USPEH NA MATURI

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Zlata matura pa tako ali tako ne prinaša nobene službe, razen po vezah v javni upravi.

In vse hude ženske so neumne.
In kaj razen pometačice/kelnarce pa je lahko ženska z zlato maturo?
confused-1.gif

[cenzura]?

50€/pol ure x 5 na dan x 20 dni.

Redkokatera visoko izobražena ženska ima toliko plače. S tem da ne uživa poleg.
evil.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
confused-1.gif

Eh.

Ljudje s boljšim uspehom in izobrazbo v šolskem sistemu so overall bolj sposobni in uspešni od tistih s slabšim uspehom.

To, da potem vsak pozna enega, ki 'je naredil tri fakse in dela za blagajno v Mcdonaldsu' in zraven še enega, ki 'je samo z osnovno šolo naredil super uspešno firmo in se ravno sonči v Saint Tropezu', pomeni - popolnoma nič.

Bolj enostavno ne znam povedati, se pa zmeraj zapletamo v iste zgodbice...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.153
-8.774
113
Citat:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
confused-1.gif

Eh.

Ljudje s boljšim uspehom in izobrazbo v šolskem sistemu so overall bolj sposobni in uspešni od tistih s slabšim uspehom.
Seveda. Ampak to, da ima xyz zlato maturo, pač še ne pomeni kaj dosti. Pomeni samo to, da se je osebek znal napiflati v naprej znano snov.
To ni nobena garancija, da bo uspeh tudi na faksu(ravno piflarji imajo dostikrat težave, še posebno na naravoslovnih smereh) in v kasnejšem življenju.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Seveda. Ampak to, da ima xyz zlato maturo, pač še ne pomeni kaj dosti. Pomeni samo to, da se je osebek znal napiflati v naprej znano snov.
To ni nobena garancija, da bo uspeh tudi na faksu(ravno piflarji imajo dostikrat težave, še posebno na naravoslovnih smereh) in v kasnejšem življenju.

crazy1.gif

Točno o tem sem pisal, pa še kar vztrajaš pri nesmiselnem argumentiranju...

Seveda ni nobena garancija, je pa dober pokazatelj. Vsekakor boljši kot, če zaključiš vse predmete z 2.

Ti bom dal še eno analogijo, mogoče ti bo kliknilo: celo življenje lahko ješ mastno hrano, pokadiš tri škatlice čikov na dan in spiješ vsaj liter vina, pa boš umrl pri 95, ko te bo ustrelil mož tvoje 30 letne ljubice. Po drugi strani bo pa vrstnika, ki v življenju ni poskusil alkohola in čikov, se je ves čas ukvarjal s športom, pobralo od infarkta pri 40 letih. Oboje se lahko zgodi, ampak to so izjeme, na katerih ne moreš sedaj oblikovati pravila, ker bo 99% populacije z življenjskim stilom prvega človeka še vedno umrlo pred drugim.

Pa še eno bedarijo bi bilo mogoče dobro razčistiti: 'piflarji' niso samo tisti, ki se veliko učijo in imajo dobre ocene. Obstajajo ljudje, ki se prav tako nenormalno veliko učijo, ampak zaradi slabših kognitivnih sposobnosti enostavno ne morejo doseči dobrih ocen. Je pa tudi res, da imamo v Sloveniji še vedno tak mindset, da je slabo, če si uspešen in peer pressure deluje v smer, da moraš imeti povprečne ocene.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Meni je to prekleto jasno, me pa zanima tvoja definicija.

Pa zakaj si nesposoben funkcionalno razumeti napisano...

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Jaz pa mislim, da se moramo najprej zmenit, kaj pomeni bit uspešen. Če je to solidna plača, družinsko življenje, soliden avto, otroci, enkrat na leto na morje pa enkrat na leto smučat, sem siguren, da so vsi zlati maturanti več kot uspešni v življenju. Če hočeš pa postavit neko firmo, se spomnit nekaj novega naredit neko revolucijo v neki stroki, moraš bit pa predvsem inovativen. Vidiš inovativnost in iznajdljivost pa je nekaj kar naš šolski sistem sistematično zatira. Ampak ker noben od nas nima statistike verjetno pač ne bomo mogli ravno argumentirat.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
Če hočeš pa postavit neko firmo, se spomnit nekaj novega naredit neko revolucijo v neki stroki, moraš bit pa predvsem inovativen.

Pa dajmo po kmečko - naključno izberemo enega odličnjaka in enega, ki je rabil 6 let, da je spacal gimnazijo. Pri katerem misliš, da je večja možnost, da bo sposoben postaviti in furati lastno firmo?

jest5

Guru
18. avg 2007
26.153
-8.774
113
Glede na tvoje pisanje, ti ni kaj dosti jasno
smirk-1.gif

Če bi ti bilo, bi vedel, zakaj ima piflar težave, ko je potrebno malo pomisliti s svojo glavo in rešiti nek problem.
Veliko učenja NI enako piflanje.

Pa lahko bi nehal polagati besede v usta, da kao trdim, da moraš biti v šoli propalica, da si kasneje uspešen
stupid-1.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Če bi ti bilo, bi vedel, zakaj ima piflar težave, ko je potrebno malo pomisliti s svojo glavo in rešiti nek problem.

In kako si potem od tule prišel do označitve zlatih maturantov za piflarje?

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
Jaz pa mislim, da se moramo najprej zmenit, kaj pomeni bit uspešen. Če je to solidna plača, družinsko življenje, soliden avto, otroci, enkrat na leto na morje pa enkrat na leto smučat, sem siguren, da so vsi zlati maturanti več kot uspešni v življenju. Če hočeš pa postavit neko firmo, se spomnit nekaj novega naredit neko revolucijo v neki stroki, moraš bit pa predvsem inovativen.

Uspeh je subjektiven in ni ga ne moreš meriti z enakimi vatli.
Ne, inovativnost niti slučajno ni dovolj za to, da postaviš (in uspešno vodiš) podjetje, za revolucijo v stroki. Za to moraš imeti predvsem hudičevo hitre možgane in ogromna jajca. Vse ostalo je postranskega pomena, pride pa prav.Brez hitrih možganov in brez jajc si lahko priden in umirjeno uspešen v podjetju, kjer te bodo, če štrliš ven, zatolkli, malo več sreče imaš lahko na kakšnem inštitutu, sam svoj pa ne moreš biti.

PS: za zaplankance, ogromna jajca rabiš za resno poslovanje. Človek z jajci ima tut ksiht in tak ne nateguje vseh, ki jih sreča. Razni tajkuni, Jurčki, baroni in baronese jih nimajo. Oni imajo samo prepih v glavah.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.153
-8.774
113
Citat:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:

In kako si potem od tule prišel do označitve zlatih maturantov za piflarje?
Če bi spremljal temo od začetka, bi videl, da se je najprej govorilo o škofijski gimnaziji-le ta pa je bolj kot ne raj za piflarje. (vsi poznani, ki so šli tja, so piflarji). In piflarju ni težko doseči dober rezultat na maturi, saj se točno ve, kaj se moreš napiflati.
Mi pa lahko pokažeš, če sem kje trdil, da so VSI zlati maturantje piflarji
confused-1.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
confused-1.gif

Citat:
Uporabnik jest5 je rekel:

jest5

Guru
18. avg 2007
26.153
-8.774
113
Citat:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
confused-1.gif

Citat:
Uporabnik jest5 je rekel:
Vidiš in če bi bil ti funkcjonalno pismen, bi vedel, da se to nanaša na debato par postov višje o zlatih maturantih škofijske gimnazije.
priden.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.455
7.585
113
Dobro ce naredimo cistopis: ti trdis, da ima dijak skofijske gimnazije zlato maturo, pač še ne pomeni kaj dosti. Pomeni samo to, da se je osebek znal napiflati v naprej znano snov. Hkrati trdis, da niso vsi zlati maturantje piflarji.

Iz tega sestavka se da razumeti, da se zlati maturantje s skofijskih gimnazij od drugih zlatih maturantov razlikujejo po tem, da so piflarji.

Postrezi s statistiko ali pa priznaj da si se malce zaplezal v debati.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.153
-8.774
113
V povprečju je na škofijski več piflajrev, kot na "običnih" gimnazijah-vzorec so učenci iz dolenjske regije(okoli 250 osebkov). S podrobnim seciranjem ti pa žal ne morem postreči. Zdej me pa tepi
tongue-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Še opomba Številkovemu postu, prvem v tej temi. Enostavno je podal dejstvo, da imajo škofovske gimnazije veliko dobrih in odličnih maturantov. Ker je matura enaka za vse gimnazije po Sloveniji, to verjetno nekaj pomeni.

Mim grede, a so to klasične klasične gimnazije, take z latinščino, grščino...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.455
7.585
113
Ja to pomeni, da imajo vec zlatih maturantov kot povprecna slovenska gimnazija. Tezko pa iz tega naredis zakljucek, da zlati maturanti iz skofijske so piflarji, drugi zlati maturantje pa ne nujno.

Klasicna gimnazija je ljubljanska, zelimlje mislim da niso klasicna, za ostale pa ne vem.

@jest5 ker imam o tebi zelo dobro mnenje te bom spustil s tem tretjerazrednim argumentom (250 dijaov iz dolenjske dej no) =)