V Kranju ni več Slovencev?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Evo, včeraj sem se spotoma po dolgem času ustavil v Kranju. In ugotovil, da ste imeli lokalci očitno prav. Parkiram v sicer precej praznem mestu tam okrog enih na staneta žagarja, z namenom, da grem en krog po centru mesta. Za mano parkira en črn bmw, do voznika pristopi en tip, ki je čakal na pločniku in se začneta med seboj pogovarjati po albansko. Okej, gremo naprej, naredim krog okrog nebotičnika pa tiste pošte pri joškah, nikjer žive duše...grem proti staremu delu mesta, nasproti pridejo trije mulci ist govorne skupine kot tista dva od prej...okej, grem mimo knjižnice, pri vhodu spet neka istogovoreča mularija, nadaljujem pot...prehitim neko angleško govorečo družino in pridem tam nekje do tistega vodnjaka ali kaj že pač je...nekje tedaj se odločim da grem nazaj proti staneta žagarja, nekaj folka sicer poseda po lokalih, ampak okej, gremo nazaj...

No, veliki finale je očitno šele sledil...tam nekje na maistrovem trgu iz stranske ulice uleti trojka vse-zakrito-razen-obraza...samo še nemočno sem zavzdihnil in nadaljeval proti avtu, pri tem pa dohitel neko...slovensko!...družino...bil sem tako presenečen, da sem se skoraj zaletel v nekakšen retro look drog mestne razsvetljave, nato pa sem se le fokusiral, odšel do avta (vmes sta me prehitela še dva neslovenca na kolesih) in zapustil kranj. Mogoče za zmeraj.

Aja, pa nek plešast debeluh je oprezal iz nebotičnika, najbrž je bil major buco.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Po mojem ni tako hudo. To samo kaže, da se Slovenci redko družimo podnevi na ulici. Lahko še celo srečaš koga in teoretično bi moral en plačati pijačo. Kako boš to med Gorenjci doživel? Bolje se je skriti doma, ali pa zaviti v nakupovalni center.
V našem mestecu so tudi ob nedeljah zunaj bolj ali manj samo albanci, ker običajno je to edini njihov prost dan in se družijo na "nacionalni osnovi". Albanci nabijajo nogomet po igriščih, slovenski otroci so žogo uporabili samo v video igrici. Pri telovadbi ne smejo, da se ne bi kdo poškodoval. Tisti, ki kaj trenirajo, ker je to pač moderno in nekje morajo starši zapraviti denar, pa tudi ne igrajo po divjih ligah in kar tako brez resnega sodnika in pogojev.
Tako pač je.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.623
208
63
Kranj
No vidiš, da nisem edini, ki to trdim. Nekaj pa je tudi res, da Slovenci nismo socialna bitja, kot ostala ex-yu XXXXX.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Veliko albancev je pri nas brez družin. Kaj bo tak človek na prost dan delal v neki sobici? Gre ven, da se dobi z "zemoti".

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Kranj je bil včasih dobro založen s travo, potem so Redžo mafijo in podobne pozaprli, svojo priložnost in nov trg so pa zavohali albanci. Nimaš kej. Kr navadi se, prihajajo še slabši časi s pravimi Šeriatskimi fanatiki.

jello

Guru
22. sep 2008
10.150
3.872
113
Iste sorte tiči se očitno zavohate. Jaz sem skoraj vsak dan v mestu, srečujem kolege, znance, noben od nas ni albanec (vsi Murgle izgovarjamo in pišemo pravilno - brez J).

mistique

Guru
16. jun 2009
13.754
1.548
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Evo, včeraj sem se spotoma po dolgem času ustavil v Kranju. In ugotovil, da ste imeli lokalci očitno prav. Parkiram v sicer precej praznem mestu tam okrog enih na staneta žagarja, z namenom, da grem en krog po centru mesta. Za mano parkira en črn bmw, do voznika pristopi en tip, ki je čakal na pločniku in se začneta med seboj pogovarjati po albansko. Okej, gremo naprej, naredim krog okrog nebotičnika pa tiste pošte pri joškah, nikjer žive duše...grem proti staremu delu mesta, nasproti pridejo trije mulci ist govorne skupine kot tista dva od prej...okej, grem mimo knjižnice, pri vhodu spet neka istogovoreča mularija, nadaljujem pot...prehitim neko angleško govorečo družino in pridem tam nekje do tistega vodnjaka ali kaj že pač je...nekje tedaj se odločim da grem nazaj proti staneta žagarja, nekaj folka sicer poseda po lokalih, ampak okej, gremo nazaj...

No, veliki finale je očitno šele sledil...tam nekje na maistrovem trgu iz stranske ulice uleti trojka vse-zakrito-razen-obraza...samo še nemočno sem zavzdihnil in nadaljeval proti avtu, pri tem pa dohitel neko...slovensko!...družino...bil sem tako presenečen, da sem se skoraj zaletel v nekakšen retro look drog mestne razsvetljave, nato pa sem se le fokusiral, odšel do avta (vmes sta me prehitela še dva neslovenca na kolesih) in zapustil kranj. Mogoče za zmeraj.

Aja, pa nek plešast debeluh je oprezal iz nebotičnika, najbrž je bil major buco.

Dođi na Sv.Jošta drugiæ
cheer.gif
Tamo smo Slovenci in naši štirinožni generatori dreka.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
No, očitno si se nekam poskril, kajti v centru kranja je bilo stanje tako, kot sme ga opisal...in niti nisem šel na planino, ki so jo nekateri lokalci tu na alterju navajali kot vzorčen primer.
grin1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Albanci nabijajo nogomet po igriščih, slovenski otroci so žogo uporabili samo v video igrici. Pri telovadbi ne smejo, da se ne bi kdo poškodoval. Tisti, ki kaj trenirajo, ker je to pač moderno in nekje morajo starši zapraviti denar, pa tudi ne igrajo po divjih ligah in kar tako brez resnega sodnika in pogojev.
Tako pač je.

Daj ne nabijaj u 3 krasne.

V Krškem in Brežicah recimo ne moreš poslat mulcev samih na igrišče, ker jih preženejo šiptarji. Pomaga edino navzočnost očetov. Če si ti vzgojil otroke za računalniškim ekranom in v farovžu (nastavi še drugo lice) še ne pomeni da s(m)o jih tudi vsi ostali.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
No, tam doli niso nek faktor. Te preganja vsaka manjšina in so kar naprej ogroženi. Vsaj če verjamem tvojemu pisanju.
Če se ne znajo v mladosti postaviti zase, kako se bodo ti mulci borili za vsakdanji kos kruha proti širnemu svetu konkurence
sprasujem se.gif
Ali bodo klicali ateje na pomoč?
Da meni pride mulo domov, da so ga pregnali šiptarji od nekod, ga neženem nazaj, da ga še enkrat. Med smrkavce se jaz ne bi vtikoval morajo sami znati rešiti reči. Če ne bo "preživel", je pač Darwin na delu, uspešnejši imajo vso pravico, da prevzamejo zemljo.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.719
113
A oni mucl zapečen se še vozi z nekimi novimi AMGji naokoli po brežicama?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39

8-10 mulcev, starih cca. 10 let naj premlati 20-30 šiptarjev, starih od 15-30 let, potem ko jih sterajo iz igrišča?
hysterical-1.gif

Ti si verjetno nek rambo in bi to sam storil. Al bi z žegnano vodo tekal za njimi?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Če je pa onih več, potem pa pač vaši mulci ne morejo do igrišča. Tako je zmeraj bilo, tudi v časih, ko še ni bilo šiptarjev v naših krajih. Zmeraj je bila manjšina tiho. Če si manjšina, se obnašaj temu primerno.
Ali pa se loti delat otroke, da ne boste manjšina. In ne limaj nekih videov, ki najbrž nimajo veze s tem. kdo bo to gledal? Ne pa jamrat, da vas na eni strani zatirajo cigani na drugi pa šiptarji. Bogi, bogi...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Ti si še eden tiste stare šole, ki ti je normalno, da se odrasli spravljajo na otroke?

Če bi bil sposoben (malo) logičnega sklepanja, bi videl, da se šiptarji spravljajo na otroke, na odrasle si ne upajo.
priden.gif

Sem

Pripravnik
9. dec 2010
68
0
6
Hmmm, zanimiva tema. Tudi sam sem bil danes po več letih v Kranju in prišel do istega zaključka. Kamorkoli sem se obrnil, cel kup Albancev. Priznam, da me je motilo....

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.950
7.285
113
Trenutno sem ravno v Beogradu in Šipca nisem srečal nobenega, za razliko od male Prištine - Kranja. Ko jih še Merklova stera iz Nemčije, bodo vsi prišli v SLO. Tudi beguncev sem videl samo 5-6, pa sem v centru. Res pa je, da nisem bil na žel. postaji.