Varčne žarnice

civil

Fizikalc
18. jul 2007
1.350
0
36
Kere fime so ok. Iščem pa 21w (100w). Seveda za neko primerno ceno. So tiste poceni iz leclerca ok ?

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.051
113
Obišči stran
Osram. Tapoceni se pri meni niso dobro izkazale.

Pa pejt še na elektro po eno
wink-1.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Za žarnice iz Leclerca ti ne morem povedati nič ker jih ne poznam.
Lahko ti pa povem o poceni varčnih žarnicah, ki sem jih kupil v Bau-Max-u. So res poceni (1,33EUR), dveh različnih moči in sicer 11 in 14W. Te žarnice niso vredne nič. Svetilnost je zelo slaba in bi bila primerljiva s kvalitetnejšimi varčnimi žarnicami pol manjše moči. Če jih potrebuješ za kakšno manjšo stensko luč so sicer ok, ampak za boljšo svetlobo pa so popolnoma neprimerne. Moj predlog je, da kupiš malo boljše žarnice ali pa če poskusiš s tisto iz Leclerca in sporoči svoje izkušnje. Do sedaj sem bil zadovoljen z varčnimi žarnicami Philips ali pa nekimi General Electrics (upam, da se prav spomnim, kupil sem jih v Merkurju). Tudi niso toliko dražje, razen če jih moraš kupiti 20 (kot sem jih moral jaz).
Sporoči.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Mi imamo doma dobre izkusnje z Osram ter Philips, na zacetku sem vecino kupil General Electric pa so se bolj klavrno izkazale.

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
No pa da še jaz povem, imam nekaj osramovih, zadnjič pa sem v obiju kupil še tri neke leve firme in glede svetilnosti so kar okej, samo da se pa ogrejejo na delovno svetlobo pa tudi traja kar nekaj časa, najprej sem že mislil da je pač to to in da so pač slabe no pa se je le čez kakih 5 minut razgrela in je potem svetila enako kot sosednja osramova. Tako da sem sedaj zamenjal da sta sosednji iste firme, v drugem prostoru pa te "tapoceni", seveda pa govorim o stenskih svetilkah.
O trajanju pa ne bom govoril ker je še prekmalu no edino osramova mi pa že leto dni lepo dela, tiste navadne pa sem menjal tako na kake dva meseca.

jaka33

Pripravnik
5. sep 2007
281
0
16
Jaz imam doma v kuhinji in jedilnici dve OSRAM in sem zadovoljen. Res da niso ble ravno poceni, vendar pa
svetijo kot treba. Tudi ogrejejo se kar hitro (kar se tiče trajanja ne morem še povedat, ker so šele 3 leta gor).
GE sem pa imel navadne in nisem bil zadovoljen z njimi - so kar hitro "pokale". Vem pa da so ble delane
na Madžarski.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.215
1.386
113
Pri nakupu glej tudi na barvo svetlobe in v kateri "razred spada"

To vidiš po številki ki je ponavadi odtisnjena na žarnici in je ponavadi 3 mestna...

Za bivalne prostore mora biti prva številka vsaj 8... Drugi dve številki sta pa ponavadi barva svetlobe...

Za industrijo je zadosti 6-8
za grobo industrijo 4-6
2-4 pa so bolj ali manj neuporabne (v to skupino spada večina no name poceni varčnih žarnic)

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
>>>ker so šele 3 leta gor)

Pri nas Philips šele 8 let. Še kakšni dve in bom lahko rekel da so ok.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Jaz imam varčno žarnico (Osram, made in Germany) že vsaj 10 let. Mislim, da sem bila še v osnovni šoli ko sem si jo kupila, se pravi da lahko še prištejem kako leto zraven. Imam jo pa v namizni lučki, ki je dost prižgana in sem super zadovoljna z njo.

civil

Fizikalc
18. jul 2007
1.350
0
36
Citat:
Uporabnik karantanka pravi:
Jaz imam varčno žarnico (Osram, made in Germany) že vsaj 10 let. Mislim, da sem bila še v osnovni šoli ko sem si jo kupila, se pravi da lahko še prištejem kako leto zraven. Imam jo pa v namizni lučki, ki je dost prižgana in sem super zadovoljna z njo.
Ja samo te niso vredu za oči. Priporočajo čisto navadno.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik civil pravi:
Citat:

pa saj jo ne gledam, vedno imam obrnejno proč, tako da žarnice ne vidim

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.855
685
113
Citat:
Kakšne žarnice pa zdaj talajo na elektru, jo je šel že kdo iskat?

Jaz jo imam v sobi in je vredu. Pred tem sem imel 14W žarnico in sem jo že mislil stran vrečt, ta pa k sreči dovolj sveti
smile-1.gif

civil

Fizikalc
18. jul 2007
1.350
0
36
Citat:
Citat:
Uporabnik civil pravi:
Citat:

pa saj jo ne gledam, vedno imam obrnejno proč, tako da žarnice ne vidim

Svetloba ki jo oddaja varčna žarnica ni vredu. Pokvari ti vid. Za branje in podobno je najboljša navadna žarnica.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Od takrat, ko se je pojavila ta trditev, pa do danes, so neonke že močno napredovale.

Sploh je pa za vid veliko večji problem 8 in več urno buljenje v računalnik. Ne pa neonka.

civil

Fizikalc
18. jul 2007
1.350
0
36
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Pri nakupu glej tudi na barvo svetlobe in v kateri "razred spada"

To vidiš po številki ki je ponavadi odtisnjena na žarnici in je ponavadi 3 mestna...

Za bivalne prostore mora biti prva številka vsaj 8... Drugi dve številki sta pa ponavadi barva svetlobe...

Za industrijo je zadosti 6-8
za grobo industrijo 4-6
2-4 pa so bolj ali manj neuporabne (v to skupino spada večina no name poceni varčnih žarnic)

maš kakšen link da malo več preberem.
cheer.gif