Varovanje lokalov-kaos

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Po lastnih opažanjih in tudi po pripovedovanju prijateljev, znancev...vidim, da je varovanje lokalov in diskotek od primera Global dalje kaos. Varovanje so namreč prevzele te varnostne službe, ki drugače varujejo trgovine, firme..in seveda nimajo nobenih pravih fantov za na vrata lokala.

Ti varnostniki se dobesedno bojijo, ne znajo vreči ven enega pijanega in problematičnega človeka, policija ima ogromno dela...Govori se, da se bo zato spet šlo na stari sistem, da bo lokal imel svoje varnostnike, ne nujno od teh varnostnih služb.

Jaz moram reči, da z redarji nisem nikoli imel težav, tudi ko so redarili uličarji ne. In po moje je boljše, da so na vratih tipi, ki se jih folk boji, kot pa take pizdice, ki sploh ne upajo posredovat, se bojijo lastne sence..

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
O kerih lokalih ti govoris?

Namreč prvih 5 ko pomislim, so varnostniki tko da boš vn letel po hitrem postopku. Res pa da je nekaj uradno zaposlenih, nekaj je pa tam "prijateljev" od varnostnika ki pač dobijo € na roke. Funkcijo opravljajo isto.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
V Topu (bivšem Globalu) so še vedno taki, da ena napačna beseda hitro klofuto najde (pa da je samo to, je še dobro). Z njimi se ni za hecat, sploh pa ne tam okoli 5 zjutraj.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Citat:
Uporabnik keber pravi:
V Topu (bivšem Globalu) so še vedno taki, da ena napačna beseda hitro klofuto najde (pa da je samo to, je še dobro). Z njimi se ni za hecat, sploh pa ne tam okoli 5 zjutraj.

Si probal na lastni kozi? Al pac sodis po videzu? Namreč običajno varnostniki LEPO pospremijo vn problematika in če komplicira in še kar teži, ga pridrzijo do prihoda policije.
Videl tak primer že parkrat pa je model resnično izzival varnostnike in ni dobil niti enkrat po pic...ki ...

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.502
123
63
Jest sicer se nism vidu incidenta v Topu, so pa mocno zakompleksani uni varnostniki, tko da je pomoje samo vprasanje cajta. Drugace pa ma lost prov, v vseh "glavnih" ljubljanskih lokalih ne bos dolgo notri ce bos delu pi...je
smile-1.gif

B81

22. jul 2007
37.864
11.089
113
V plusu recimo so že stari redarji, ki sem jih videval drugod po MB, tukaj pa so lepo oblečeni in prijazni in dober večer itd, da prav vidiš, da se napravlja neke..... haha
grin1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Jest sicer se nism vidu incidenta v Topu, so pa mocno zakompleksani uni varnostniki, tko da je pomoje samo vprasanje cajta. Drugace pa ma lost prov, v vseh "glavnih" ljubljanskih lokalih ne bos dolgo notri ce bos delu pi...je
smile-1.gif

Za tako službo moras dajati videz zakompleksanga in naduvanga tipa, ker varnostniki že z ustreznim obnašanjem in prisotnostjo umirijo določene težave. Ce pa bo on tm prijazen ko picka ki ga hoce fasat, nebo pa noben mel tistga prvega "strahu" pred njim. Realno gledano ne vem ce so se varnostniki v topu ze kdaj tepl, so zelo usklajeni in takoj 3je na kupu in odpeljejo vn problematika.

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Jaz delam po lokalih zdaj uradno kot varnostnik,pred časom pa sem delal tako malo mimo
crazy1.gif

Zdaj nevem kje opažaš takšne varnostnike,ki ne ukrepajo,ampak verjamem,da so tud taki. Moraš vedet,da imajo varnostniki samo svoja skopa pooblastila in vseh se bi naj bilo treba držat po zakonu. Včasih je težko naredit red,brez da bi prekoračil svoja pooblastila,ampak se vedno da. Policija pač mora posredovat,ker jih je treba za vse obveščat. Včasih se je pač delalo drugače,za povzročanje raznih nevšečnosti si pač dobil kakšno po p....,zdaj pa lahko dobiš to+ prenočitev+globo,ki ne znaša malo. Tako da danes si kar pošteno bolj "kaznovan" kot si bil včasih,ko si se s kakšno buško zbudil
priden.gif

Glede tega,da bi pa šlo spet na stari sistem,pa se to ne more zgodit,ker je tako nastavljen zakon,katerega se skoraj ne da zaobit. Razne kontrole in racije so tudi po parkrat na noč
write.gif

zetko

Pripravnik
18. avg 2007
916
0
16
41
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
. Realno gledano ne vem ce so se varnostniki v topu ze kdaj tepl, so zelo usklajeni in takoj 3je na kupu in odpeljejo vn problematika.

Tebi pa res cube skodijo, da tega se nisi videl
grin1.gif
Pa tudi tisti primerki, ki so jih nahitro ven odpelal, so potem ponavadi fasal v dvigalu.

Edit: govorim se za casa globala - potem se je zadeva malo umirila.

Nazadnje urejeno:

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.502
123
63
Vecinoma varnostniki niso nic zakompleksani po klubih pa glih tako strahozbujajoce poglede vzbujajo. Stvar je samo v psihologiji
smile-1.gif

Drugace pa, zadnji incident prejsnji teden v znanem klubu ki ga ne bom omenjal, 4 mulci odpeljani ven, se kr tezili, prisli kapsi, in jim prinesli bozicnico vsakemu po 400 eur (verjetno 200 polovicka)
smile-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Citat:
Uporabnik zetko pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
. Realno gledano ne vem ce so se varnostniki v topu ze kdaj tepl, so zelo usklajeni in takoj 3je na kupu in odpeljejo vn problematika.

Tebi pa res cube skodijo, da tega se nisi videl
grin1.gif
Pa tudi tisti primerki, ki so jih nahitro ven odpelal, so potem ponavadi fasal v dvigalu.

Edit: govorim se za casa globala - potem se je zadeva malo umirila.

V casu globala verjamm, zdej so pa kar skuliral se, glih kaksn let nazaj sem bil cel cas zraven k so enga vn vlekl, pa ni in ni hotu utihnt,ampak začuda ni fasu jih, ni padu po stengah, etc...

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Pomoje je zdaj to bolje,ker glede na kazni bo večina drugič razmislila,kako se bo obnašala zunaj. Pri meni vsaj je od vsakega posameznika odvisno kaj mu sledi.
sprasujem se.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Za tako službo moras dajati videz zakompleksanga in naduvanga tipa, ker varnostniki že z ustreznim obnašanjem in prisotnostjo umirijo določene težave.
"Zakompleksan pa naduvan" ter "ustrezno obnašanje in prisotnost" nista niti približno kompatibilna pojma. Raje si oglej, kako se tem stvari streže v kaki manj zahojeni balkaniji, se boš čudil. In ja, samo čakam, ko se bo v Topu enemu enkrat strgalo, ker recimo teženje, kako se naj takoj pospravimo iz lokala, čakali - cca 100 ljudi - pa smo pred dvigalom, no to je zame popolnoma primitiven debilizem.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.480
5.681
113
Kakšen zakon je to da si kot varnostnik med delanjem miru napaden potem pa vse 3 nalomš....pol te pa še v čuzo zato spravjo ?
bonk.gif

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Če si napaden imaš vso pravico,da se braniš in uporabiš fizično silo. (silobran) katerega naj nebi prekoračil. Če tukaj vse štima,še ni bil nobeden kaznovan,kaj šele z čuzo
evil.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.486
455
83
Imam samo eno izkušnjo z zakompleksanim varnostnikom in to v (pred) bivšim Globalom, šlo pa je za varnostnika, ki je bil kasneje obsojen na 10 ali koliko let zapora zaradi uboja pred istim lokalom. V glavnem malo starejši, siv, kratko postrižen možakar, z zblojenim izrazom na obrazu. Razlog je bil butast - kolega pride dol, gre še naju dva iskat čez cesto, čez 10min smo nazaj (gužve pred liftom ni bilo) in tip hoče zaračunat 3 karte. Prvi kolega poizkusi z lepo besedo, itak se je prej zmenil, da pripelje še dva gosta, on pa je karto že plačal - nič. Drugi kolega (res že nekaj spil, ampak uglajen in nevsiljiv) se zaplete z njim v debato in mu postavi še par vprašanj, popolnoma nežaljivo, nakar psiho skoči v njega kot buldog, ga zagrabi in ze začneta prerivat. Neko umirimo situacijo in kolega odvlečem proč. Potem pa čez čas pride zgodba o morilcih iz Globala. Nisem bil persenečen, ko sem videl za koga gre.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.142
14
38
Meni se zdi, da imajo tezave z varnostniki eni in isti ali pa tisti, ki so brez kakrsne samokontrole. Tezko, da bi mene po nedolznem nabutal. Kaksni so res mrge (denimo v ortu se najde kaksen tak) in niti ne razmisljam, da bi zapenjal, kdo drug pa je ze, sicer brez nasilja, ampak ne razumem, da si naklan, da skoraj vrata sfalis in sikas, ko te ne spustijo vec not.

zetko

Pripravnik
18. avg 2007
916
0
16
41
Seveda, ampak eno je ce varnostnik tezaku zvije roko in ga odpelje ven, ali mu pa razbije lobanjo.

B81

22. jul 2007
37.864
11.089
113
Kupil karto, šel ven, prišel čez 5 minut nazaj, pa sem pokazal ne vem kaj, karto ali štempl..pa sem moral kupit še eno....

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.480
5.681
113
Ja so ble mahinacije s temi vstopninami v global/topu...kr ene