VAT number?

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.578
89
48
Od križišča mal naprej na desno
VAT number, kaj naj bi to bilo
confused-1.gif
v bistvu me zanima kaj hočejo točno od mene

1- A copy of the registration of the company - katero kopijo že?
2- A copy of an empty invoice of your company - a to hočjo imet prazen račun dobesedno z mojim logom a kaj?

Your VAT-number will be checked and if your file is approved, you will receive a login and password by mail.

Thx

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.401
1.405
113
1= kopija izpis iz sodnega registra
2= kopija tvojega praznega računa, ki ga izdaš stranki (zakaj nimam pojma)

Kaj je VAT so ti že razložili. Vseeno pa kam se registriraš, da hočejo to od tebe. Z 1 in 2 si ne bodo imeli kaj začet razen če pričakujejo od tebe, da boš dal zadevo prevesti k prevajalcu.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Za tujce je razumet..ampak..finta je, ko slovenske firme hočejo razne izpiske iz sodnega registra...bedarija
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Nemogoče.

Nisem še naletel na podjetje, ki ga ne bi bilo tukaj in tudi zelo ažurni so. Le nekaj dni po odprtju podjetje in dodelitve statusa davčnega zavezanca, se je davčna številka že pojavila na tej strani.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:Hm, preveril sem 3 nakljucna podjetja. d.d, d.o.o in sp.
Pri vseh javi isto. Da je invalid VAT SI xxxxxxxx
Zato, ker si spredaj dodatno napisal SI. To določi že combo box na levi.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Tale stran je namenjena preverjanju davčnih zavezancev. torej da imaš davčno in želiš preveriti, če je zavezanec.

Ni namenjena iskanju podjetij, Za to je še vedno ajpes.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Vendar samo za slovenska podjetja ...

Jaz pa pogosto prejmem kakšen e-mail z naročilom s pomanjkljivimi podatki (tujega, EU) podjetja. Takrat bi si želel nekaj takšnega kot je Ajpes za celotno EU ...
Pravzaprav le obratno kot je v tistem zgornjem primeru.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Saj če veš njihov ID za DDV, potem dobiš tudi ostalo.

Meni ni še nihče zahteval izpiskov iz registra, če pa bo, bom pač izbral drugega ponudnika.
wink-1.gif

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Saj to je hudič, ker ne poznaš številke ...
Redno prihajajo e-maili: "Dan! Nujno bi želel prejeti ponudbo za 50 mrežnih licenc programa xxx. Ponudbo potrebujem do jutri zjutraj ..."
Podatki o podjetju pa so pomanjkljivi (brez ID številke). Ker ni številke oz. ne veš, če je davčni zavezanec, imaš težave pri vnosu v računovodski program (oz. nastaviš narobe), potem je seveda tudi razlika v obračunu davka ...
Skratka - pri nas uporabiš IPIS, Ajpes in podobno. Iz imena podjetja izvohaš davčno številko in vidiš, če je zavezanec. Točno to bi potreboval za EU podjetja.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Torej se človeku tako mudi, da niti ne pusti kontaktnih številk, GSM ali navadnega telefona?
wink-1.gif

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Uf, takšnih primerov je veliko. Tudi pri nas (konec leta
uf-1.gif
).
Če nič drugega, je zadnjič prispel faks z uradnim naročilom. Navedeno je bilo, da je to neka šola v Belgiji, spodaj pa nobenega telefona, e-maila ... podpis pa tak, da niti pod razno nisem razbral za kaj gre. Potem se pa j... - še posebej za šolo težko rečeš, če je davčni zavezanec - pa itak številke nimam. Potem pošljem ponudbo in čakam, da jo zavrnejo. Običajno "niste pravilno navedli vseh zahtevanih podatkov" - brez ponovnega pojasnila. Zadnjič sem jih enostavno pustil - in po pol leta so se oglasili
evil.gif

zvrho

Zelenc'
20. okt 2008
1
0
1
Ciao. Imam firmo v Italiji, in sicer z rabljenimi avtomobili. Izpis iz registra moramo imeti v arhivu zaradi dolocil italijanske davcne in carinske inspekcije, pa ceprav ga ne razumemo (cirilica, arabscina in podobno), zato se nic ne cudi, ce ti ga bodo kje zahtevali.
Druga fora teh izpisov pa je, da potem preveris se davcno stevilko, ker ce clovek ni davcni zavezanec ali firma ni vec aktivna in kljub temu nanjo naredis fakturo (v primeru avtomobilov dostikrat brez davka), moras na koncu placati bajno kazen in se DDV, ki ni bil placan.

Se ena stran za preverjanje davcnih stevilk: http://www1.agenziaentrate.it/servizi/vies/vies.htm

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Kupujem opremo v EU, z računov na s.p. (nisem zavezanec). Ker želijo imeti VAT številko, verjetno najbolje da jim pojasnim naj mi račun izdajo normalno z davkom kot da sem fizična oseba, le da prejemnik računa napišejo naziv s.p.ja. Bi mi morali na računu pod prejemnika napisati tudi mojo davčno številko (v kakšni obliki?)?