Varčevalni račun

Freenasty

Pripravnik
10. jun 2008
140
0
16
Zanima me kaj se najbol splača...namen imam položiti približno 3000 EUR, rad bi pa da jih lahko hitro dvignem...1 teden do 1 mesec max. Kaj se mi najbol splača...kak varčevalni račun, varčevanje z odpovednim rokom,... kaj drugega?

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Imaš varčevalne račune 14 ali 30 dni (za slednjega imaš malenkost višjo obrestno mero). Princip je takšen, da ob nakazilu na varčevalni račun ne moreš uporabljati nakazanega denarja prvih 14/30 dni po nakazilu, po tem roku pa prosto razpolagaš z njim (preko e-banke ali osebno na banki - ne gre z BA kartico).

Res pa ne vem, kako je z depozitom na odpoklic. Meni je varčevalni račun v redu, ker delam vse preko e-bank in je elegantnejše.

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Po moje najbolje skozi prideš - imaš najvišjo OM, če preko spletne banke sklepaš kratkoročne depozitke. Ker pa s tem ne prišparaš baš mnogo, je mogoče bolje in predvsem bolj enostavno, da sredstva položiš na nek basic varčevalni račun svoje banke in jih lahko ponavadi dvigneš še prej, kot v enem mesecu.

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
Pred dvema mesecema je bila zelo ugodna diba (ali eobresti), kjer ni nobene vezave. Na žalost je obrestna mera zadnje čase precej padla (diba na 3%), ampak verjetno tudi na varčevalnem računu ne dobiš nič več.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ravno iz tvojga vprašanja pišem diplomo če počakaš še 14 dni dobiš fiksni pregled varčevanjem pri bankah!

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Boš napisal tudi kako čimbolj komplicirat z drobižem kot je 3k€?
evil.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
ravno iz tvojga vprašanja pišem diplomo če počakaš še 14 dni dobiš fiksni pregled varčevanjem pri bankah!

... ki bo takrat žal že zastarel. Poglej kaj se je zaradi padca referenčne obrestne mere zgodilo pri Dibi & co v zadnjem mesecu in pol - o.m. so spuščali vsaka dva tedna.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83

Slab nasvet. Zgoraj omenjena Diba ima za 3k € (o kolikor tule teče debata) 3%, Bonus računu pa 2%. 3%dobiš šele pri 20k€.

e-obresti celo 3,15%, ampak traja odprtje malo dlje, pa še čitalec moraš kupit (če ga še nimaš).

Čeprav med 5 in 7 € na mesec, kolikor boš dobil obresti pri enih in drugih, ni velike razlike
smirk-1.gif

Freenasty

Pripravnik
10. jun 2008
140
0
16
Verejto se za teh par eur sploh ne splača vezat - je bolše imet kar na tekočem računu in dvigneš kadar ti paše

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:

... ki bo takrat žal že zastarel. Poglej kaj se je zaradi padca referenčne obrestne mere zgodilo pri Dibi & co v zadnjem mesecu in pol - o.m. so spuščali vsaka dva tedna.

Tudi pri bankah so spremembe na cirka 3-4 tedne; vsaj pri depozitih...