V čem se razlikujeta metalna in biserna barva?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Bom še tukaj vprašal, ker je večja vidnost kot v forumu za alternativna vozila:

V čem se razlikujejo navadna barva, kovinska barva in biserna barva? Predvsem me zanima razlika med kovinsko in biserno - pri Priuski. V čem je razlika na uč? Je tudi razlika v kvaliteti barve oz. številu nanosov?

Sem našel eno razlago:
Citat:
The Blizzard Pearl is a three step paint process instead of two. That's the reason for the $220 extra charge. Normal metallic paints only require a paint coat and a clear coat. The Blizzard Pearl requires a base coat, and then the color and clear coats.

Pa bi povprašal, če je to pravi odgovor oz. kakšna ja razlika na uč oz. pogled, ko avto pogledaš?

Hvala za odgovore!

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Idelano za getaway po bančnem ropu - vsak očividec bo opisal vozilo drugačne barve, pobeg bo zato mogoč tudi s Priusom
grin1.gif

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.711
1.070
113
Metali so v ravne ploščice, perle pa okrogle.

Lahko pa je tudi mix zgornjega. Premetal barva.

Je pa to nanos baze v 99%. Lak pa je prozoren.

Tisti 1% pa je, ko so perle ali metali v prozornem laku.

To je pa v reparaturi skoraj nemogoče popraviti, ne da se nebi konkretno poznalo. Vsak prehod s pištolo za lakiranje pomeni več laka in hkrati več perl.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Hvala za podrobno razlago!

Torej, če imaš manjše popravke, recimo luknjice od kamenčkov na haubi, je take luknjice nemogoče popikati z korekturnim lakom, ki ga kupiš za barvati za take pikice?
To govorim o tisti flaški, ki jo imam trenutno pri belem Cliu, s katero lahko popikam pikice od kamenčkov,

Nazadnje urejeno:

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Pikice od kamenčkov lahko popikaš s poljubno belo barvo. Jaz to počnem s colomin barvo za les/kovino, ki mi je ostala od barvanja stanovanja
tongue-1.gif

Se pa tudi pri metalik barvi čisto ok in dokaj neopazno popika z original barvo. Sem to počel pri metalik plavi in sem bil z rezultatom zadovoljen.