih nekaj časa in izpljuni. Ponovi ene parkrat.
Pa poročaj, če je efekt, da vidmo ali drži teorija ...

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Bom najprej za vikend probal fiziološko, da malo razrahlja zadevo.
Kislina ni problem. Po moje bi čutil to na nek način si predstavljam
sprasujem se.gif

Skratka, najprej fiziološka par dni, potem pa še cukr, pa da vidmo
grin1.gif

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.139
355
83
Predlagam obratno. Najprej cukr (ene dva dneva, tudi čez dan), potem fiziološka. Izpiranje votlin v glavi ni ravno prijetna zadeva, kot boš videl (če še nisi poizkusil).

Aha, šele zdaj videl, da riko misli grgranje, jaz pa mislil izpiranje nosu oz. sinusov. V tem primeru je vseeno kaj narediš prej. Po mojem skromnem mnenju fiziološka ne bo naredila nič. Upam, da se motim...

Nazadnje urejeno:

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Tisto izpiranje sinusov sem probal ene 2 leti nazaj, ko sem imel prehlad/zabasan nos,sinuse. Prvič mi je še nekaj spralo ven, potem pa sem fiziološko samo skoz pretakal.
Aja, sem pozabil omenit, da sem nekje bral tudi o "žvrkljanju" olja po ustih. Tudi naj bi pomagalo ta cmok odpraviti in še ene stvari zraven. In sem za foro probal z olivnim oljem 15min. Potem pa ven izpljuneš. No, kaj bolje ni bilo, sem pa vseeno ostal na tej navadi, ker mi zobe sčisti u nulo.

Nazadnje urejeno: