Usmerjevalnik

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.049
67
48
To je samo AP, moraš zraven še vseeno imeti router. V praksi deluje super, moteče mi je, ker je se jih ne da skoraj nič nastavljat, vse deluje avtomatsko. Za nastavitve mora biti na enem compu inštaliran controler, ki ga lahko potem tudi zapreš. Sicer se da upravljat tudi preko Amazon Web Services, samo je to še bolj zahtevno implementirat, sploh za povprečnega domačega uporabnika. Pa če prav vem je free samo eno leto. Unifi je uporaben, če kontroliraš več APjev, če planiraš nakup samo enega je za moje pojme nesmiselno.

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Ja potrebuješ nek PC za začetne nastavitve in ko vse nastaviš je to to. Malo mi je predrag AC bom LR nabavo pa bo kar bo =)

tagelind

Pripravnik
2. sep 2007
228
0
16
No PC itak rabiš za vse naprave nastavit
smile-1.gif
Sem mislil, da mora kontrolni software skoz delat zaradi roaminga po hiši. Očitno ni potrebno kar je super.
Samo 1 AP boš nabavil? Potem mogoče raje vazami kaj od routerboard (Mikrotik), bo ceneje.

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Imamo na firmi routerboard pa me še zdaj malo tale Unifi vleče da stestiram za doma. Najprej enega potem pa še verjetno bom kakšnega nabavo.

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Evo sem ze skoraj kliknil in kupil unifi LR in pol vidim da ima ethernet samo 100mega, a internet linijo ze imam 200. Bo kot zgleda potrebno res pro verzijo vzet.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Če v praksi pričakuješ >100Mbps thrughputa preko wireless, boš moral pogledat za 802.11AC APji in uporabljat 5Ghz frekvenčni pas. Z 802.11N tudi ob dobrem signalu v praksi ne boš prišel bistveno čez 100Mbps.

Drugače sem pa do sedaj glede Ubiquiti slišal več al manj pozitivne stvari (razen od uvoznika za RuckusWireles... konkurenca
smile-1.gif
) in tudi mene mika, samo tale AC ni več poceni. Zaenkrat čakam na Mikrotika hAP AC (cena in kak review).

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.049
67
48
Kaj pa je pograjal uvoznik za RuckusWireles Ubiquiti naprave? hAP AC bo po moje pri nas okoli 110€, hAP AC lite pa okoli 80€. Tudi mene mika tale dual frequency mikrotik.

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Citat:
Uporabnik XSIDE pravi:
Če v praksi pričakuješ >100Mbps thrughputa preko wireless, boš moral pogledat za 802.11AC APji in uporabljat 5Ghz frekvenčni pas. Z 802.11N tudi ob dobrem signalu v praksi ne boš prišel bistveno čez 100Mbps.

Drugače sem pa do sedaj glede Ubiquiti slišal več al manj pozitivne stvari (razen od uvoznika za RuckusWireles... konkurenca
smile-1.gif
) in tudi mene mika, samo tale AC ni več poceni. Zaenkrat čakam na Mikrotika hAP AC (cena in kak review).

Ja nič bom počakal na tega mikrotika. Malo dosti mi je dajat za Ubiquiti AC 400 eur =)

Se pa je kolega prijavil na Webminar CIsco Meraki in je v roku enega tedna po webminarju že na dom dobil novega Meraki MR18 brezplačno

. Sem se jaz kar prijavil za naslednji webminar =)

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Hehe ne to je on
smile-1.gif
jaz še svojega čakam. Samo ne bo za prodajo. Pa on mislim da si je tudi premislil.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Jaz sem ga že dobil, strojno je zadeva odlična, me pa moti način licenciranja, tako da dvomim, da bi tako rešitev ponudil strankam. Pozabiš plačat in imaš mrtvo omrežje.

Ko bo na voljo kak spodoben DD/Open-WRT, bo hitro flashan.