Uživanje višjih doz C vitamina

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
mene pa zanima, kakšne doze C vitamina je ok za male otroke;1,2,3 ipd let..
in s kakšno dinamiko dozirati..

prehladi, viroze..
frown-1.gif

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Za male je verjetno 100 mg dnevno uvrh glave. Dozirat pa po malo cel dan, velike doze se itak polulajo takoj.
smile-1.gif

Glede na napisano in male doze, je verjetno kaka naravna limona v relativno hladen čaj čisto pravi vir tega vitamina za mulce.

Nazadnje urejeno:

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.827
2.080
113
Naj jedo normalno hrano in s tem bodo dobili zadostne količine vC.
Če dodajaš umetnega, potem toliko, da ne povzroča diareje.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Tudi sam sem kupil tist prašek v dm in ga užival "na žlico". Tudi zaradi povišane aktivnosti in tako kdaj kot preventiva...
Sedaj ga že zelo dooolgo nisem užival. Pa ne opazim razlike:) Se mi je celo zgodilo, da sem po zaužitju, naslendji dan začel smrkat. Ali je bila kašna reakcija, ali slučajno, ne morem rečt. Sem ga pa nehal uživat, ker pač ni nič drugač:)

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Da si po zaužitju naslednji dan začel smrkati ni niti od Vitamina C, niti od tega, da ne deluje, ker vitamin C moraš uživati par mesecev prej, da se ti izboljša imunski sistem, ne en dan prej.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Hočeš rečt, da limona v čaju med prehladom ne pomaga
shocked-1.gif

tongue-1.gif

Sej sem ga jedel kr velik in dolgo. Sedaj ga pa že dolgo nisem in kot sem napisal, se pri meni nič spremenilo, pa če prov bi po vseh teorijah moral že vsaj 3x obležat (premalo oblečen, spijem kaj mrzlega, družim se z bolanimi...)
Pač povedal sem moje izkušnje
wink-1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
ne, saj nisem napisal v "jeznem" afektu. Sem samo povedal, da vitamin C ne zdravi, temveč izboljša imunski sistem, da je ta po nekaj mesecih boljši in tako ne zboliš, ker imuski sistem prepreči. Če pa se ti prehladiš, ti vitamin C ne pomaga in te ne ozdravi.
zmaga.gif