Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
A si ti bila kdaj lačna? In nisi vedela kako prit do hrane?
Predstavljaj si dedca starega 40 let ki je celo zivljenje razvazal pice. No zdej pa tej branzi ne gre. Pac je fizikalec. Proizvodnja ne zaposluje, ZAkaj ne bi sel za 5 eur na uro nekam nekaj nakladat? A ker so na alterju rekli da to je pa cisto premalo? Dej no ne neumnosti naokoli sirit, mi dosedaj nisi delovala tko zavedena.
Jaz ne vem, a je tako težko razumeti kaj želim povedati? Nič ni narobe z biti fizikalc, nič ni narobe nakladat škatle. Pošteno delo... Ampak si zasluži pošteno plačilo. Pošteno ni samo v višini, pošteno je po naših pravilih in zakonih tako, da je delavec zavarovan, s plačanimi prispevki in nič več breme družbi, temveč, da prispeva naprej, tako kot je prej. Tole, kar je zgoraj omenjeno, me torej moti ne zato, ker bi jaz posmehovala nekvalificirana dela, temveč zato, ker se mi zdi to v posmeh vsem tistih, ki ga opravljajo na pošten način.
In da ti odgovorim na vprašanje. Ne, nikdar nisem bila lačna. Počela sem vse mogoče stvari, res da fizičnega dela kot takega ne, sem pač punca, pa čeprav sem enkrat pristala za slabo leto tudi na Cestnem podjetju. Nikdar nisem delala drugače kot se zgoraj napisala, po reglcih, kelnarila torej nisem nikdar... Zdaj, ko sem v situaciji, ko jaz iščem pomoč, mi na kraj pameti ne pride, da bi imela take ideje, kot jih OP opisuje. Pa vem, da bi takoj bil kandidat, samo mene je malodane sram, da bi takole izkoriščala bedo drugih. Tako se poudarja moralo vsepovsod, le pri delu na črno vsi stran gledamo. Vsak, ki ponuja tako "delovno razmerje" in vsak, ki ga vzame, dela korak nazaj za našo družbo, kjer se imamo za civilizirane, gremo pa nazaj v srednji vek. Sem mislila, da smo kljub temu, da se ne moremo nikakor znebiti mentalitete hlapcev (ja, kakorkoli nam to ni všeč, gospodariti in šefovati ne znamo), vendarle kaki korak spredaj. Vsi bi bili Hilda očitno, če bi šanso imeli...
Pa še kar se tiče tarife - ja, vztrajam, da kolikor mora biti človek "v pripravljenosti" celi dan se to tudi plača, ne glede koliko je dejanskega dela. Če se pa zmenijo, ja roba pride npr vsak torek pa vsak četrtek pa da jo zložiš pa razpelješ recimo od 10-12h, je pa to čisto nekaj drugega...