Jaz absolutno glasujem za tegale "
http://www.telos.si/draytek/Vigor2910G.htm"!
Zakaj! Zato ker:
1. od avgusta 2006 ga še ni bilo potrebno restartat, zato ker nekaj ni delovalo (jasno, če smo kaj nastavljali recimo SNMP, smo ga tudi restartali, nikoli pa resetirali);
2. ima še vedno prvi edini in originalni firmware, ki bi ga morali zaradi kakršnekoli sistemskega nedelovanja nadgraditi;
3. na njemu so obešeni trije pc-ji in še en ruter, z anteno na strehi in oskrbuje še enega ali dva pc-ja.
4. na enem ali dveh občajno redno tečejo p2p programi in na enem neka igrica "kej, kaj, kuj" ne vem kako se reče.
5. na njegov usb port je vezan mrežni laserski tiskalnik. brezžično pa je nanj povezan še en notebook.
6. tudi ob dvigu hitrosti (SIOL) iz 1Mb na 2Mb tega sploh nismo opazili kot kakršnokoli resno prekinitev šele pri dl sem opazil kako se je hitrost dvignila iz cca.124 na cca.240kb.
No že nekaj mesecev je pa t-2 optika 10/10, odbrisal ven PPPoE za siol, spremenil DNS-je in od tedaj zopet kot da ne vem za njega, dela kot šus!
Svetoval sem ga znancu, ima 10Mb kabelski dostop preko ljub. kabla, na njem do 5 pc-jev (študenti) - seveda je vmes seitch, limitiran bandwidth za vsakega posebej (QOS), ima še tri svoje pc-je in pa preko brezžične povezave še priključen receiver Denon za radio streaming (internet radio). pred enim tedno sem ga vprašal kako mu deluje, odgovor je bil "sploh ne vem za njega".