Meni je tole ena velika burleska ...
V pravnem smislu nisem toliko razgledan, da bi vedel, ali je to dovolj ali ne, pa tudi nikakor ne morem trdit, da ni šlo za nesrečo. Mogoče je šlo.
Ampak človek ob določenih dejstvih ne more pomisliti, da je bila tole nesreča (čeprav še enkrat, nimam dokazov da res ni prišlo do nesreeče):
Dejstvo je, da je bilo 2 tedna pred nesrečo sklenjenih več zavarovanj za visoke vsote pri več zavarovalnicah (ker ena zavarovalnica ne bi izplačala tako visokih vsot)
- lahko, da gre res samo za slučaj in se je nesreča zgodila v zelo kratkem času po sklenjenem zavarovanju - verjetnost je enaka, kot če bi se to zgodilo isti dan, en mesec po nesreči ali pa jutri - nesreče ne moreš v naprej predvideti
- bolj zanimivo je dejstvo, da se ena navadna, medijsko neprepoznavna (do dogodka) oseba, brez kakršnegakoli vpliva ali bodisi podvrženosti možnega napada (recimo atentata) nanjo sploh odloči za tako ekstremno zavarovalno vsoto, sploh ob dejstvu, da niso imeli dovolj (uradnih) prilivov in da so jamrali, da so težko plačevali položnice za zavarovanje ... em?
Podoben primer smo imelu na gorenjskem pred cca. 25 leti, ko je tip utopil svojo partnerico/ženo, a ni dobil zavarovalne vsote v višini cca. 200k€, ker so mu dokazali krivdo - menda (menda, neuradno) ga ni več na tem svetu. No, dejansko je, 2 metra nižje, samopoškodovanje
To, da je rez natančen, si ne znam pojasnit. Ne vem, ali ste že vsi videli to zajeralno žago, ampak mene že ob pogledu nanjo zmrazi. In, če bi se žaga približala roki, bi jo (roko) nagonsko umaknil. Ureznina bi seveda bila, mogoče bi šla roka proč, ampak rez ne bi bil natančen. Kako jim tega ni uspelo dokazat, ne vem, ker nisem strokovnjak, uporabljam zgolj common sense.
Me pa tudi zanima, kako je s primerom Sare Veber: da nekdo čisti puško in pri tem ustreli svoje dekle? OK, možno, seveda, samo tale Sebastien mora bit res rojen pod "srečno" zvezdo, ker se vsem njegovim ljubicam dogajajo res nenavadne stvari????
EDIT: popravil letnico primera z gorenjskega konca, hvala Jello-tu