Vaskrsic in stozice

sass

Guru
1. sep 2007
5.243
887
113
Citat:
Uporabnik zabar pravi:
Pa dajmo že enkrat razčistit! Kaj hudiča ma Jankovič z podizvajalci? On je plačal izvajalcem, kaj pa so oni delali naprej, pa je njihova stvar!!! In kdo je plačeval oz. financiral druge stadione po državi? Še najmanj državnih sredstev za stadion je dobila Ljubljana! Tako da....
10.gif

no, realno gledano ni čisto tako. projekt stožice je zrastel na jankoviæevem zeljniku in tudi do konca se je speljal zaradi njegovih pritiskov, čeprav je bilo jasno, da finančna konstrukcija ni držala ter da trenutno ni pravi čas za izvedbo takih projektov. čisto lahko bi jankoviæ odstopil od projekta, ali pa ga zadržal na bolj ugodne čase. šlo se je pač za to, da so bile stožice jankoviæev paradni konj med predvolilnimi obljubami in če se ne bi izvedle, bi avtor te teme odprl drugo temo z naslovom "ljubljanski župan in njegove neizpolnjene obljube". skratka, poraz v vsakem primeru.
se pa strinjam, da je ta tema bedasta. neplačane podizvajalce imaš tudi pri pomurski avtocesti, pa pri predoru markovec in še kje. tam gre še za večje zneske, kot pri stožicah. ali bi tudi ta dva objekta morali prodati na dražbi?

jazjaz51

Pripravnik
29. feb 2012
336
0
16
med Brnkom in Mengšem
za to opcijo sem tud jaz - vi se lepo odcepite mi pa bomo (periferci) postavili okol vas in stožic nov kitajski zid pa me zanima kako boste potem opravičevali herzoranovo početje in pufanje za vsako ceno.
Tud v naši Komenški občini mamo župana ki je fen Jz in je zapufal občino njegov največji dosežek pa je sedaj v sramoto centru Komende, to sem napisal samo zato da tud ostali vidijo da feni posnemajo herzorana in da nas to vodi po poti Grčije.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jap....tebe, zokija pa ostalo jugomafijo nebi v državo spustili pa bi bilo že veliko bolje.
smirk-1.gif

Zdaj pa se še na Slovensko delavnost nemoremo več zanašat.
tongue-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.337
7.091
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Ne nakladaj, ta stadion in dvorana sta se preplačala, tudi s strani občine, čeprav je bilo rečeno , da bo občina priskrbela le zemljišča! SE pravi mešetarjenje z Ljubljanskim denarjem, poleg tega pa kljub taki močni občinski upravi, niso bili sposobni priti do EU denarja, Nesposobnost na višku! Tudi v Ljubljani bodo okostnjaki padali iz omar, upam vsaj da ne bo treba samo Ljubljančanom plačevati za grehe njihovega šefa!

kaj so zdej stožice.

preplačane

ali

neplačane
Si me prehitel. To zanima tudi mene.
ah ja najbrz so res placane, samo denar so zadrzali glavni izvajalci-"posredniki". Podzvajalci ga niso dobili. Tako je narocnik svojo dolznost izpolnil, ce pa jo "posrednik" ni, pa to ni njegova skrb. Aja tako se je najbrz delalo v vseh vecjih slo gradbenih firmah v zadnjem desetletju.

problemout

Pripravnik
21. feb 2012
432
0
16
softi oboje

Vse skupaj je bilo tako netransparentno, da niso mogol niti približno zaprosti za UE sredstva...... Pač Opankarjev still biznisa... O uspešnosti njegovih firm, pa sem ti enkrat že nalimal..

blokiran
blokiran
zaprt
blokiran
blokiran

itd... sicer za vas uspešen sistem.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.075
6.265
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Ne nakladaj, ta stadion in dvorana sta se preplačala, tudi s strani občine, čeprav je bilo rečeno , da bo občina priskrbela le zemljišča! SE pravi mešetarjenje z Ljubljanskim denarjem, poleg tega pa kljub taki močni občinski upravi, niso bili sposobni priti do EU denarja, Nesposobnost na višku! Tudi v Ljubljani bodo okostnjaki padali iz omar, upam vsaj da ne bo treba samo Ljubljančanom plačevati za grehe njihovega šefa!

kaj so zdej stožice.

preplačane

ali

neplačane

Preplačane! Saj nihče ne govori, da občina ni plačala tisto kar je morala, oziroma je preplačala za krš kokr se sedaj ugotavlja! Občina je vedno govorila da da samo zemljišča, delali so drugače!

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
ker sta tivoli in so bežigrad/kodeljevo/žak pojem kvalitete in izkoriščenosti?!?! wtf?

ljubljana je potrebovala obe poslopji - to je dejstvo. šport je le del aktivnosti, ki zapolnjuje objekte!

dejstvo je tudi, da je bil projekt 3x večji kot kateri koli drug projekt gradnje športnjih objektov v slo.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
me ne zanima google.

kako vemo da je preplačano. zato ker je bilo rečeno 5 pa je stalo 10..al kaj?
ker pač nekaj stane 5, pa se zmotiš v kalkulaciji, pozabiš cel objekt..pa na koncu stane 15..ni preplačano..zakalkulirano.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
počas

če za 5 kupiš 5 hiš.
pa pol ugotoviš, da rabiš 6 hiš. in plačaš 10 za 6.

kaj je to?

ja jaz ne vem a je nateg. ker mogoče pa una 6 res stane 10. mogoče pa stane sam 0,1 ampak je vse brez pomene brez nje.

dejmo se menit z argumenti. preskočil so celo kurilnico. to so potem colal. zdej pa a so pri vseh delih imel faktor ali ne..ne vem

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.202
11.114
113
kod Džej-Zija
Preplačane zato, ker je Nemec, ki se ukvarja s projektiranjem takih objektov, povedal, da bi jih postavil za 40 mio €, vendar ne v taki banana republiki, kot je Slovenija, kjer vse teče po sistemu leva roka, desni žep.

Zakalkulirane pa zato, ker je Jankoviæ obljubljal, da ne bo šlo iz občinske blagajne razen zemljišč nič, pa poglej ga zlomka, ni šlo ravno nič, ampak kar nekaj deset milijonov.

Potem dodajmo še "nesposobnost" projektantov, ko je bila pozabljena ogrevalna dvorana, pa katastrofalna akustika, vsaka stvar spet po par milijonov.

Pa nesposobnost (tokrat brez navednic) idejnega vodje, da bi na dotičnem mestu dejansko spravil skupaj trgovski center, na podlagi katerega naj bi objekt živel in se financiral.

Pa simbol tajkunstva, ker je bilo ustanovljeno podjetje prav za ta projekt, ker so mu banke dale posojila na lepe oči, nje, ker se je že od prej poznal sistem gradnje pri nas, pa se je vseeno delalo na enak način, da so delavci ostali z dolgimi nosovi. Najlepše pa je, ko ti kavboj potem v njih reče "A niso lepe, nje?"
13.gif

Ti pa kar naprej imenuj zadeve tako, da se bo lepše slišalo.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
preber se.

jaz stožice postavim za 20 mio.

a zdej je zoki kriv za projektanta, arhitekta itd.
model je sam idejni vodja, delni investitor. ko je vse šlo v rit, je pač iz MOl financiral. al bi moralo biti nedograjeno naslednjih 10 let?

česa vse je sedaj zoki kriv?
neplačila delavcev..vse je plačal
arhitektov, ki so zajebal..pa jih ni plačal
projektantov..
česa...

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Preplačane zato, ker je Nemec, ki se ukvarja s projektiranjem takih objektov, povedal, da bi jih postavil za 40 mio €, vendar ne v taki banana republiki, kot je Slovenija, kjer vse teče po sistemu leva roka, desni žep.

Če je pa Nemec rekel, potem bo pa sigurno držalo.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik softi pravi:
in kako vemo, da je preplačano?
Če ni preplačano (provizija) projekta še pogleda ne , pa ne samo on ampak vsi so taki pri nas .-zato je Slovenija v bankrotu , vsaj deloma je to krivda , volilcev socijalcev pa tak ne smeš omenit ,ker je kaznivo.
jezen.gif