Uspeh šol na maturi 2013

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Najbolj me je zmotilo dejstvo, da je najboljša neka gimnazija iz Kopra (nikad čuo) in da je prijavila samo 4 dijake... A je to nišna gimnazija?
Drugače pa če odmislimo to odstopanje je najboljša Bežigrajska gimnazija in obe cerkveni (Šentvid in Želimlje). Štajerci porazni...

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Zadnji stolpec pove samo:

"povprecno število doseženih tock dijakov, ki so maturo leta 2013 uspešno opravili."

Za moje pojme sta bolj pomembna stolpca % uspešnih in pa udeležba, malce manj % odjavljenih, uspešnost pa je praktično nepomembna za "the big picture", ki pove, katera šola pripravi največ in največji odstotek dijakov, ki uspešno maturirajo. Omenjena koprska gimnazija je imela le 50% uspeh.

Bežigrad (največ dijakov ob visokem % uspešnosti) in Škofijska (100% ob dokaj visoki udeležbi) pa svaka čast. Po tem kriteriju je tudi Prva gimnazija Maribor zelo uspešna.

Ni mi pa jasno, kako se je na ekonomski šoli Murska Sobota z mature odjavilo kar 116% dijakov?????

EDIT: Kaj delajo na šolah, kjer je uspeh na maturi blizu 50%? Ali so butasti dijaki ali profesorji ali oboji... Če je prvo, je treba tem šolam prepovedati izvajanje mature, če drugo, je treba zamenjati/usposobiti profesorje... Nimam pa pojma, kaj storiti, če je tretje...

Nazadnje urejeno:

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.056
6.255
113
blizu močvirne prestolnice
Oj joj, katastrofa za gabrovo šolstvo, zanimivo da so najuspešnejše pol zasebne šole, bo tisti sindikalni pljuvač kaj komentiral rezultate?

tony

Guru
23. jul 2007
9.782
1.564
113
Jezus, povprečja so porazna
tongue-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Lepo se vidi, da prihajajo generacije, ki so odraščale z moderno permisivno vzgojo (največja neumnost, kar jih se je bilo možno spomniti). Matura je pravi neodvisni pokazatelj, saj tukaj pa "oči ne more več zrihtat".

tony

Guru
23. jul 2007
9.782
1.564
113
Ah, daj no, vsaka generacija tako pravi.
grin1.gif

Mojih 27 pik izgleda med temi številkami kot ne vem kaj, pa sem v maturo vložil en dan resnega učenja (matematika)
rolleyes-1.gif

Razočaran sem nad današnjo otroško populacijo, kaj naj rečem...
tongue-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Ah, daj no, vsaka generacija tako pravi.
grin1.gif

Mojih 27 pik izgleda med temi številkami kot ne vem kaj, pa sem v maturo vložil en dan resnega učenja (matematika)
rolleyes-1.gif

Razočaran sem nad današnjo otroško populacijo, kaj naj rečem...
tongue-1.gif

Meni se je zdela matura bistveno lažja kot vsi testi na gimnaziji. Temu primeren je bil tud uspeh.

tony

Guru
23. jul 2007
9.782
1.564
113
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:Meni se je zdela matura bistveno lažja kot vsi testi na gimnaziji. Temu primeren je bil tud uspeh.

Aboslutno
zmaga.gif

Zato so te številke iz PDFja še toliko večja katastrofa
smile-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
KSZ...

A se ne ocenjuje matura po Gaussu in bi posledično morala biti porazdelitev točk vsako leti približno enaka...

Ja, ampak za celo populacijo in ne za vsako šolo posebej.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:Meni se je zdela matura bistveno lažja kot vsi testi na gimnaziji. Temu primeren je bil tud uspeh.

Aboslutno
zmaga.gif

Zato so te številke iz PDFja še toliko večja katastrofa
smile-1.gif

Številke niti niso taka katastrofa, ker tako kot je napisal mikrohard, se razporedi po gaussu, tako da bi načeloma povprečje moralo biti tam tam vsako leto.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.658
2.697
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Lepo se vidi, da prihajajo generacije, ki so odraščale z moderno permisivno vzgojo (največja neumnost, kar jih se je bilo možno spomniti). Matura je pravi neodvisni pokazatelj, saj tukaj pa "oči ne more več zrihtat".

Waldorfci so pa razturali.
rolleyes-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
No, saj pravim.
Pa Škofijska tudi, pa še ene par gimnazij, ki so bile vedno znane, kot "zatežene".

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
kolikor vem je škofijska v vipavi zelo zelo stroga... očitno preveč časa posvečajo molitvi
evil.gif

ima pa gimnazija jurija vege lepo ima. tako primerno. očitno so zelo usešni... mogoče ravno zaradi imena?