Varovanje lokalov-kaos

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Imam samo eno izkušnjo z zakompleksanim varnostnikom in to v (pred) bivšim Globalom, šlo pa je za varnostnika, ki je bil kasneje obsojen na 10 ali koliko let zapora zaradi uboja pred istim lokalom. V glavnem malo starejši, siv, kratko postrižen možakar, z zblojenim izrazom na obrazu. Razlog je bil butast - kolega pride dol, gre še naju dva iskat čez cesto, čez 10min smo nazaj (gužve pred liftom ni bilo) in tip hoče zaračunat 3 karte. Prvi kolega poizkusi z lepo besedo, itak se je prej zmenil, da pripelje še dva gosta, on pa je karto že plačal - nič. Drugi kolega (res že nekaj spil, ampak uglajen in nevsiljiv) se zaplete z njim v debato in mu postavi še par vprašanj, popolnoma nežaljivo, nakar psiho skoči v njega kot buldog, ga zagrabi in ze začneta prerivat. Neko umirimo situacijo in kolega odvlečem proč. Potem pa čez čas pride zgodba o morilcih iz Globala. Nisem bil persenečen, ko sem videl za koga gre.

Problem je v tem, da je dojemanje nevsiljivosti lahko precej drugačno pri pijanih in pri treznih ljudeh. Da te ne spustijo nazaj v klub, je pa diskrecijska pravica lokala in pač smola za vas, da so bili varnostniki nekoordinirani.

Drugače je bil David (Bukovac) na vhodu ravno zato, ker je bil še najbolj normalen izmed tistih varnostnikov.

P.s. Jaz sem pa bil presenečen, ko sem izvedel za koga gre pri primeru Global.
tongue-1.gif

B81

22. jul 2007
37.864
11.089
113
1. (roka okoli vratu...)
2. haloooo, pa stariiiiiii ejjjj, poslušajjjjj........
grin1.gif

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.502
123
63
Tud pri prejsnjem primeru so bili modeli nevsiljivi, sam ce varnostniku reces parkrat "Supak" si lahko se tako uglajen in ne vem kaj, te ze zato ne bo nazaj spustu. Ni v vsiljivosti samo fizicna agresija ampak tudi verbalna. No glede na verbalno agresijo so si lepo prisluzili trajno prepoved vstopa v doticni klub in tud prov je tako.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Še vsak si je batine prislužil.

Pred dvema letoma so neznanci kolega pretepli pred lokalom tak, da je imel faco čisto razbito. Šele zdaj po dveh letih je prišlo ven nekaj informacij, da niso bili ravno neznanci.

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Meni se zdi, da imajo tezave z varnostniki eni in isti ali pa tisti, ki so brez kakrsne samokontrole. Tezko, da bi mene po nedolznem nabutal. Kaksni so res mrge (denimo v ortu se najde kaksen tak) in niti ne razmisljam, da bi zapenjal, kdo drug pa je ze, sicer brez nasilja, ampak ne razumem, da si naklan, da skoraj vrata sfalis in sikas, ko te ne spustijo vec not.
Točno tako je ponavadi so vedno eni in enaki ki imajo neke "težave". Če se komaj privlečeš do vrat ali,če še ti kdo pomaga,je normalno da ne moreš v lokal,samo si to redkokdo zna dopovedat. Potem bi še nekaj filozofiral z mano,kot da sem jaz tam zato da z vsakim takim debatiram po kako uro.Takšnih in podobnih imam na noč ogromno,pol pa še stojijo pred vdodom in nadlegujejo druge goste,kateri vstopajo,pol pa ni čudno,da dobiš kakšno po buči.
Glede na to da to že kar dolgo časa delam,lahko zatrdim da od mene in tud od mojih sodelavcev še nikoli nobeden ni dobil za brezveze in tudi močno dvomim,da sploh kdaj kdo od katerih drugih. Tudi sam sem z družbo veliko hodil ven in kot gost nikjer nisem imel nobenih težav z varnostniki. Se pa je tud že zgodilo,da nisem smel vstopit,ker smo v noč zabluzili po naključju in sem bil v trenerki,pa sem to sprejel brez vsakega prerekanja in poznanstva lastnika lokala......
nahrung002.gif