Utonil Jure Šterk!

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Svetovno znani pomorščak Jure Šterk, ki je na 15-mesečni plovbi okoli sveta, je pogrešan, so potrdili na slovenskem zunanjem ministrstvu. Avstralske oblasti so našle le njegovo prazno jadrnico.

Jadrnica Lunatic naj bi plula brez nadzora okoli tisoč morskih milj pred avstralsko obalo, imela naj bi tudi zlomljen jambor. Avstralski reševalci pa Šterka niso videli.

Radioamater Marsell Marinšek, ki je bil v preteklosti v stalnih stikih s Šterkom, je za zurnal24.si povedal, da novih preverjenih informacij v zvezi s pomorščakom ni. Dokler o pomorščaku ne bo na voljo več zanesljivih informacij, njegova družina ne bo dajala uradnih izjav. Ob zadnjem javljanju na novega leta dan je bil Šterk vesel in optimističen.

Kdo je Jure Šterk?
72-letni Šterk je reden gost svetovnih oceanov. Med letoma 1991 in 1994 je prvič objadral svet, takrat na komaj 6,5-metrski jadrnici. Štirikrat je z jadrnice že padel v morje, a se mu je vedno uspelo rešiti, prav tako se je dvakrat že spopadel s pirati, večkrat reševal nasedlo barko ali popravljal polomljeno krmilo. Njegova tokratna jadrnica Lunatic je dolga 30 čevljev (9,2 metra), široka pa 3,2 metra.

Šterkov cilj je objadrati svet brez postanka. 25. oktobra 2007 je iz novozelandskega pristanišča Tauranga dvignil jadra na 25.000 morskih milj dolgo jadranje okoli sveta v smeri zahod-vzhod. Sredi januarja je bil nekje južno od Tasmanije na dobri poti, da mu avantura uspe. Hrano vozi s seboj, pitno vodo pridobiva iz morja. Če mu uspe objadrati svet, bo jadrnica Lunatic najmanjše plovilo, Šterk pa najstarejši Zemljan, ki bi jima uspel tak podvig.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Ateist pravi:
novozelandskega pristanišča Tauranga dvignil jadra na 25.000 morskih milj dolgo jadranje okoli sveta v smeri zahod-vzhod. Sredi januarja je bil nekje južno od Tasmanije na dobri poti, da mu avantura uspe. Hrano vozi s seboj, pitno vodo pridobiva iz morja. Če mu uspe objadrati svet, bo jadrnica Lunatic najmanjše plovilo, Šterk pa najstarejši Zemljan, ki bi jima uspel tak podvig.

Sam sem plul iz Taurange proti tazmaniji, in presneto žilav moraš bit da ne fašeš morske bolezni.

Sam bi rekel, da je padel v moje,... Upam, da ga pa najdejo!

Vso srečo tistim, ki ga iščejo in dosti upanja in volje svojcem!

Nazadnje urejeno:

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.820
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Ateist pravi:
novozelandskega pristanišča Tauranga dvignil jadra na 25.000 morskih milj dolgo jadranje okoli sveta v smeri zahod-vzhod. Sredi januarja je bil nekje južno od Tasmanije na dobri poti, da mu avantura uspe. Hrano vozi s seboj, pitno vodo pridobiva iz morja. Če mu uspe objadrati svet, bo jadrnica Lunatic najmanjše plovilo, Šterk pa najstarejši Zemljan, ki bi jima uspel tak podvig.

Sam sem plul iz Taurange proti tazmaniji, in presneto žilav moraš bit da ne fašeš morske bolezni.

Ne bi ravno rekel, da moraš biti žilav, da ne dobiš morske bolezni. Če jo dobiš, jo pač dobiš, eni so bolj občutljivi, drugi manj. Tudi sam sem prekleto veliko preplul na različnih koritih in povem ti, da ni veliko odvisno od tebe.

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Če je padel v morje v tistih koncih, je verjetnost da ga najdejo hudo majhna.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.820
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik softi pravi:
a ti bil morjeplovec.
Ja, morjeplovec,ja!
zmaga.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ah dejte no... to si je dol najdu eno deklino, se oženil, in živi srečno življenje! Pač ni hotel pritiskov medijev in ostalega civiliziranega sveta...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik AndrejK pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Če je padel v morje v tistih koncih, je verjetnost da ga najdejo hudo majhna.

V bilokaterem morju če pri 70+ letih padeš v vodo, in v kondicijskem stanju kot ga imajo mornarji, torej
brezvezna hrana in predelana voda imaš bore malo šans. Če te ne najdejo v prvih 24 urah, si pečenka.
Pardon. Sardela.