Varno delo z motorno žago

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Res nič ne dobiš od zavarovalnice, če se poškoduješ z motorno žago, tečaja za varno delo pa nimaš opravljenega?

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Vprašaj na svojo zavarovalnico. Ni nujno, da je pri vseh enako.
Sicer pa to zelo verjetno drži za poklicno delo, za privat delo pa ne bi ugibal.

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
Povedal kva... da ma dve leve, če se pa loti nečesa je pa rezultat tak kot je...
Vprašal boš človeka ki doma merka froca, pa še tega ne zna, baba pa dela.

Za rokovanje z motorno žago je potreben izpit. Da povem bolj slikovito, je tko kot potaplanje, se lahko tudi brez, sam če se kaj zgodi je pizdarija.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.083
5.653
113
Mene pa zanima.....od vseh tistih "ki ta izpit imate"........a je to samo papir al dejaqnsko tm tud par smrek podreš pa se kej naučiš
sprasujem se.gif

Ker ko sem ga naredu za viličarja.......smo viličar tm ( vsi iz tečaja) premaknl 2m levo-desno in to je blo to....sam še na blagajno pa $ pokazat
bonk.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Citat:
Uporabnik krnekejjeto pravi:
Povedal kva... da ma dve leve, če se pa loti nečesa je pa rezultat tak kot je...
Vprašal boš človeka ki doma merka froca, pa še tega ne zna, baba pa dela.

No no....ne zdej foušije zganjat, če moraš pa ti pač delat
tongue-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Mene pa zanima.....od vseh tistih "ki ta izpit imate"........a je to samo papir al dejaqnsko tm tud par smrek podreš pa se kej naučiš
sprasujem se.gif

Ker ko sem ga naredu za viličarja.......smo viličar tm ( vsi iz tečaja) premaknl 2m levo-desno in to je blo to....sam še na blagajno pa $ pokazat
bonk.gif

Tole tudi mene zanima ja..marsikje štejejo samo plačani evriči, da bi pa v zameno dobil kaj dejanskega znanja pa bolj ne kot ja
stupid-1.gif

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Dejansko podiraš. 1 dan imaš teorijo se pravi ti povejo kaj kako, OVO, pravilno brušenje žage, servisiranje in čiščenje itd.
Naslednji dan z opremo v gozd. Pride nekaj inštruktorjev in najprej pokažejo kako se zadeva pravilno podre.
Nato se gre v manjše skupine(po 5) kjer vsak podre vsaj 1 drevo ter ga oklesti. Če je pa čas pa več dreves.
Ko sem bil jaz nas je večina že znala rokovati(preko zavoda za gozdove) tako da je bil poudarek predvsem na varnosti oz. pravilnem rokovanju ter npr. če drevo visi ali je zelo debelo kako ga zarežeš(vbodni rez).

Nazadnje urejeno:

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
Vsak izpit nekej da, izkušnje dobiš kasneje v gmajni.... sploh na bregu al ob kakšnih sunkih vetra.... Je pa tko izpit morš met, dejansko zavarovalnica ne gleda znanje ampak papir.

tko je povsod, seveda pa izpit ne škoduje......

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.367
159
63
37
Kje pa se delajo ti tečaji?
grin1.gif
Za 3 urni tečaj nebi nikoli dal 50eur!

Če se le da, povprašaj revirnega gozdarja, kdaj bodo v vašem koncu organizirali 2 ali 3 dnevni tečaj. Lastniki gozdov ga imajo včasih celo zastonj.

Tam te dejansko nekaj naučijo! V mojem primeru sta bla 2 dni tečaja na poligonu. 2 ure teorije, 2 ure prakse (brušenje, podiranje, kleščenje,...). Tretji dan smo pa šli v gozd, kjer je vsak tečajnik podrl in oklestil drevo. Predavajo pa gospodje iz Postojne. Za tak tečaj se pa že splača dat 50eur.
smirk-1.gif

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
Mislim ,da je podiranje drevja z motorno žago enako kot vožnja z avtomobilom kanček nepazljivosti in je po tebi .LAhko je usodno.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.367
159
63
37
Sem poskeniral urnik mojega tečaja 3 leta nazaj. Ta tečaj me je prišel 90eur. Lani pa sem isti tečaj še enkrat opravljal zastonj (EU častil lastnikom gozdov in sem rekel, zakaj pa nebi še enkrat ponovil).

SLIKA1
SLIKA2

Vglavnem, če imaš čas, se ti splača udeležit takega tečaja.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Hvala, ampak s samim podiranjem se ne mislim kaj veliko ukvarjat.

Še izkušenega sekača lahko zajebe. Kolega, sekač na GG, je enmu šel podirat in mu je ratalo drevo podret nanj. Ni preživel.
crazy1.gif