Vabilo na abrahama

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Mama v kratkem praznuje abrahama in sem dobil nalogo da izdelam vabilo. Me zanima, če kdo ve kje bi dobil kakšne predloge? Nimam nekih izkušenj s tem. Predlaga kdo kakšen program za izdelavo vabil?

Hvala

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
greš v dzs & co. pa kupiš že narejene papirnate predloge. Doma vržeš v pritner in sprintaš besedilo gor.

To je najcenej in najhitrej. Sploh pa za take, ko nimate izkušenj z oblikovanjem.

Mark0mark0

Zelenc'
13. jul 2012
5
0
1
Veliko predlog se najde tudi na internetu, ki jih potem lahko sprintaš ali naročiš. Na koncu seveda dodaš še besedilo vabila, ki pa jih je prav tako kar veliko na internetu.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.123
16.345
113
...ksz...

včasih smo se takšne stvari učili pisati že v osnovni šoli, danes pa bi ljudje radi za takšna enostavna vabila že kar programe, v sosednji temi berem o vabilu na poroko preko sms-a, heh.. kam to plovemo...
rolleyes-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Ja, kolk pa si star, da si se učil lepopisja? Jaz sem se samo tehnično pisavo učil pisati, pa še to ne z rapidografi, le s svinčnikom.
Kako lahko pričakuješ, da bodo znali napisati eno stvar peš, če morajo v šoli oddajati printane izdelke, da se boge šice ne matrajo s pisanjem na roko.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.123
16.345
113
ma ni bilo to ravno lepopisje ampak del pouka pri slovenščini oz. pri uri slovenskega jezika, učili smo se pa oblikovati razne dopise, vabila, opravičila, pač oblikovanje besedil, katera morajo biti vsaj malo na nivoju, da ne izpadeš ravno en brezveznik..... sem pa ´84 letnik. pa tehnično pisavo smo tudi imeli ja, damn that was fun
grin1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Jaz še vedno vse nagnjeno pišem, da bi pa pa vabila na roko pisal, mi pa niti na pamet ne pade. Z mojo disleksijo bi porabil vsaj dvojno število vabil, da bi bila pravilno napisana.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Ja, kolk pa si star, da si se učil lepopisja? Jaz sem se samo tehnično pisavo učil pisati, pa še to ne z rapidografi, le s svinčnikom.

V OŠ si pri spisu dobil posebej oceno za vsebino in posebej za obliko.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Madoniš, mi ne. V srednji je bil pa itak vesel, če je bilo več kot pol strani ter je imelo rep in glavo. Primorci niso ravno hudi klepači besed in stavkov.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
...ksz...

včasih smo se takšne stvari učili pisati že v osnovni šoli, danes pa bi ljudje radi za takšna enostavna vabila že kar programe, v sosednji temi berem o vabilu na poroko preko sms-a, heh.. kam to plovemo...
rolleyes-1.gif

In daleč imamo še za it (plut), če se ljudje obregajo ob tako malenkost, kot je način kako so povabljeni na druženje na dogodek....

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Tudi način vabila je del vsega skupaj in odraz kulture. To je isto, kot bi rekel, da je vseeno, kako ti dober šnicel postrežejo, na normalnem krožniku al zavit v cajtngpapir, šnicel bo še vedno šnicel.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.123
16.345
113
467716-post_slo.gif

točno tako. vabilo na poroko preko smsa je meni enako bedno kot slovnično nepravilno na wc papir spisan življenjepis ter prošnja za delo, tega enostavno ne moreš jemati resno. pri določenih stvareh je pač potrebno imeti nek nivo ter oliko in če pri tebi - Mis - to ni potrebno, še ne pomeni, da je na splošno tudi tako. žal tudi vse več ljudi pozablja splošen bonton ipd.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Vsekakor pa izkazuje tvoj odnos do vabljenega - ...se ti zanj.

Nazadnje urejeno:

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
467716-post_slo.gif

točno tako. vabilo na poroko preko smsa je meni enako bedno kot slovnično nepravilno na wc papir spisan življenjepis ter prošnja za delo, tega enostavno ne moreš jemati resno. pri določenih stvareh je pač potrebno imeti nek nivo ter oliko in če pri tebi - Mis - to ni potrebno, še ne pomeni, da je na splošno tudi tako. žal tudi vse več ljudi pozablja splošen bonton ipd.

Ne vem od kdaj zdaj pišemo prošnje za delo, še malo prej smo vabili na poroko... Kar se tiče prošenj za delo, absolutno se potrudim da dam od sebe kratko zakaj bi bil pravi kandidat in zraven pripnem CV.

Če pa vabim prijatelje, pa bi mi kdo šel šinfat kako je povabljen pol pa naj itak ne hodi. Govorim o prijateljih, kakih neznancev itak ne bi vabil. Pičke itak šinfajo čez vse, če ne morejo pa zihr kaj najdejo.

Kar se tiče pravopisa ipd.... gledaš 5min našo monopolkomercialko pa ti lahko gre samo še na bruhanje.

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Kot predloge sem bolj mislil kakšne slike, okvirje... Kaj podobnega, da malo popestriš in olepšaš vabilo ter ga narediš zanimivejšega... Besedilo bom seveda spisal sam. Zakaj sem pa hodil v šolo?
grin1.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Zakaj ne bi poiskal maminih slik iz različnih prelomnih življenjskih obdobij, jih poskeniral in napopal okoli teksta in vse skup sprintal na laserca (itak so več ali manj skoraj vse slike č/b)?
Bolj osebnega vabila si ne predstavljam.