Zdravo!
Najprej zgodbica.. Imam en težak problem. In sicer imam doma dva NEC monitorja. S 17", ki je že krepko preko garancijskega roka, sem še vedno zadovoljna kot prvi dan nakupa. Niti ene najmanjšše težave. ...kar pa za 20" ne morem reči...
Zdaj pa vas, mojstre in vseznalce, sprašujem kako naj se lotim tega servisa LCD-ja. Dosti mi je hoje na servis za izdelek, ki bo 5 mesecev lepo deloval, potem pa crknil. Dosti mi je, da mi popravljajo zadeve in ne popravijo vsega, potem pa še namignejo, da si domišljam zvok. Btw. posnela sem ga in je resničen. LCDji nimajo kaj piskat, to ni njihova naloga. To lahko počnejo kvečjemu CRTji.. Rada bi, da mi izdelek zamenjajo z novim, 100% delujočim, ker je ta očitno leglo okvar. Če jim pa to ne gre, mi naj pa ali dajo nazaj moj kesh in bom kupila boljši monitor pri drugi firmi (osel ne gre dvakrat na led
Kako naj se lotim tega servisa, ima kdo kakšno povezavo na kak zakon, ki bi jim ga lahko pomigala pred nosom?
Hvala!
Najprej zgodbica.. Imam en težak problem. In sicer imam doma dva NEC monitorja. S 17", ki je že krepko preko garancijskega roka, sem še vedno zadovoljna kot prvi dan nakupa. Niti ene najmanjšše težave. ...kar pa za 20" ne morem reči...
- 5 mesecev po nakupu mi je na 20" (2070WNX) crknil napajalnik. Oz. vsaj tako so rekli na servisu. Resda so ga zamenjali, a v monitorju se je pojavil čuden zvok. Ko je PC prižgan in je monitor na stand-by, visokofrekvenčno piska, ko pa je slika, pa ta pisk postane neskončen in za moja (na te frekvence očitno občutljiva) ušesa, je to too much
- Zaradi piskanja sem ga nesla nazaja na servis po kakšnem mesecu dni, kjer so mi zopet zamenjali napajalnik, a mi zraven zatrdili, da oni ne slišijo ničesar, da sem jaz pač preobčutljiva, da je mogoče kaj drugega,... Nja. Sem ga pripeljala domov pa je še vedno piskalo, samo da je bil ton malenkost nižji, zato me ni več tako motilo. Priznam, saj ni glasen ton, ampak mene ves čas moti.
- Malo prej sem pa prižgala PC in gledala zakaj je na monitorju črna slika, ampak monitor izgleda prižgan, PC tudi normalno dela.. In ugasnem monitor, prižgem nazaj, se za delček sekunde prikaže slika in takoj izgine. Je pa res, da pa zdaj ne slišim več tistega piskanja (vedno se je slišalo preden se je prikazala slika). No ja, po delčku sekunde itak nimam kaj od monitorja...
Zdaj pa vas, mojstre in vseznalce, sprašujem kako naj se lotim tega servisa LCD-ja. Dosti mi je hoje na servis za izdelek, ki bo 5 mesecev lepo deloval, potem pa crknil. Dosti mi je, da mi popravljajo zadeve in ne popravijo vsega, potem pa še namignejo, da si domišljam zvok. Btw. posnela sem ga in je resničen. LCDji nimajo kaj piskat, to ni njihova naloga. To lahko počnejo kvečjemu CRTji.. Rada bi, da mi izdelek zamenjajo z novim, 100% delujočim, ker je ta očitno leglo okvar. Če jim pa to ne gre, mi naj pa ali dajo nazaj moj kesh in bom kupila boljši monitor pri drugi firmi (osel ne gre dvakrat na led
Kako naj se lotim tega servisa, ima kdo kakšno povezavo na kak zakon, ki bi jim ga lahko pomigala pred nosom?
Hvala!