USA riots 2020

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.773
15.836
113
Če koga zanima kaj točno se je dogajalo v primeru smrti 12letnika je spodaj opis dogajanja, long story short gre pa v temu smislu, da je bil Rice ustreljen, ker je očitno puško usmeril proti policistom, ki niso vedeli, da gre za repliko orožja in ne pravo orožje, Kyle pa ni bil ustreljen, ker je sodeloval v postopku in policiji ni predstavljal grožnje. Barva kože ne igra nobene vloge.

------------------------------------------------------------------------------------------
On November 22, 2014, Tamir Rice, a 12-year old African-American boy, was killed in Cleveland, Ohio, by Timothy Loehmann, a 26-year-old white police officer. Rice was carrying a replica toy gun; Loehmann shot him almost immediately after arriving on the scene.

Two officers, Loehmann and 46-year-old Frank Garmback, were responding to a police dispatch call regarding a male who had a gun.[3][4][5] A caller reported that a male was pointing "a pistol" at random people at the Cudell Recreation Center, a park in the City of Cleveland's Public Works Department.[6] At the beginning of the call and again in the middle, he says of the pistol "it's probably fake."[7] Toward the end of the two-minute call, the caller states that "he is probably a juvenile"; however, this information was not relayed to officers Loehmann or Garmback on the initial dispatch.[8][9][10] The officers reported that upon their arrival, they both continuously yelled "show me your hands" through the open patrol car window. Loehmann further stated that instead of showing his hands, it appeared as if Rice was trying to draw: "I knew it was a gun and I knew it was coming out."[11][12][13] The officer shot twice, hitting Rice once in the torso. Rice died the following day.

Rice's gun was later found to be an airsoft replica that lacked the orange-tipped barrel, which would have indicated it was a toy gun.

Several months later the prosecution presented evidence to a grand jury, which declined to indict, primarily on the basis that Rice was drawing what appears to be an actual firearm from his waist as the police arrived.

A review by retired FBI agent Kimberly Crawford found that Rice's death was justified and Loehmann's "response was a reasonable one.

P.S. Vir: wiki + cel kup člankov vsepovsod

Nazadnje urejeno:

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.548
3.896
113
Ljubljana
hmpg.net
Ma saj vidiš, da je poanta v ponovnem valjenju krivde na barvo polti dotičnega. Enako je ferdo s svojim zadnjim postom namigoval, da je oboroženi belec kljub temu, da ga obožujejo umora dveh oseb najverjetneje preživel aretacijo zato, ker je bel, neoboroženi črnec pa je bil med aretacijo ustreljen. To, da je bil sam potek teh dogodkov povsem različen od enega primera do drugega določenih ne zanima, treba je pač risati dalje kako so črnci ogroženi s strani rasistične policije.
Verjel sem, da si inteligenten. Sedaj je jasno, da sem se motil.

Posamezen primer je posamezen primer, vedno se lako zgodi, ne glede na barvo kože, starost, spol.

Nalepil sem statistisko, kjer američani (že pred temi dogodki) iz beleženja dogodkov ugotavljajo, da:
- policisti drugače obravnavajo belce kot črnce
- beli policisti 5x bolj pogosto potegnejo pištolo in streljajo kot policisti druge polti v isti okrožjih
- policisti procentualno ubijejo bistveno več ljudi temne polti, kot belih, glede na splošno populacijo v ZDA.

Ta statistika je javno dostopna, vendar lačje se je obesiti na primer. Včasih izmišljen, včasih pravi, potegnjen iz povsem napačnega konteksta (recimo tale zgornji), včasih pa real primer.
Primeri so dobri, če se z njimi ilustrira kaj se dogaja. "Poglej, statistično je tako in tale case je točno tak"
Če se pa hoče dokazati, da sicer policisti ubijajo temnopolte, ampak lej tule so pa ubili enega belopotega, belci so ogroženi, je pa to scanje proti vetru.

In v Ameriki piha hurican.

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.223
3.626
113
:valjamse: :valjamse:
lovw.JPG

• Všeč mi je
Reactions: novaa in alkoholik

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.773
15.836
113
Posamezen primer je posamezen primer, vedno se lako zgodi, ne glede na barvo kože, starost, spol.

Ja, posamezen primerj je posamezen primer, ki se lahko drastično razlikuje od prejšnjega. In zato se je glupo spraševati to, kar si spraševal ti kako lahko oboroženega belega najstnika aretirajo brez izstreljenega naboja medtem ko pa neoboroženi črnec med aretacijo dobi par strelov v hrbet brez da se osredotočiš na vse podrobnosti dogajanja.

P.S. bmk kaj ti verjameš ali ne in glede česa meniš, da imaš prav ali pa da se motiš kar se mene tiče plus tistih tvojih statistik. In seveda, da policaji drugače obravnavajo bele kot pa črne, saj so konec koncev vendarle rasisti :norec:

• Všeč mi je
Reactions: Morgoth
2. jul 2020
5.107
6.664
113
Primeri so dobri, če se z njimi ilustrira kaj se dogaja. "Poglej, statistično je tako in tale case je točno tak"

Zdaj najdi še statistiko, da v določenih okoliših temnopolti prej streljajo na belopolte in azijce, kot pa na temnopolte policiste. Statistika je jebena stvar, če gledaš samo iz enega zornega kota.

Prvo kot prvo je treba počistiti pred pragom afroameriške skupnosti. V Chicagu in Detroitu se temnopolti streljajo za hobi, pod streli padajo otroci. To ne moti noben igralcev NBA ali BLMjevcev očitno?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.773
15.836
113
Mladi Kyle razlaga kaj je namen njegove prisotnosti malo preden je prišlo do scene, kjer se je zaradi varovanja premoženja nanj spravilo več BLM izgrednikov, saj jim ni dovolil požigajo in razbijajo tujo lastnino za kar očitno menijo, da imajo zaradi svoje jeze v sklopu protesta oz. izgreda vso pravico. Kako se je ta zaplet nadaljeval pa vemo.

Vir: tweeter - RichieMcG

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: Morgoth in sixpower

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Mladi Kyle razlaga kaj je namen njegove prisotnosti malo preden je prišlo do scene, kjer se je zaradi varovanja premoženja nanj spravilo več BLM izgrednikov, saj jim ni dovolil požigajo in razbijajo tujo lastnino za kar očitno menijo, da imajo zaradi svoje jeze v sklopu protesta oz. izgreda vso pravico. Kako se je ta zaplet nadaljeval pa vemo.

Vir: tweeter - RichieMcG
Trump ga bo gotovo odlikoval. :bruh:

• Všeč mi je
Reactions: XXXL in 8888

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.773
15.836
113
There has been some confusion about the affiliation among different groups appearing on the ground in Kenosha, Wisconsin. After the shooting that led to two deaths, rumors circulated about a white supremacist group being responsible - but at the same time the shooting was linked to a group of armed citizens protecting private property from arson, vandalism and destruction.
This crew say they are not militia, “We’re here to prevent them from hurting their own people”, which seems to have been confirmed by other footage, where reporters have shown how some businesses was’nt looted or burned to the ground because of armed citizens.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.548
3.896
113
Ljubljana
hmpg.net
Na koga me tile spominjajo:

B81

22. jul 2007
37.021
10.543
113
Zgled da gremo nazaj v neke barbarske case kaosa (ki je menda naravno stanje)...