Varno delo z motorno žago

Car

POSTman
4. avg 2007
8.507
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
ksz...
Ne zastopim zakaj tečaj? Potem rabiš tudi tečaj za kosilnico, šajtrgo, škarje za živo mejo itd. Seveda v primeru, da se mi nesreča z žago zgodi, ko doma žagam drva in ne profi nekje v gozdu....

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Tečaje ponavadi organizira zavod za gozdove oz. najbolje da se povežeš z revirnim gozdarjem(logarjem) ter ga povprašaš kdaj bodo imeli kaj tečaje.
@patriot : Tečaj je bil zame zastonj, tako da nevem koliko pride cena. oz. sem plačal samo 2x malico. Ni pa neki profesionalna zadeva kot npr npk. tam imajo cca 14 dni + izpit.
@car: zna se zgodit da tudi do tega enkrat pride. Saj veš zavarovalnica ne da rada denarja od sebe.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.751
113
pri taščici
Od tebe ga pa hoče vedno več organizacij. Nekoč boš rabil izpit za uporabo wc papirja.
Nekje najbrž odneseš nekaj znanja, nekje se jim pa najbrž gre samo za evre.
Tečaj lahko opravite tudi kot gasilci. Časti PGD
wink-1.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Citat:
Uporabnik krimec pravi:
Citat:
Uporabnik Alijen pravi:
Jaz sem dal mislim da 30€ za triurni tečaj. Dobil papir in eto, zdaj pa znam
smile-1.gif

Sam da ne bo pol takole
uf-1.gif

Da razčistmo. Jaz kriv samo v toliko da nisem imel oblečenih delovnih čevljev in hlač.

Drgač pa res ne dobiš nič od zavarovalnice brez nekega izpita.

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
To je bilo posmehljivo napisano. Žal je težava v tem da marsikdo ki ima tudi izpit potem ne upošteva varnostnih napotkov. Jaz sem se dejansko naučil podirat in klestit drva v gozdu.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Da malo obudimo, če je kaj novega.
Torej.
Kdo rabi tečej?? Vsi, ki v roke primejo motorno žago??
Ali za domačo rano, ko prerežeš kakšno dilo rabiš izpit??
Ali tisti, ki delajo v gozdu??
Kakšni tečaji obstajajo ( vidim da začetniški, nadaljevalni ....????? )
Kolko stane izpit??
Kako dolgo traja predavanje?? (nekje sem zasledil 16 ur. Tolko ur žahanja jaz naberem v nekaj letih
tongue-1.gif
)
Hvala

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Podiranje dreves je kilometrina in čisto nič drugega. Seveda je fajn da te uči nek izkušen holcar. Pove zakonitosti dreves, terena, visečih vej, obremenjenih vej.

V gmajni sta zmeraj najmanj dva... Pr nas smo v familiji vsi podiri dreves, seveda pa je bilo tudi dostikrat ko nas je dobu veter tudi pizdarija, ko se ti drevo zavrti.

Dandanes pa je oprema res dobra, protivrezne hlače, čevlje z kapixo in čelada ter zaščitna mreža... vsako drevo se zažaga ter podre z kajlo (če je premer dosti velik), pa rez se pa rez se naredi dovolj visoko nad v zarezo. imaš modele ki to delajo v vodoravni črti in potem beremo osmrtnice...

skratka polno tega...