Uvoz južnih

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
Demz
Lahko bo ekonomist boljsi slosar kot solan slosar....
Sploh ce bo neka specifika za variti in ga lahko naucis v nekaj dneh osnove, potem pa se nekaj dni za detajle.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Še to : tile posredniki
tongue-1.gif
.

Skupaj z uvoženim delavcem mu mora zagotoviti še bivanje pri nas.

Kupi neko staro bajto in jo za silo uredi. Soba je 4 x 5 metrov, v njej je spalnica, mini kuhinja in WC.
tongue-1.gif

Biznis u 3 p.m !
grims-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Morda, vendar izjemoma. Pri meni je dejstvo, da je "taprav" zgolj eden od desetih ki pridejo probat. Pač nimam dela za tekočim trakom. Če se greš naročniško izdelavo, moraš imeti zaposlene mojstre.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Demz
Sploh ce bo neka specifika za variti in ga lahko naucis v nekaj dneh osnove, potem pa se nekaj dni za detajle.

Če že serješ po vseh temah, a auspuhe boš tudi švasal?

netko

Guru
25. jul 2007
6.978
2.267
113
to še kako ni res.... lokalni krovec pošten dec je zaposlil že čisto vse lokalce in nikoli ni bil problem v denarju, pa je na koncu vseeno moral pripeljat 3 spodnje

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.519
5.063
113
Citat:
Uporabnik shift pravi:Je.biga,pride do tega, ko pač domorodci ne želijo opravljati določena dela in rabiš kader, hudič je ko firma rabi 10 delavcev pa se nihče ne prijavi, ker fizično pa oni delali ne bi
Za vsako delo se najde delavec. Če je slaba ponudba, se dvigne plača in bodo ponudbe slej ko prej. Precej tujih delavcev bi odpadlo že, če bi bili naši inšpektorji tečni, kako striktno se spoštuje 8 urni delovnik, plačujejo nadure, koristi dopust in podobno.
"Mojemu" fasadarju inšpektor ni verjel, da ne rabi za nobenega delavca delovnega dovoljenja, ker so sami Slovenci. Mu je kar v faco rekel: "vi pa boste kmalu crknili". Zakaj je tako prepričan? Če bi on opravljal svoje delo, potem ni razloga. Plačati je tujca treba enako kot Slovenca, plačil na roko bi naj ne bilo, pretirano nadur tudi ne, delovni čas se začne šteti, ko pride na firmo, dopust mu pripada ... Ampak inšpektorji očitno vedo, da to ne drži in da tega oni niso sposobni zagotoviti.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.482
6.990
113
Kolegica je iskala nekoga s 5 stopnjo izobrazbe (res pa da točno določene smeri oziroma 2 smeri), bruto plača 2X tega, kar da JS za enako delo, dopusta več, res pa da je kolektivni, nedoločen čas brez nekih neumnosti in hvatanja krivin. Javilo se je baje res kar nekaj kandidatov. In je intervjujala vsacga posebej. Prekinila ene parkrat vmes, ker je mislila, da se ji bo odpeljalo. Odisejada trajala pol leta najmanj. Na koncu izbrala eno punco ki se vozi preko 80 km daleč v eno smer in ji plačuje potne stroške. Ker je bila edina primerna. Tako da res, plača poveča ponudbo. Kvantitativno, kvalitativno pa ne zmeraj.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.519
5.063
113
Iz danes na jutri se ravno ponudba res ne poveča. Ampak, če bi za kovinarske poklice že leta dobivali v Sloveniji več kot v Avstriji, ne bi vsi štajerski kovinarji špičili v Avstrijo. Pa tudi šole bi bile bolj polne.
Razen tega, če delodajalec ne najde človeka, ki bi mu ustrezal, potem je mogoče nekaj narobe z njim. Konkretno jaz raje pri nas ne izbiram novih zaposlenih in jih ne intervjujam. Imam prevelika pričakovanja, kaj točno bi naj že znali. Bolje, da dam energijo v usposabljanje, ko pridejo k nam. Svojih omejitev se je treba zavedati.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Tud tajužni niso tolk neumni, da bodo delal za 700 evrov neto, ko se jim samo 100-200km bolj severno ponuja 1500 evrov. Zakaj pa niti enga migranta ni zanimala Slovenijo in so hotel samo čez. Tukaj bo tak tajužni pridobil izkušnje in odšel naprej....le zakaj delajo v vseh razmerah, zato da bodo čimprej pridobil potrebne izkušnje, ker Avstrija je resna glede tega. Tu ostajajo napol leni tajužni + izkoristijo socialne transferje.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.482
6.990
113
Saj je res pa ni. Vse to za sabo nekaj potegne. Če ne bi bila plača taka kot je, una z drucga konca Slovenije ne bi prišla najbrž se zanimati. Ampak to je pač za seboj potegnilo, da je tudi pleve od vse povsod ven prilezlo, ne samo seme. Najti dobrega delavca pa ni simpl in če bi kdaj to delal (jih iskal), bi bolj razumel, ko folk jamra, da nobenga ne dobi. A na zavodu jih kao ne vem koliko sedi. Nekdo je dal to čez, da si ti dobil enega, ki se ga sploh da usposobiti. Da ima kapacitete tam gor dovolj velike, da ima voljo in interes. In pa, kjer nikdar ni nikjer za obkljukati... Prvo sito je pa vedno, kaki človek je. Prenašat ga moraš celega in on ostale, ne samo tisto kar zna/ne zna.
Če ti dobiš ljudi, s katerimi se da delat in živeti v službi normalno, brez neke drame in problemov skoz nekje, kadrovniku kavo nesi.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik sandra pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Demz

Če že serješ po vseh temah, a auspuhe boš tudi švasal?

to že dolgo delam-o. in ja iz familije smo šli učit ekonomista, ker zavod ni zrihtal nič veliko bolj pametnega od tega ekonomista, ki ni vedel kaj je sveder in kaj je rezkar. In po enem letu še kar vztraja...
sprasujem se.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.373
5.646
113
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
25€/h za kakšno delo? Jaz imam več tarif. 7€/h, 20€/h, 45€/h...A sem drag al' samo ti (delodajalec) želiš, da delam tisto, kar je ovrednoteno s 45€/h, za 7€/h?

Skuuupo kume! A pa to (z)rihtaš pod lokalno anastezijo....al je to kak jaæi "čvakiæ" k od Stepan Čakiæ
sprasujem se.gif

Citat:
Pri tem je, kot je dejal, imel občutek umazanosti in pa tega, da se je zgodilo nekaj slabega.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.555
1.157
113
Dejstvo je, da je kadrovanje zaje*ano. Marsikdo se sploh noče ukvarjati s tem, marsikdo pa se sploh ne zna...

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Pac praksa gre naprej, tole bo se bolj zabolelo drzavo, ko noben ne bo hotel delati pri nas. V Slovenijo hodijo samo se ljudje obiskat rodbino ali 3-dnevni turisti.

O Vrba! srečna, draga vas domača,
kjer hiša mojega stoji očeta;
de b' uka žeja me iz tvojga svéta
speljala ne bila, goljfiva kača!

Ne vedel bi, kako se v strup prebrača
vse, kar srce si sladkega obeta;
mi ne bila bi vera v sebe vzeta,
ne bil viharjov nótranjih b' igrača!

Zvestó srce in delavno ročico
za doto, ki je nima miljonarka,
bi bil dobil z izvoljeno devico;

mi mirno plavala bi moja barka,