v deželi na sončni strani alp

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
so z mrakom, bolje temo, začeli kmetje, bolej rečeno en s sinovi in mehanizacijo spravljat koruzo. vse lepo in prav, saj je treba delat. ponoči verjetno zaradi manj prometa in zaradi izmikanja pucanju gum.
in ker smo motoristi vedno neprilagojeni, krivi za nesreče, tudi ko fuknemo na blatišču (drsališče na osnovi iz blata op.a.) sem naredil preventivni ukrep, da ne bi fasal arest tko k un s skalo in obvestil 113.
lepo povem kdo kaj, kje, kako in ja, bomo poslali patruljo, da preverijo stanje, najdejo krivce, uredijo zakonske zadeve.

kaj se zgodi?

za lažjo predtavo dneva.
začel sem 3 stvari delat, pa nič dokončal, ker mi je zmanjkalo materiala, ko sem pa tole gledal, sem se odpravljal na pivo, a sem moralv žabarijo ekspresno in tudi piva ni bilo. se pravi narobe dan.

piko na i naredijo naši represivni organi. 30-40min pozneje se peljem konta smer in kaj vidim. cesta usrana, traktorji vozijo, blato frči, nikjer opozoril, krtač, vode, nič.

samo ena patrulja z radarjem. tko se pri nas ureja sranje na cesti.ker je bila smola cel dan moja senca, je zvečer omagala in me zapustila verjetno ravno en semafor prej in sem uspel odnest celo denarnico. kako vem da semafor prej? ja dva prej sem skoraj izrinil s ceste enga golfa2. ga ni blo videt nikjer, a bil je na boku.

zlatorog87

Pripravnik
14. jan 2008
177
1
18
na Seniku
Blata ne bo čistil po vsaki prikolici ki jo odpelje. Ponavadi se to naredi po koncu dela. Strinjam pa se da bi morali postaviti table.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
Citat:
Uporabnik zlatorog87 pravi:Strinjam pa se da bi morali postaviti table.
Kdo pa pri nas upošteva tablo?

Sicer pa mislim, da bo policija ovadila softi-ja, ker je videl blato, obvestil policijo, ni pa naredil dovolj, da bi preprečil nadaljne probleme. Vsaj lopato bi lahko vzel in čistil... In moram reči, da jim bi tokrat dal prav.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
blato je bilo danes dopoldne še prisotno.

če lahko LEKA pere kamione na izvozu iz gradbišča, nej tudi te nekaj anredijo. zakon je zakon. pika.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.637
3.090
113
v lokalni ostariji
ah softi softi... so tudi kakšne razlike med gradbiščem in njivo se ti ne zdi?

eni pucajo redno cesto, eni pač ne morejo (ni delovne sile)... ampak spucajo pa ko končajo in po mojem mnenju je to OK...

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
LOL
hysterical-1.gif

Rad bi videl kmeta, ki je po končanem delu spucal cesto
hysterical-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
o pa so jo, med vodicami in komendo so jo ze veselo cistili v spremstvu policajev. pa se kazen so nabasali.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
sem napisal, delat se mora..kle ni kaj. ampak obstajajo razni načini kako.
en je da delaš v prometni konici, fašeš policijo takoj, pa košaro slabe volej vseh.
drugi je da delaš ponoči. vse se minimizira.
tretji je pa da tej noči dodaš en mali obvoz bližnjici in namesto na glavno cesto voziš čez vas. ampak kmetu je škoda časa.

k men je pršu kmet zasut cisterno. in to ravn po dežju..par ur pozneje. na cesto pred bajto, ker je z dovoza do hiše vozil zadaj za hišo, je navozil kile zemlje. sem gledal, lopatal, pometal in nazadnje skočil v trgovino po štrajfiks in vse opral. pride sosed iz bajte nasprtoi kao kaj delas. stari kaj delam. lej tvojga terenca kako se sveti, poglej sijoči porfido, poglej obleko in čevlje. in ti boš men zadnje dva m do dovoza naredil čez blato, usral avto, porfido, k boš iz prtljažnika nosil v bajto še čevlje in obleko..in seveda bova prjatla. ja..itak.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.637
3.090
113
v lokalni ostariji
madafaka in ggg tudi brez policije se zadeva spuca! seveda vi tega ne vidite iz bloka...

softi: kaj bi ti rad povedu? ne razumem čisto tvojega zapisa... kdo je koga hotu asfaltirat? zakaj si se sploh zmenil da ti v dežju vozi? zato ker si bil tok tečn in hotel imeti zasuto čimprej? pa a mislis da bi pille s tamičom kaj manj blata navozu? morda celo več (pa še v zemlji bi ostal...) ali pa kakšen 4 aksar? ali je to samo point da kmetje nanosijo blato...

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.037
3.712
113
Pri nas se, če je teren toliko razmočen, da se nosi na cesto blato zmeraj postavljajo trikotniki, po koncu dela pa se cesta še spuca s planirno desko, če je še zmeraj blatna potem pa še cisterno in po vodo, pa se cesta še opere s kakšnimi sedmimi kubiki vode, res pa je, da ne moreš tega delat za vsako prikolico ampak pač na koncu, če bi narod vozil malo po pameti tam kjer je postavljen trikotnik ne bi bilo težav.

Ko vozim gnojnico pa da je slučajno blatno(kar ponavadi v jeseni je) pa tudi zmeraj ob koncu dneva cesto očistim z cisterno vode, se pa vseeno čez dan najde nekaj pacientov, ki peljejo čez blato kot da je cesta suha in čista, kljub trikotniku.

So pa z blatom iz njive par let nazaj blizu nas v jarek spravili smetarski kamion, je prišel malo prehitro v ovinek, pa je šel kar naravnost....

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Daniel pravi:
Pri nas se, če je teren toliko razmočen, da se nosi na cesto blato zmeraj postavljajo trikotniki, po koncu dela pa se cesta še spuca s planirno desko, če je še zmeraj blatna potem pa še cisterno in po vodo, pa se cesta še opere s kakšnimi sedmimi kubiki vode, res pa je, da ne moreš tega delat za vsako prikolico ampak pač na koncu, če bi narod vozil malo po pameti tam kjer je postavljen trikotnik ne bi bilo težav.

Ko vozim gnojnico pa da je slučajno blatno(kar ponavadi v jeseni je) pa tudi zmeraj ob koncu dneva cesto očistim z cisterno vode, se pa vseeno čez dan najde nekaj pacientov, ki peljejo čez blato kot da je cesta suha in čista, kljub trikotniku.

So pa z blatom iz njive par let nazaj blizu nas v jarek spravili smetarski kamion, je prišel malo prehitro v ovinek, pa je šel kar naravnost....
V Mengšu so nekaj dni nazaj z blatom iz njive v smrt spravili dva človeka....
frown-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
madafaka in ggg tudi brez policije se zadeva spuca! seveda vi tega ne vidite iz bloka...

softi: kaj bi ti rad povedu? ne razumem čisto tvojega zapisa... kdo je koga hotu asfaltirat? zakaj si se sploh zmenil da ti v dežju vozi? zato ker si bil tok tečn in hotel imeti zasuto čimprej? pa a mislis da bi pille s tamičom kaj manj blata navozu? morda celo več (pa še v zemlji bi ostal...) ali pa kakšen 4 aksar? ali je to samo point da kmetje nanosijo blato...

sem na kmetih doma mimogrede, ampak pravi nazalost izumirajo, ker zadnjih 10 let vecinoma pijancki opravljajo tale biznis, ki z evropskimi subvencijami za 2ha njive kupijo john deere serijo 7 ali 8 s klimo in navigacijskim sistemom, da se lahko vsaj v lokalnih oštarijah pijanckom hvalijo kako uspesni so in kako jih drzava zatira. ubozcke.
bonk.gif

me je kar strah ob konicah zetve se voziti na siht, ker se 4m sirokemu traktorju tezko umaknes....
grin1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Citat:
Uporabnik Daniel pravi:

V Mengšu so nekaj dni nazaj z blatom iz njive v smrt spravili dva človeka....
frown-1.gif

kdaj?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
jest sem po koncu zasipavanja, ki je nažalost moral biti ravno takrat, pet minut po dežju, opral cesto. pa je slepa ulica in izredno enobremenjena. na drugi strani folk navozi 5 cm blata na cesto emngeš trzin in ni zmožen postaviti navadnega trikotnika, kot to predlagajo enkateri.

policija pa tudi ne zavaruje 'območja' ampak postavi radar.