V petih urah račun za 64.000 evrov

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.085
5.659
113
wtf a ti ne nardijo blokade ko presežeš običajno vrednost...pač ki jo imajo?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Vedno znova me čudi, da ljudje nimajo telefonov pod kodo.

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Jaz upam, da bo plačal x- kratnik od 64.000 €. Zakaj ? Da bo drugič vedel, da je potrebno poskrbeti za varnost, oz.. bi še mogel iti na kak tečaj :D :D
Samo na koncu bo tak spet operater najslabši. Pač banana republika.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Tega jaz ravno ne kupim. Če preračunaš na minuto je to 200+€. Zaradi evrotarife s pogovori to ni možno doseči, tudi plačljive številke nimajo takšne tarife.

Druga možnost so torej podatki, s tem da je tam tudi avtomatska meja 50€. Ampak recimo da je to izklopljeno, pa če je cena po prejšnji evrotarifi za 1MB ~0,5€, potem je moral na minuto prenesti 400MB, kar pomeni 53Mbps. Ampak s tako hitrostjo je moral kuriti celih 5 ur, da je nabral taki račun. Pa LTE je seveda samoumeven saj na 3G ni šans da dosežeš takšne hitrosti. Pa v 5 urah pri taki hitrosti na LTE vsaj 2x sprazniš baterijo.

Master_of_Disaster

Pripravnik
20. okt 2008
321
22
18
Bil danes na to temo tudi članek v Delu, tam je omenjeno, da nekateri operaterji v Španiji omogočajo vzpostavitev do 260 klicev istočasno iz istega telefona. Če mene vprašaš za
uf-1.gif

Nazadnje urejeno:

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
wtf a ti ne nardijo blokade ko presežeš običajno vrednost...pač ki jo imajo?
Ne morjo, ker za tujino ni realtime obracuna (pri narocniskem razmerju), ampak pride naknadno

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Važno da lahko na predplačniških paketih vse to v živo spremljajo, to počnejo samo zato da nabijaš račun v tujini ker ne veš kolk si zapravu pa nič drugega. Zdej bodo pa jokal da ni tehničnih možnosti hahahah

erikson

Guru
25. avg 2007
22.365
6.153
113
Nekaj omenjajo, da so zaradi tega primera blokirali možnost nastavljanja preusmeritev v tujini. Mogoče so njegov telefon kam preusmerili in potem klicali nanj. T-2 naprimer sploh ne dovoli preusmeritve na številke v tujini.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.832
5.933
113
Citat:
Uporabnik Master_of_Disaster pravi:
Bil danes na to temo tudi članek v Delu, tam je omenjeno, da nekateri operaterji v Španiji omogočajo vzpostavitev do 260 klicev istočasno iz istega telefona. Če mene vprašaš za
uf-1.gif
Kako to izgleda v praksi ? Ni mi jasno.

I

Izbrisan uporabnik 3287

kako to mislis: preusmerili in potem klicali nanj? v cem je finta?

I

Izbrisan uporabnik 3287

Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Citat:
Uporabnik Master_of_Disaster pravi:
uf-1.gif
Kako to izgleda v praksi ? Ni mi jasno.
a to je kao konferencni klic ali kaj drugega? dandanes vec ne ves kje bos pusnil

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.084
4.080
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Kot vidim plenilec Mobitel operater, noro

Zakaj pa? Pise, da je Mobitel moral placati stroske Spanskima operaterjema, za racun, ki sta ga izstavila.

Ce pustis, da je telefon odklenjen (nimas kaksne kode ali geste za dostop) ti ga ukradejo in pocakas celo noc, da sporocis operaterju za blokado, vmes ti pa naredijo racun, si si sam kriv.
Saj tudi avta ne pustis odklenjenega s kljuci v kljucavnici, mar ne?

V tej drzavi res nihce noce prevzeti odgovornosti za svoja (ne)dejanja. Vsi bi radi, da placujejo drugi za svoje napake.

Mimogrede, roaming podatki od tujih operaterjev prihajajo takrat, ko jih tuji operater poslje maticnemu operaterju. Sele takrat se sprozijo alarmi, tako da ce ne sporocis kraje takoj, maticni operater ne more zaznati povecane porabe, dokler ni ze prepozno.

Tip je naredil tri napake eno za drugo:
1. Pustil je, da mu telefon ukradejo (ampak ok, se zgodi)
2. Nima telefona pod kodo (kod da bi pustl parkiran avto, s ključi v ključavnici)
3. Čakal je celo noč, preden se je spomnil, da bi bilo dobro obvestiti operaterja o kraji

In ti kriviš operaterja?

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Kaj pa blokade v roamingu v EU? To velja samo za podatkovni prenos? Telekomova stran je tako porazna, da ne najdem podatka... oz, kjerkoli ze najdem povezavo do roaminga ali blokade, me vrze na stran http://www.telekom.si/zasebni-uporabniki

Recimo v besedilu na strani je link http://www.mobitel.si/storitve/blokada-gprs-tujina.aspx ...

In tak znesek se pod normalnimi pogoji ne da doseci ... Pri takih zadevah je vec kot ocitno, da gre za zlorabo... in edino operaterji imajo podatke, kaj se je dejansko dogajalo s SIM kartico ...

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.084
4.080
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Kaj pa blokade v roamingu v EU? To velja samo za podatkovni prenos? Telekomova stran je tako porazna, da ne najdem podatka... oz, kjerkoli ze najdem povezavo do roaminga ali blokade, me vrze na stran http://www.telekom.si/zasebni-uporabniki

Recimo v besedilu na strani je link http://www.mobitel.si/storitve/blokada-gprs-tujina.aspx ...

In tak znesek se pod normalnimi pogoji ne da doseci ... Pri takih zadevah je vec kot ocitno, da gre za zlorabo... in edino operaterji imajo podatke, kaj se je dejansko dogajalo s SIM kartico ...

Hm, ne bi vedel.

Ampak moj primer iz lanskega leta. Smo šlo na morje na Hrvaško, in sem imel vklopljeno Internet tujina - to je določena količna zakupljenih podatkov v tujini.
Na telefonu sem vklopil roaming za podatke, vklopil Access Point z WPA2 kodo in tablico connectal na telefon, da sva lahko dva srfala hkrati - en na telefonu, drug na tablici - za kar je količina več kot zadosti
.
No, Google Nexus 7 tablica se je odločila, ne da bi vprašala, nadgraditi OS na novo verzijo in je dol, brez mojega vedenja, v par minutah potegnila 70+MB. Šele, ko je vse dol potegnil, me je vprašala za inštalacijo OS-a. Čez par minut pa sem dobil SMS, da sem prebil mejo za prenos podatkov v tujini.

Misliš, da sem krivil koga drugega, razen sebe (naredil sem dve napaki - to je, da nisem vklopil HT INTERNET in to, da sem pozabil, da tablica ne more vedeti, da je priklopljena na AP preko telefona in domneva, da lahko vleče dol podatke neomejeno - kar je tudi storila)?

Verjetno imaš prav - za podatke pridejo do matičnega operaterja prej roaming podatki, kot za klice in SMS-e. Če uporabljaš monitor.mobitel.si, kjer vidiš informativen razčlenjen račun, vidiš, da podatki o klicih in SMSih iz tujine, prihajajo z zamikom - lahko tudi par dni.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
Res bi radi videl postavke ki so znesle tak račun. (kakšna "moneta?")
Pa še zanima me kako imate zakljenjen telefon ker že tako hudičevo to poudarjate.
na pametnem telfonu z vozrcem potega
Kako pa na stari nokiji?(zgornji levi in spodnji levi istočasno)