V kakšni državi to živimo?

sad

Guru
24. avg 2007
21.303
9.921
113
http://www.zurnal24.si/javni-red-vzdrzevala-za-sankom-clanek-126721
slika-600x340-1308335276-578583.jpg

Citat:
“Sama prijava takšnega dogodka, četudi je podkrepljena s fotografskim dokazom, še ne daje podlage za ukrepanje zoper policista, saj mu je treba uživanje alkohola med službo dokazati, da bi lahko zoper njega izvedli določene delovnopravne ukrepe,” dodajajo na GPU.

Me zanima, zakaj potem pri meni, če me radar dobi, slika velja kot dokaz?
Po mojem sta dve opciji:
1.) Med službo pijeta alkohol, kar je baje prepovedano.
2.) V privat času strašita okoli z uniformami, kar je upam tudi prepovedano.
Torej bi nekaj morala pokasirat, ampak ne....

Za bruhat.

sad

Guru
24. avg 2007
21.303
9.921
113
Ja, saj res, jabočnik se toči v take kozarce.

Pa niti ni to. A razumeš, da niso se niti trudili ''dokazat''? Pač, dali so izjavo za javnost, da policisti lahko delajo kar hočejo in to je to.

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.236
3
38
Kaj boš pa dokazoval?
Škoda davkoplačevalskega denarja, že tolk nam ga manjka.
evil.gif

Skratka glede na to, da mata za šankom špegle gor sta verjetn direkt od prejšnga dne. Klin se s klinam zbija, pa sta šla na enega. Velik boljš, k pa da se name spravta.
cheer.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.472
7.621
113
Citat:
Uporabnik sad pravi:

Pa niti ni to. A razumeš, da niso se niti trudili ''dokazat''? Pač, dali so izjavo za javnost, da policisti lahko delajo kar hočejo in to je to.
Oblika kozarca je precej neumen argument. Tisti ki je slikal bi moral poklicat 113 in povedat da vidi policiste ki pijejo. Bi prisli za to namenjeni ljudje in zadevo razcistili. Tkole slikat je jalovo pocetje. Dokazovat da je nekdo pil alkohol pa bebavo.

Policisti alkohola v sluzbi ne smejo uzivati, uniformo pa lahko nosijo tudi izven sluzbenega casa vendar v njej ne smejo npr. popivati na neki veselici

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Mogoče pa so dobili nalogo, da se neopazno infiltrirajo med ljudi, in pridobit kakšne informacije, pa se jo potem treba spustit na ljudski nivo. Itak so bili tam vsi pijani :) Kdo bi pa posumil da sta policaja, če sta pa pila vino? :)

Mam pa že raje policaja, ki kakšno malenkost spije in je dobre volje, kot pa kakega zadrgnjenega abstinenta,

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Mam pa že raje policaja, ki kakšno malenkost spije in je dobre volje, kot pa kakega zadrgnjenega abstinenta,

To velja za celotno človeško populacijo.
grin1.gif

Dobro, pustimo otroke.

Sicer pa-to je slikal nekdo, ki še nikoli ni bil v gostilni. Jaz jih večkrat vidim, res pa, da ne pijejo alkohola.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Tisti ki je slikal bi moral poklicat 113 in povedat da vidi policiste ki pijejo. Bi prisli za to namenjeni ljudje in zadevo razcistili.
pol pa pride tista slika, ki je včasih krožila po mailu, cel kiup policajev skup pije, miza pa polna pirov haha

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Jaz jih večkrat vidim, res pa, da ne pijejo alkohola.
Sem se spomnil na čase, ko se v enih lokalih (slaščičarnah?) ni smelo točit žganih pijač. al pa je blo prezgodaj, sm že pozabu.
Nas je pa gostinec postregel v šalci za kavo :)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.369
7.100
113
pri taščici
Doctorz; glede vrtcev in brezposelnosti. Najinega poba bi lahko imela se eno leto doma , vendar gre septembra v vrtec, ker sicer mu drugo leto ne pripada deset pik pri vpisu.
Kaj naj naredi brezposelna oseba ki doma pazi otroka, ko dobi sluzbo?
Naj zavrne sluzbo,naj da v privat varstvo? Precej dolgo sem zivel na racun drzave, pa kot kaze bom na zalost se(pa ne po svoji krivdi). Pac taka je politika v tej drzavi

sad

Guru
24. avg 2007
21.303
9.921
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:

Oblika kozarca je precej neumen argument. Tisti ki je slikal bi moral poklicat 113 in povedat da vidi policiste ki pijejo. Bi prisli za to namenjeni ljudje in zadevo razcistili. Tkole slikat je jalovo pocetje. Dokazovat da je nekdo pil alkohol pa bebavo.

Policisti alkohola v sluzbi ne smejo uzivati, uniformo pa lahko nosijo tudi izven sluzbenega casa vendar v njej ne smejo npr. popivati na neki veselici
Zakaj potem tudi pri meni recimo, ko me radar slika, se ne pokličejo ustrezni ljudje in bi takoj tam zadevo razčistili?
Dej ne me zajeb... Enostavno so dali zadevo ad acta, namesto, da bi šli do policistov in jima rekli, da naj drugič vsaj na skrivaj zvrneta enega, če je treba.
A razumeš za kaj gre? Sami kršijo predpise javno na očeh. Kje ima tak policist potem ustrezno avtoriteto, da kaznuje državljana za prekršek. Piz.da mene bi bilo sram za popizdit, ti pa nič... Zadeva ad acta in jeb.ite se državljani. Lahko začnemo še o tistih policistih, kateri so z marico šibali koliko že? 150 po trzinski obvoznici brez luči? Tam verjetno tudi ni bilo nič, bi moral poklicat ustrezne osebe, kateri bi potem uredili zadevo, a ne?
Jao ej, pljuvam na vas... (vsa čast korektnim izjemam in tem se zahvaljujem za korektno in etično opravljanje poklica in so iz tega seveda izvzete).

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
no no... pa veš, da jih bosta slišala no. A jih morajo zdej linčat pred javnostjo, al kaj? Grem stavt, da bosta dobila kakšno resno opozorilo od nadrejenih.

in ja, zakaj pa ne bi postregli jabolčnika v takem kozarcu?? mogoče sta pa provocirala tiste mulce, k so tole slikal?

pa kako, da pri jurčku strežejo v steklovini, če se na prireditvah tega naj ne bi počelo?

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.206
1.185
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
..., vendar gre septembra v vrtec, ker sicer mu drugo leto ne pripada deset pik pri vpisu...
Lahk bi tudi obkljukal, da nimaš stalnega prebivališča, da nisi rezident, da nisi ...
Letos nebi bil sprejet, za naslednje leto pa bi prav tako dobil dodatne pike, ker letos nisi dobil vrtca.

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:

Da te malo popravim: noben delavec ne sme piti alkohola med delavnim časom
evil.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.303
9.921
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
no no... pa veš, da jih bosta slišala no. A jih morajo zdej linčat pred javnostjo, al kaj? Grem stavt, da bosta dobila kakšno resno opozorilo od nadrejenih.
Ni to glavno. Glavno je, da je bilo komunicirano javnosti, da se naj ne jeb.. s policisti, ker se itak nič ne naredi. Torej, s tem so dali policistom licenco, da delajo kar hočejo, ker itak ne bodo kaznovani. Sedaj pa povej, kako naj se javnost počuti pri takšnem URADNEM odgovoru s strani policije. Niso napisali niti, da bodo preverili, se pogovorili, itd., napisali so, da je brez veze, da se kdorkoli s tem obremenjuje...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.472
7.621
113
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:

Zakaj potem tudi pri meni recimo, ko me radar slika, se ne pokličejo ustrezni ljudje in bi takoj tam zadevo razčistili?
Dej ne me zajeb... Enostavno so dali zadevo ad acta, namesto, da bi šli do policistov in jima rekli, da naj drugič vsaj na skrivaj zvrneta enega, če je treba.
A razumeš za kaj gre? Sami kršijo predpise javno na očeh. Kje ima tak policist potem ustrezno avtoriteto, da kaznuje državljana za prekršek. Piz.da mene bi bilo sram za popizdit, ti pa nič... Zadeva ad acta in jeb.ite se državljani. Lahko začnemo še o tistih policistih, kateri so z marico šibali koliko že? 150 po trzinski obvoznici brez luči? Tam verjetno tudi ni bilo nič, bi moral poklicat ustrezne osebe, kateri bi potem uredili zadevo, a ne?
Jao ej, pljuvam na vas... (vsa čast korektnim izjemam in tem se zahvaljujem za korektno in etično opravljanje poklica in so iz tega seveda izvzete).

Super se radar si dal za primerjavo. Dejva primerjat dobesedno: ali tebe policist lahko oglobi ce je videl da si v gostilni nekaj pil iz kozarca s pecljem? Ne. Alkotest ti mora odredit. In dokazovati vinjenost osebe z obliko kozarca iz katere je oseba pila je dobesedno glupo. In lahk mas ti feeling da te zaj.ebavam al pa karkoli.

In ja se strinjam, policist ki pije na sihtu ,more bit bolan da kaznuje pol folk. Da pa se je kibla peljala 150 km/h brez luci pa se nic ne pomeni, obstajajo razlogi tudi za voznjo brez luci.

Ko pa vidis policista da pije pir na sihtu pa lepo poklici 113 pa se bo ukrepalo

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.369
7.100
113
pri taščici
Jurek; poskusam biti posten, in navajam resnicne podatke. Ceprav me bo to teplo pri vlogi za znizano placila vrtca. Lahko pa tam upostevam tvoj nasvet

sad

Guru
24. avg 2007
21.303
9.921
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Super se radar si dal za primerjavo. Dejva primerjat dobesedno: ali tebe policist lahko oglobi ce je videl da si v gostilni nekaj pil iz kozarca s pecljem? Ne. Alkotest ti mora odredit. In dokazovati vinjenost osebe z obliko kozarca iz katere je oseba pila je dobesedno glupo. In lahk mas ti feeling da te zaj.ebavam al pa karkoli.
Ok, greva malo naprej. Ali me lahko policist kaznuje, če prevozim rdečo luč?
Ampak ok, pustimo to. Glavna pripomba z moje strani je, da je javno URADNO komunicirano, da se policistoma ne bo nič zgodilo. Niti pogovorili/preverili ne bodo. Javno v cajtengih. Sem že zgoraj napisal, kakšne občutke to izraža v državljanih.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Super se radar si dal za primerjavo. Dejva primerjat dobesedno: ali tebe policist lahko oglobi ce je videl da si v gostilni nekaj pil iz kozarca s pecljem? Ne. Alkotest ti mora odredit..

tako kot vaši pingvini, ki čepijo v grmovju pri gostilni in potem ustavljajo.

zakaj pa ne gredo do človeka, ko gre k avtu in rečejo:Čuj, ne se peljat, ker ti bomo dali pihat.

Aja, je potem slaba ocena...