V našo družino prvič prihaja pes in iščem nasvete..

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.818
120
63
Jutri dobimo 8 tednov starega mladička maltipooja :)
Zanima me, če mi v Ljubljani lahko priporočite dobrega veterinarja? Potreboval bo seveda vsa cepljenja, razglistenje vsak mesec, tako da bomo verjetno kar pogosto tam.. Glede bližine mi je najbližje ambulanta v Murglah, kjer pa sem na netu našel dve, eno navadno in šolsko. Jih kdo priporoča? Ali raje katero drugo na tem koncu?

Hvala!

mistique

Guru
16. jun 2009
15.667
3.030
113
- Pobiraj iztrebke.
- Nauči ga da ne laja na temo, luno, ljudi in druge pse, avtomobile, veter ali suho listje...
- Pobiraj iztrebke.
- Zapomni si, da imaš na koncu povodca ~2kg in ni potrebno z njim razpravljati kam bo kdo šel.
- Pobiraj iztrebke.

Veterinar: 300 kosmatih je bil po mojih izkušnjah (zelo malo) ok.

Hvala. LP.

Aeon_Pax

Pripravnik
19. okt 2012
62
47
18
Ljubljana
V naslovu si napisal da dobiš psa... pa gledam kaj je maltipoo? Aj aj. Kot kolega pred mano, delaj na vzgoji in se vedno zavedaj, da je to pes. Če bo lepo vzgojen, je to nekaj najboljšega v familiji. Glede tvojega vprašanja, za osnovne stvari je skoraj vseeno, kateri veterinar. Greš kjer ti je najbližje. Za vsako bolj resno stvar pa je veterinarska klinika.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.535
1.522
113
Razglistiti psa vsak mesec? Hm, psa se nauci, da ne je stvari po tleh. Ko je mladic ajde se malo pogosteje izvaja, ampak vsak mesec je res prepogosto.
Vse ostalo pa ti je ze Mistique povedal

Tenforest

Guru
3. sep 2007
6.095
728
113
43
povsod malo
Pes ni igrača!
Doma mu prvi teden daj mir, da sam razišče kje je. Torej nič kazat kol pa da ga vsi v roke to se mu meša.
Polulal in posral se bo povsod in ko opaziš da se bo ga hitro pelješ ven in nagradiš hitro bo ugotovil, da če se zunaj nagrada notri pa nič.
Pelji ga v pasjo šolo da tebe in njega naučijo osnov.
Zdravstveno in nezgodno ga zavaruj tistih od 20€ na mesec se res splača ima kakšno otročjo nezgodo evo ti 500€ stroškov pri veterinarju se hitro povrne.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
10.203
10.805
113
EU
20260103_114948.jpg

Gonzo

Guru
1. sep 2007
10.203
10.805
113
EU
To knjigo si kupi, da boš razumela pesjo govorico.
Pesi govorijo, samo jih vsi ljudje ne razumejo.

Nauči ga, da na sprehodu ne laja in skače kot nor na večje pse, ker je to nevarno, tudi za velikega psa.
Veliki pes ima malega psa za mladiča, in ga ne jemlje, kot nevarnost.
Tako je mali pesek izkoristil priložnost, ter našo labradorko ugriznil za uho.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.535
1.522
113
Meni najpomebnejša stvar, ki sem jo uspel mojemu psu privzgojiti je, da ostali psi niso za igranje. Nikoli nismo nekaj vzpodbujali interakcije z drugimi psi, ko je bila mladič v stilu, joj idi jo povohat, pa saj bo samo malo prišla pogledat, pa te finte. Če mo koga srečali in je prišel zraven ok, sicer pa ni bilo vzpodbujanja in nekih ful play datov. Danes je večino časa spuščena ko sem z njo na Pohorju, ob Dravi in se sama vsakega psa izogne na par metrov. In pol mi je najboljše ko eni panično pripenjajo svoje pse ali pa jih vlečejo k sebi ona pa naredi velik ovinek okrog njih :)
Ima pa tu in tam kakega psa, ki se ga res razveseli, zdaj pa al je to vonj al neka energija med njimi, pojma nimam.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.789
1.405
113
Jutri dobimo 8 tednov starega mladička maltipooja :)
Zanima me, če mi v Ljubljani lahko priporočite dobrega veterinarja? Potreboval bo seveda vsa cepljenja, razglistenje vsak mesec, tako da bomo verjetno kar pogosto tam.. Glede bližine mi je najbližje ambulanta v Murglah, kjer pa sem na netu našel dve, eno navadno in šolsko. Jih kdo priporoča? Ali raje katero drugo na tem koncu?

Hvala!
Pri Murglah izberi Veterinsrsko postajo Ljubljana (in ne bližnjo vet. kliniko). Jih priporočim, zlahka.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.789
1.405
113
Meni najpomebnejša stvar, ki sem jo uspel mojemu psu privzgojiti je, da ostali psi niso za igranje. Nikoli nismo nekaj vzpodbujali interakcije z drugimi psi, ko je bila mladič v stilu, joj idi jo povohat, pa saj bo samo malo prišla pogledat, pa te finte. Če mo koga srečali in je prišel zraven ok, sicer pa ni bilo vzpodbujanja in nekih ful play datov. Danes je večino časa spuščena ko sem z njo na Pohorju, ob Dravi in se sama vsakega psa izogne na par metrov. In pol mi je najboljše ko eni panično pripenjajo svoje pse ali pa jih vlečejo k sebi ona pa naredi velik ovinek okrog njih :)
Ima pa tu in tam kakega psa, ki se ga res razveseli, zdaj pa al je to vonj al neka energija med njimi, pojma nimam.
Nauči se imet psa na povodcu. Vedno.

• Všeč mi je
Reactions: Gonzo

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.752
7.868
113
Psa ne imeti na povodcu je skrajno neodgovorno. Še kako si lahko prepričan, da je lepo vzgojen, pa lahko en dan nekaj poči. Siver pa za to obstajajo tudi kazni in prav je tako.

• Všeč mi je
Reactions: Zgaga

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.535
1.522
113
Odgovoren lastnik najprej vzgoji sebe, potem svojega psa in ve kdaj je lahko pes spuscen in kje mora biti na povodcu. Zagotovo je povodec nujen v mestih in strnjenih naseljih. Smesno pa je razmisljanje nekaterih, da bi moral biti pes na vsakem sprehodu privezan in ne bi smel prosto tekati, sploh na poteh kjer srecas tu pa tam koga. Kazni so, prav je da so, ampak tudi zakon ima izjeme in mesta kjer je dovoljeno off leash.
In kot je nekdo zgoraj napisal, odgovoren lastnik pozna svojega psa do te tocke, da ve kdaj je zaznal divjad s svojim nosom, ceprav je ni videti se naslednjih 5 minut in takrat psa priveze.

jezek

Guru
24. jul 2008
5.343
2.284
113
Jaz sem imel vse svoje labradorce in enega bigla nonstop spuscene, tudi v rushhour v centru mesta na ozkih plocnikih. Pa so bigli znani po tem, da je najbolje ce so privezani tudi v stanovanju. Je pa to bilo v drugih casih, 30 let nazaj....in po pol leta trde roke. Potem je bil mir do izteka zivljenjske dobe psicka.

mistique

Guru
16. jun 2009
15.667
3.030
113
KSZ
Velika razlika (za vse druge in ne vas in vašega psa) je, če je pes spuščen in hodi poleg, ali pa je spuščen in se potika v vseh smereh v radiju nekaj metrov okrog lastnika...malo naprej, malo zadaj...to je nedopustno iz več razlogov, še najmanj zaradi mrtve črke na papirju.

Sam prepoznam vzgojenega lastnika saj njegov pes hodi ob njem...ga ne prehiteva, ne šnofa v 3pm. In raje vidim tako spuščenega psa, kot psa, ki leta naokoli in ima nagobčnik. Pri vzgoji psa pomaga, da nimaš materinskega nagona oz. da razumeš, da je pes žival in ne otrok. V urbanem okolju je socializacija psa najbolj pomembna. Takoj za pobiranjem iztrebkov.

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

ptice

Fizikalc
23. jul 2011
279
222
43
Pasja šola. Vztrajnost na začetku pri higeni. Povodec. Socializacija z drugimi psi od začetka. Če bo za psa skrbelo več družinskih članov, vsi iste vatle. Razmisliti o kastraciji. Dosledno pobiranje iztrebkov. Obstaja tableta Nexguard proti klopom in zajedalcem.