Večerja za dvoje v LJ, do cca 40-50 EUR na osebo

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Priporočam Shambalo ali pa Sushimamo. Tudi, če ne maraš sušija se v Sushimami najde marsikaj. Recimo biftek in pečena raca sta vrhunska. Poleg tega pa je zame osebno tudi ambient in postrežba super.

Drugače pa glede tistega menuja za 2 v Cubotu... Sem probal in nisem bil ravno navdušen, poleg tega pa sem šel lačen domov.. :)
 

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Citat:
Uporabnik feler pravi:
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Okrepčevalnica Čompa v Ljubljani.

Sem bil pred parimi leti, bilo nas je 5-6 in tam smo pustili cca. 250 eur+. Sicer kar OK, ampak tip ni pa ni hotel spečt medium biftka, smo 2x zavrnil in je že malo čudno gledal pa trdil da bifek mora biti rare, tip je pa res totalno skoraj surovega prinesel...ma kaj se ma za bunit. če jest plačam bo tako kot bom naročil...stregla je tista njegova bejba ukrajinka al kaj je že, sicer ok, ampak mene tam več ne vidijo...tega denarja pa spet ni bilo vredno.

Tip je mel popolnoma prav, filet stake se pac ne dela medium...jst ti ga nebi prnesu...

Tolk surovga da je pa kri še skor mrzla pa tud lih ne....nekateri se pač bojijo denarja...mojga žal ne bo videl več....konec koncev, ni važno kaj je prav po bukvah in raznoraznih osebnih mnenj in lastnega ega, ampak važno kako paše stranki, katera denar prinese, pa da je seveda še vse v mejah normalnega naročila, nebi rekel da bi se bunil če bi mu povedu da mi ga spanira.
 

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.430
3.810
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik dejk0 pravi:
Drugače pa glede tistega menuja za 2 v Cubotu... Sem probal in nisem bil ravno navdušen, poleg tega pa sem šel lačen domov.. :)

Res? Kaj te je pa vse zmotilo? Lačen ravno ne bi šel domov
smile-1.gif
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Citat:
Uporabnik feler pravi:
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Okrepčevalnica Čompa v Ljubljani.

Sem bil pred parimi leti, bilo nas je 5-6 in tam smo pustili cca. 250 eur+. Sicer kar OK, ampak tip ni pa ni hotel spečt medium biftka, smo 2x zavrnil in je že malo čudno gledal pa trdil da bifek mora biti rare, tip je pa res totalno skoraj surovega prinesel...ma kaj se ma za bunit. če jest plačam bo tako kot bom naročil...stregla je tista njegova bejba ukrajinka al kaj je že, sicer ok, ampak mene tam več ne vidijo...tega denarja pa spet ni bilo vredno.

Tip je mel popolnoma prav, filet stake se pac ne dela medium...jst ti ga nebi prnesu...

Steak se speče tako, kot želi stranka. Večina noče spečt well done, ker je steak spečt well done, tako da je še vseeno dober umetnost zase. In ja tudi jaz imam raje medium rare, pa še to bolj na rare strani, ampak nikol ne bom razumel folka, ki napiše, da se to pač ne dela medium...
 

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik dejk0 pravi:
Drugače pa glede tistega menuja za 2 v Cubotu... Sem probal in nisem bil ravno navdušen, poleg tega pa sem šel lačen domov.. :)

Res? Kaj te je pa vse zmotilo? Lačen ravno ne bi šel domov
smile-1.gif

Točno se ravno nespomnim, ker je od tega že skoraj eno leto. Vem, da so bile porcije premajhne in pa da nič ni ravno zelo navdušilo. Ne rečem, da je bilo slabo ampak nič posebnega. Verjetno malo prilagodijo ceni.. Po mojem pa tudi ni vedno enak menu tako, da mogoče bi bilo tebi vredu. Kot sem napisal zgoraj, v Shambali in Sushimami mi je bilo bolje. Res pa je to samo moje mnenje..
 

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Citat:
Uporabnik feler pravi:
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Okrepčevalnica Čompa v Ljubljani.

Sem bil pred parimi leti, bilo nas je 5-6 in tam smo pustili cca. 250 eur+. Sicer kar OK, ampak tip ni pa ni hotel spečt medium biftka, smo 2x zavrnil in je že malo čudno gledal pa trdil da bifek mora biti rare, tip je pa res totalno skoraj surovega prinesel...ma kaj se ma za bunit. če jest plačam bo tako kot bom naročil...stregla je tista njegova bejba ukrajinka al kaj je že, sicer ok, ampak mene tam več ne vidijo...tega denarja pa spet ni bilo vredno.

Tip je mel popolnoma prav, filet stake se pac ne dela medium...jst ti ga nebi prnesu...

Steak se speče tako, kot želi stranka. Večina noče spečt well done, ker je steak spečt well done, tako da je še vseeno dober umetnost zase. In ja tudi jaz imam raje medium rare, pa še to bolj na rare strani, ampak nikol ne bom razumel folka, ki napiše, da se to pač ne dela medium...

Aja, pol v pravi piceriji tud reces da nej ti nardi slovenski kmecki kruhast testo, pa da nej ti razkuhajo testenine ker ti tko pac pase? in dolocene steake se pac spece well done, dolocenih pac ne... recimo waqyu se ne pece well done, niti medium ne...
 

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Naj bi bilo tako:

Če stranka/gost ne reče nič, se določeno meso zapeče tako, kot pač naj bi bilo "po knjigah/pravilih"
wink-1.gif

Če pa gost zahteva/prosi za svoj denar nekaj drugače, se naj bi mu ustreglo, če je to mogoče !!


Primer:
Jaz ne maram na pol surovega mesa na krožniku. Zato pri nas pač ne jem stvari, ki se kao pripravljajo in jedo na tak način.
V Avstraliji pa sem ŽELELA probati KENGURUJEVO meso!
Naročila sem well done... nakar je prišel sam šef kuhinje do mize in mi razložil, zakaj oni tega ponavadi ne pripravljajo well done...kaj se bo zgodilo, kakšno bo meso...
Lepo sva se zmenila, da naj potem naredi nekaj vmes, čim bližje well done - za kar pač on ocenjuje, da še bo okusno za jest.

In smo bili vsi veseli in zadovoljni.
Milijon ljudi, milijon okusov - in prav je tako. Le POMENITI se je potrebno in poskrbeti, da smo vsi zadovoljni
cheer.gif
 

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.297
1.922
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Pod pijačo mislim pijačo, ne buteljko za 30 EUR. Moja ne pije vina med hrano..., sam pa si ne bom naročal buteljke
smile-1.gif


Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Mislim, da sem našel. v Cubotu imajo za 80 EUR za dve osebi 5 hodov+buteljka vina.

Ti pa sam sebe večkrat presenetiš aneda
evil.gif


Bosta pa s sabo vzela
wink-1.gif


Sicer ne vem kaj toliko kompliciraš...v vsaki oštariji kjer bos posebej naročal boš tam tam s ceno...predjed, glavna jed, solata, sladica, zate deci refoška, zanjo sok..pa je to to. Pelji jo k Žabarju na žabje krake (predjed), ti pokneš ene polže...
 

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.890
6.193
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Naj bi bilo tako:

Če stranka/gost ne reče nič, se določeno meso zapeče tako, kot pač naj bi bilo "po knjigah/pravilih"
wink-1.gif

Če pa gost zahteva/prosi za svoj denar nekaj drugače, se naj bi mu ustreglo, če je to mogoče !!


Primer:
Jaz ne maram na pol surovega mesa na krožniku. Zato pri nas pač ne jem stvari, ki se kao pripravljajo in jedo na tak način.
V Avstraliji pa sem ŽELELA probati KENGURUJEVO meso!
Naročila sem well done... nakar je prišel sam šef kuhinje do mize in mi razložil, zakaj oni tega ponavadi ne pripravljajo well done...kaj se bo zgodilo, kakšno bo meso...
Lepo sva se zmenila, da naj potem naredi nekaj vmes, čim bližje well done - za kar pač on ocenjuje, da še bo okusno za jest.

In smo bili vsi veseli in zadovoljni.
Milijon ljudi, milijon okusov - in prav je tako. Le POMENITI se je potrebno in poskrbeti, da smo vsi zadovoljni
cheer.gif

aplauz.gif
 

bimbim

Pripravnik
26. avg 2011
87
0
6
Kako naj bo pecen steak je ze skorajda religiozno vprasanje:) neodvisno od tega, kako je steak pecen, je pomembna tudi kvaliteta mesa in kako je meso ulezano... sama imam sicer raje medium rare, se mi je pa ze zgodilo, da sem narocila brez posebneg poudarka, kako naj bo pecen in sem dobila prepecen zagovinast podplat:-(
Cubo ima po mojem visoko ceno, za to, kar ponuja... churrasceria (brazilski gril) pa toplo priporocam Sabor Mineiro v Lizboni;-)
 

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.274
7.185
113
Strokovno se na alterju temu (mednarodnemu) zlocinu rece, da je bilo meso kremirano. =)
 
19. jul 2007
2.872
1.594
113
Citat:
Uporabnik bimbim pravi:
churrasceria (brazilski gril) pa toplo priporocam Sabor Mineiro v Lizboni;-)

Sliši se dobor, tako dobro, da bi šel poskusit, lahko poveš kaj več (kaj se priporoča, okvirne cene)