Mene to ne moti niti najmanj. Me ne briga, če si ga vrže na roke doma ob gledanju takšnih ali drugačnih slik, S tem ni prizadejal nobene škode nikomur. Pravzaprav je po mojem mnenju celo zaželjeno, da če ima taka nagnjenja, da napetosti sprosti z drkanjem ob slikah, namesto da se spravlja na sosedove otroke.Citat:
Uporabnik volk_S pravi:
Torej, če si je verjetno pogledal pedofilski film verjetno si ga je na roke vrgel med gledanjem verjetno ga je po volji in iz lastnega interesa pošiljal zastonj naprej in je verjetno kriv in se bo znajdel v arestu. A še koga moti tale verjetno al sam mene?
Mislim pa , da jme filme gledal iz radovednosti, in da ni nobenega indica, da bi kaj takega želel sprobat tud na sosedovih otrocih. Eno je gledanje (prepovednih) filmov ali slik, nekaj povsem drugega pa zloraba nekega konkretnega (sosedovega) otroka.
Konec koncev pa filma ni gledal sam, pogledali so ga najmanj tud policaji, pa tožilec...da so ga lahko obtožili. A njim je pa takšno gledanje dovoljeno?
Tole me spominja na gonjo proti homoseksualcem pred desetletji, ko so jih obsojali nagnjenosti, ne pa zlo dejanja.
Citat:
Uporabnik volk_S pravi:
Če nekdo pozabi da je pred 3 leti zdownloadal neke "sumljive" filme za katere ni nikol najdu cajta da bi si jih ogledu je to zame malenkost v primerjavi z nekom ki si je iste filme posnel in si samo enkrat pogledal in si med gledanjem predstavljal da je on s tistimi otroki nato pa zbrisal.
Za mene pa ni nobene razlike. Popolnoma enako škodo (če sploh) je povzročil tako prvi kot drugi.
Kaj si pa nekdo ob gledanju predstavlja pa nikogar nič ne briga. Svoboda mislit je zaenkrat še po ustavi zajamčena. Pa ne samo svoboda misli, tud svoboda govora.
Pa kaj potem, če si nekdo predstavlja, da bi nekoga ubil, poškodoval, posilil.....Khmm, če bi bilo to kaznivo, bi bili že vsi v zaporu za najboj okrutne zločine se mi zdi. A ni še noben nikoli pomislil, da bi oropal banko, ali pa poseksal Pamelo Anderson hehe?? Eno je, da si nekaj predstavljaš, do izvršitve tega je pa še svetlobna leta daleč.
Zdej pa ne vem, če je glih fair, da nekoga obsodijo na nekaj, za kar si je med drkanjem predstavljal, pa v "real lifu" nikol ni mislil narest.