Urna postavka?

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.076
113
v lokalni ostariji
to so finte... itak ga bodozačel klicart ob nemogočih urah... za urco dve... pač da podela gužvo potem pa domov čakat. na koncu bo ugotovil da bo za tistih 200€/mesec (če) naredil 300€ stroškov s gorivom avtom...

appololo je dal edini pameten predlog. zmeni se za pavšal XXX €/mesec za XX ur. ostalo pa iber.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.320
113
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Citat:
Uporabnik Technics111 pravi:
"Delo zajema fizicno nalaganje/sprejemanje blaga, kdaj dostava do stranke, vecinoma do firme, kdaj tudi kaksno tehnicno stvar posraufat"

hahahha pičkica za vse bi bil za 5€ na uro??? Haloo??? :D...Šefi pa bodo v pisarni sedeli in se po jajcah božali..in se smejali,da so dobli enega obupanega..za 5€ na uro :D

pa kaj si ti ja nor kam smo prišli...še 10€ je premalo, zato kaj vse boš moral še zraven tega delat, (ker ti ziher še niso vsega povedali..:))

take kao male firme so take glazni,da se jim ne da s kurcom mignit , dobijo pa vedno ovčke ki se prodajo pod ceno da jim še riti ližejo,če je treba...sej zato pa smo kjer smo,ker bi eni vse naredli samo, da bi šli delat in podpirajo to nesnago,da lahko oni lepo živijo in fajn skozi pridejo...

Mislim, to moram pa prav citirati. Ta umotvor bi morali prilepiri na vrata zavoda za zaposlovanje, v posmeh vsem, ki sprejmejo javna dela, ki so pripravljeni delati za minimalno plačo, za vse, ki ne morejo dobiti dela, pa čeprav se močno trudijo...

Se strinjam, spodaj pa imena kdo je takle šiht vzel - neke vrste sramotilni steber! Ampak ti najbrž nisi hotel tega povedati...
A si ti bila kdaj lačna? In nisi vedela kako prit do hrane?

Predstavljaj si dedca starega 40 let ki je celo zivljenje razvazal pice. No zdej pa tej branzi ne gre. Pac je fizikalec. Proizvodnja ne zaposluje, ZAkaj ne bi sel za 5 eur na uro nekam nekaj nakladat? A ker so na alterju rekli da to je pa cisto premalo? Dej no ne neumnosti naokoli sirit, mi dosedaj nisi delovala tko zavedena.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Hja, sej pomojem ni tako hudo kot ste nekateri napisal, predstavlite si 2 sefa 60 let stara, racunalnisko bi lahko rekel skoraj da nepismena, glih tolk da se zna text napisat pa kaksen splet in email. No gretsa se firmo z dolocenimi artikli in ker je firma two man band se pri tem skrbi za kaksno stvar postimat, pripeljat, dostavit itd, poservisirat pc itd, ja pickica za vse sam men to sede, j ep ares da v taki branzi te lahko zacnejo izkoriscat. Za pavsal sem razmisljal sam to dvomim da privatniki radi nakazujejo na roke, ko slisi 300eur bo ze hotel preko spjev itd zarad davka al pa ze cesa. Skratka bomo vidl kaj pa kako. Men cetudi dobim drugo sluzbo lahko takemu pomagam ce me potrebuje , pac dodaten zasluzek pa ceprav majhen, ce se ti pa na drugem koncu odpre pa pac tega vec nemores delat ker nimas cajta zato.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.495
7.010
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Predstavljaj si dedca starega 40 let ki je celo zivljenje razvazal pice. No zdej pa tej branzi ne gre. Pac je fizikalec. Proizvodnja ne zaposluje, ZAkaj ne bi sel za 5 eur na uro nekam nekaj nakladat? A ker so na alterju rekli da to je pa cisto premalo? Dej no ne neumnosti naokoli sirit, mi dosedaj nisi delovala tko zavedena.

Jaz ne vem, a je tako težko razumeti kaj želim povedati? Nič ni narobe z biti fizikalc, nič ni narobe nakladat škatle. Pošteno delo... Ampak si zasluži pošteno plačilo. Pošteno ni samo v višini, pošteno je po naših pravilih in zakonih tako, da je delavec zavarovan, s plačanimi prispevki in nič več breme družbi, temveč, da prispeva naprej, tako kot je prej. Tole, kar je zgoraj omenjeno, me torej moti ne zato, ker bi jaz posmehovala nekvalificirana dela, temveč zato, ker se mi zdi to v posmeh vsem tistih, ki ga opravljajo na pošten način.

In da ti odgovorim na vprašanje. Ne, nikdar nisem bila lačna. Počela sem vse mogoče stvari, res da fizičnega dela kot takega ne, sem pač punca, pa čeprav sem enkrat pristala za slabo leto tudi na Cestnem podjetju. Nikdar nisem delala drugače kot se zgoraj napisala, po reglcih, kelnarila torej nisem nikdar... Zdaj, ko sem v situaciji, ko jaz iščem pomoč, mi na kraj pameti ne pride, da bi imela take ideje, kot jih OP opisuje. Pa vem, da bi takoj bil kandidat, samo mene je malodane sram, da bi takole izkoriščala bedo drugih. Tako se poudarja moralo vsepovsod, le pri delu na črno vsi stran gledamo. Vsak, ki ponuja tako "delovno razmerje" in vsak, ki ga vzame, dela korak nazaj za našo družbo, kjer se imamo za civilizirane, gremo pa nazaj v srednji vek. Sem mislila, da smo kljub temu, da se ne moremo nikakor znebiti mentalitete hlapcev (ja, kakorkoli nam to ni všeč, gospodariti in šefovati ne znamo), vendarle kaki korak spredaj. Vsi bi bili Hilda očitno, če bi šanso imeli...

Pa še kar se tiče tarife - ja, vztrajam, da kolikor mora biti človek "v pripravljenosti" celi dan se to tudi plača, ne glede koliko je dejanskega dela. Če se pa zmenijo, ja roba pride npr vsak torek pa vsak četrtek pa da jo zložiš pa razpelješ recimo od 10-12h, je pa to čisto nekaj drugega...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.320
113
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Jaz ne vem, a je tako težko razumeti kaj želim povedati? Nič ni narobe z biti fizikalc, nič ni narobe nakladat škatle. Pošteno delo... Ampak si zasluži pošteno plačilo. Pošteno ni samo v višini, pošteno je po naših pravilih in zakonih tako, da je delavec zavarovan, s plačanimi prispevki in nič več breme družbi, temveč, da prispeva naprej, tako kot je prej. Tole, kar je zgoraj omenjeno, me torej moti ne zato, ker bi jaz posmehovala nekvalificirana dela, temveč zato, ker se mi zdi to v posmeh vsem tistih, ki ga opravljajo na pošten način.

In da ti odgovorim na vprašanje. Ne, nikdar nisem bila lačna. Počela sem vse mogoče stvari, res da fizičnega dela kot takega ne, sem pač punca, pa čeprav sem enkrat pristala za slabo leto tudi na Cestnem podjetju. Nikdar nisem delala drugače kot se zgoraj napisala, po reglcih, kelnarila torej nisem nikdar... Zdaj, ko sem v situaciji, ko jaz iščem pomoč, mi na kraj pameti ne pride, da bi imela take ideje, kot jih OP opisuje. Pa vem, da bi takoj bil kandidat, samo mene je malodane sram, da bi takole izkoriščala bedo drugih. Tako se poudarja moralo vsepovsod, le pri delu na črno vsi stran gledamo. Vsak, ki ponuja tako "delovno razmerje" in vsak, ki ga vzame, dela korak nazaj za našo družbo, kjer se imamo za civilizirane, gremo pa nazaj v srednji vek. Sem mislila, da smo kljub temu, da se ne moremo nikakor znebiti mentalitete hlapcev (ja, kakorkoli nam to ni všeč, gospodariti in šefovati ne znamo), vendarle kaki korak spredaj. Vsi bi bili Hilda očitno, če bi šanso imeli...

Pa še kar se tiče tarife - ja, vztrajam, da kolikor mora biti človek "v pripravljenosti" celi dan se to tudi plača, ne glede koliko je dejanskega dela. Če se pa zmenijo, ja roba pride npr vsak torek pa vsak četrtek pa da jo zložiš pa razpelješ recimo od 10-12h, je pa to čisto nekaj drugega...
Ja če to poveš v dveh stavkih brez obrazložitve je težko razumeti. Al misliš da ti beremo misli?

Sicer pa je to čisto salonsko filozofiranje. Namreč dejstvo je, da se OP-ju ne zdi nič napačnega če dela na črno ob tem ko je prijavljen na zavod za zaposlovanje. Lej osebno bi rad videl da bi vsi palčevali davke in nihče ne bi delal brez računa. Državi bi šlo bolje in morda bi lahko davčno razbremenili gospodarstvo. Prav tako sem proti delu na črno. Ampak to ni point te teme. On sprašuje kok je še sprejemljiva urna postavka.

In če ti bo lažje si predstavljaj da ima fant s.p. in sprašuje po koliko naj zaračunava uro. In za fizična dela bo iztržil toliko kot dopušča trg. On sicer lahko zahteva 20 ampak mu bodo rekli hvala lepa in adijo. Ker bodo dobili cenejšo delovno silo, Ki jo ti sicer lahko lepiš na sramotilne stebre ampak boš ti izpadla čudna in ne tisti napisani na tvojem stebru.

Zanj je najpomembnejše da si zagotovi fiksi dohodek s katerim lahko vsak mesec računa. In najbolje bi bilo da mu oni zakupijo obvezno število ur, vse dodatne ure pa naj dodatno računa. Še enkrat, zavestno se je odločil d abo z delodajalcem posloval tako da mu delodajalec plačuje na roko. To da ne bo zavarovan je povsem njegov problem in to posledico je sprejel s tem ko je privolil v tako obliko dela (na črno). In če bo vmes zbolel bo pač nezavarovan. To je njegov riziko on naj on skrbi za to, saj je odrasel.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.495
7.010
113
Tale cela debata je bila itak OT, ki sta jo pri meni izzvala 2 uporabnika, kao da tisti, ki neče iti pod takimi pogoji, je to samo zaradi tega, ker v resnici ne želi delati in da komur se zdi sporen točno tak deal posmehuje ljudi, ki ne dobijo dela....

Pa če damo delo na črno na stran...Kaj si mislim o tarifi in načinu dela sem povedala. Gre seveda za osebno mnenje, ki se lahko razlikuje od OP ali kogarkoli drugega. Sicer pa prav zajebati ne more, bo en mesec delal, videl kako stvari stojijo, če mu bo kul in sprejemljivo ostane, se mogoče še kaj drugače zmeni, če ne pa gre. Saj ni treba tukaj neke hude znanosti in analiz delati...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Začetna ura 20 EUR, vsaka naslednja 5 EUR.

LP

Tole ali pa tisto od apollota, ostalo je bedarija. Zmeni se, da vsakič ko te kličejo jih neki stane, potem pa po uri naprej. Ker v nasprotnem primeru boš imel več stroškov, kot pa boš zaslužil.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.320
113
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Tale cela debata je bila itak OT, ki sta jo pri meni izzvala 2 uporabnika, kao da tisti, ki neče iti pod takimi pogoji, je to samo zaradi tega, ker v resnici ne želi delati in da komur se zdi sporen točno tak deal posmehuje ljudi, ki ne dobijo dela....

Pa če damo delo na črno na stran...Kaj si mislim o tarifi in načinu dela sem povedala. Gre seveda za osebno mnenje, ki se lahko razlikuje od OP ali kogarkoli drugega. Sicer pa prav zajebati ne more, bo en mesec delal, videl kako stvari stojijo, če mu bo kul in sprejemljivo ostane, se mogoče še kaj drugače zmeni, če ne pa gre. Saj ni treba tukaj neke hude znanosti in analiz delati...

Ne analize...argumentirat je potrebno kar napises.

Ne pozabit, zacela si s sramotilnim stebrom. Kakorkoli, mas pac svoje mnenje, nic osebnega z moje strani.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.019
11.143
113
čisto iz prakse..naše podjetje posoja delavca- ključavničarja med 15 in 18 € na uro. To je socialni minimum da firmi ostane 1 € po uri. Tako da pod 10 € se ne prodajat, kar je več, je bolje.
Sicer najbolj pošteno bi bilo enostavno prijavit takšno firmo, ki se tako gre. Naj ti dajo podjemno pogodbo pa ti plačajo po reklcih in odvedejo davek.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.320
113
To je meni povsem jasno. Ampak on se je v startu odlocil za delo na crno.

Pa s postavkami pretiravas ali pa ima delavec precej ok placo oz firmi ostane vec kot 1 eur

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.019
11.143
113
lol kako pa ti računaš, a misliš da gre delavec tja nag (orodje, ibercug, vsa režija ki ga pokriva, potem pa še davki in njegova plača).
Recimo varilce se je posojalo po cca 18€ na uro. oziroma za toliko smo jih dobili - pa je prišel nag k nam... tako je vsaj bilo, zdaj ni takšnega obsega da bi jih najemali. .
1 uro je taka ziher številka, da ni zguba..za manj jih ne posojamo ker se ne splača. 14 je nekako nula, oziroma naredimo izjeme.

Za kolk pa tebi avto pošraufajo delavci? 7€ na uro? njet, bo kar 25€ plus
wink-1.gif

še hiter uradni izračun..delavec dobi cca 800€ neto plus malica in potni stroški, to nanese strošek firme cca 1600 € povprečno, je že to 9,5 € na urno postavko, zdaj pa še računaj režijo, orodje, kakšen potrošni material..pa smo tam kot sem pisal v štartu. - sploh še nisem omenil plačanih dopustov in bolniške...
Naj še dodam da podjetje ni še nikoli niti 1 dan zamujalo s plačo, plača se 2x na mesec, na koncu leta se dodajo tudi bonusi (božičnica, itd) plus regrese..pač tako kot bi naj bilo. Firma ima boniteto 10. valjda. In tako pač ne moraš posojat delavca za 5€, ker delaš čisto zgubo.

V glavnem, ne teoretizirat, če nimate stika z gospodarstvom. Hvala.

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.320
113
Glej odloci se. A posojas delavca al nudis storitve. Ce slednje potem cena orodja in opreme ter materiala pase zraven sicer pa pac ne. Ne vem zdej kdo teoretizira. Sej verjamem da imate doma firmo sam prvo naj ti povedo al delavce posojajo al ste podizvajalci.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.019
11.143
113
pa dobro orodje odštej, 1 euro manj. na orodju se ne haklat ker ni BISTVENA postavka. Za podizvajalca so postavke višje, ne bistveno a višje.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.320
113
Lej revmo da je bruto bruto placa 1600. Ampak to je recmo 10 eur na uro. Ne stekam kje si jih ti 14 nasel. 5 eur na uro je pac nerealno oz na crno ampak 14 jih pa tud ne mors dobit pr 1600 bruto bruto

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.495
7.010
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ne pozabit, zacela si s sramotilnim stebrom.

Pri tem vztrajam. Zakaj, sem tudi razložila...

sicer drug slog pisanja, je pa vseeno en smiselno zadel, kar si mislim tudi jaz (v neki drugi temi):

Veste kaj je žalostno, da rek v sužnje rojeni v sužnje vzgojeni 100% drži!!! Nekateri se cenijo tako malo, da bi delali za 2€ na uro in s tem znižujejo plačilo tudi za tiste, ki se cenijo min. 10€ na uro! Nekateri se zakreditirajo za 5življenj in kupujejo za 5000€ m2, zato jih moraš potem tudi ti! Ljudje, ki se ne cenijo, so povrh vsega funkcionalno nepismini in ne vejo, kaj na dolgi rok pomeni če si ponižen, zabit, neinformiran, oni so krivi za slabe plače in stanje v državi. Ko delodajalci vidijo, da bi ljudje delali za 2€ ne bojo plačali meni ali tebi 10€ Zabiti ljudje so krivi za stanje v državi in svetu, ne pa namišljeni Hildenbergi, Iluminati, Bushi, Obame, Vesoljci in Nemci...

Edino kar me zmoti, je še vseeno to, da se v Sloveniji predpostavlja, da trg zanima samo cena delavca. Kdo bo delal za manj... Neumnost, da ji ni para... Firme, ki samo na to gledajo, so tiste, ki so v k****... Poleg tega samo zaposleni gledajo vse skozi to koliko denarja gre notri in koliko gre za plačo in to dvoje enačijo. Nobena branža ne posluje brez stroškov. Torej, tudi če nekdo hodi za 5€/h, ni to 5€/h v žep, ampak je od tega potrebno odšteti vse kar zraven pride, da je on lahko tam.

Sicer pa midva itak ne bova prišla skupaj, meni se namreč ni kaj dosti potrebno predstavljati, kako je če deluješ kot s.p. in kako je če si nekje zaposlen, trenutno furam oboje, pa katere skrbi pridejo z enim in z drugim načinom in od česa je odvisna urna postavka v službi in od česa pri s.p.-ju, kjer sem na koncu prišla do tega, da se mi ne splača hodit za urno postavko, ampak po prometu. Tistemu, ki me plačuje se pa samo smeje, ker zasluži več, pa me plača več. Zdaj pa ti meni razloži na kakšnem disfunkcionalnem trgu jaz opravljam svoje storitve, kjer me ne zamenjajo za nekoga, ki bi delal na uro za povečini pol do tretjino manjšo urno postavko, če bi recimo moj račun na koncu meseca delil s številom opravljenih ur, če je univerzalno pravilo "vzamemo tistega, ki dela za manj"... Pač v svoji branži jaz poznam, kaj gre skozi in kaj ne, dela opisana zgoraj pa niso moje področje. Tamle eden razlaga kako je s ključavničari in varilci - mu verjamem, kaj pa hočem, saj nič ne vem o tem. Tisti, ki je pa že za 5€/h opravljal nekvalificirana dela, je pa edini, ki lahko OP pove kaj pametnega, jaz samo pravim, da v igri ni nič ključnega, da ne bi sprobal, če nekaj časa dela, pa bo videl a se mu splača ali ne, zafrkniti kaj dosti ne more. Konec koncev vsi nekaj na pamet tu govorimo...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.320
113
A si ugotovila da sama sebe negiras? Pi eni strani trdis, da so za nizke place krivi ljudje, ki pristajajo na (po tvoje) prenizke urne postavke. Nato pa vehementno razlagas da poceni delovno silo itak najemajo samo firme ki so v k.... torej takega dela ni veliko. Posledicno tudi takih delavcev ni veliko in ne vem kako bi lahko vplivali na visino plac. Nato spet pises kako da tebe dobro placujejo itd. Ocitno te dobro placajo ker imajo radi kvaliteto. Ocitno delavci ki bi jih ti na sramotilni steber privezala tebi ne znizujejo postavke. A vidis da z lastnim primerom dokazujes da tvoja trditev s stebrom ne drzi vode?

Sicer pa da ne bos hodila pol metra nad zemljo - tudi sam sem in zaposlen in imam s.p. - v preteklosti sem imel celo zaposlene ljudi. Tako da glede tega naj te ne skrbi, ne rabim vklapljat domislije ko razpravljava o urnih postavkah.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
ne nakladaj ,policaj pa s.p.
hysterical-1.gif
Pa ja nimaš popoldansko obrt kot ista dva brata, ali pa si morda eden od njiju ?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.690
6.456
113
Trg dela je čisto zmeden. Kot primer en svež oglas:

Opis delovnega mesta:
Delovno mesto je predvsem telefonska in fizična Podpora uporabnikom: IPCC, gradnja delovnih postaj, upravljanje s printerji, itd...

Delovni čas: polovični (20 ur tedensko) – kasneje možna zaposlitev za polni delovni čas
Pričakujemo:
Znanje in izkušnje:
- splošen tehničen smisel
- zahtevana strokovna izobrazba: najmanj VI. stopnja izobrazbe (informatik), alternativno V. stopnja
- delovne izkušnje: najmanj 2 leti delovnih izkušenj na podobnih delovnih mestih
- znanje ANG jezika tako govoron kot pisno, zaželeno še znanje nemškega jezika

IT znanja:
- networking (DOMENE, DHCP, DNS,…)
- Windows server 2003/2008 R2
- razumevanje Citrix okolja in upravljanje le tega
- Cisco mrežna oprema – razumevanje in diagnostika routerjev in switchev, Call Manager konzola + ostale mrežne opreme na nivoju diagnostike in odpravljanja napak (če ima kakšen certifikat CCENT, CCT, CCNA, CCDA,… toliko bolje)
- razumevanje Active Directory arhitekture in Group Policy-ja
- SQL server / Oracle …queriji, SP, Reporting Services, Team Foundation server, SQL sourcesafe
- poznavanje MS Access (tudi VBA), Excel
- MS Exchange 2010
- Sharepoint
- ne nujno a kot opcija Visual,C#,.net, ali kakšen podoben programski jezik

Kar se tiče opreme pa:
- poznavanje Dell PCjev, popravila v smislu menjave MB, RAMa, HDDjev, CD/DVDjev,…
- poznavanje Brother MFC printerjev, osnovna diagnostika, čiščenje, menjava drumov/tonerjev
Nudimo:
- stimulativno delovno okolje
- pogodba za določen čas 1 meseca z možnostjo podaljšanja

Od telefonske podpore prehod na strežnike, poznavanje Cisco opreme, podatkovnih baz, programiranje, dobro je če poleg Angleščine znaš tudi nemško, popravljaš strojno opremo in servisiraš tiskalnike. 20 ur tedensko. Za en mesec z možnostjo podaljšanja.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.320
113
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
ne nakladaj ,policaj pa s.p.
hysterical-1.gif
Pa ja nimaš popoldansko obrt kot ista dva brata, ali pa si morda eden od njiju ?
Svetujem ti, da gres na spletno stran od SURS in poisces zbirko Klasje. Tam not je zajeta zadnja SKD in bos lahko videl s kakimi dejavnostmi se nek s.p. lahko ukvarja.

povprecno inteligentnemu je namrec jasno da se dejavnost s.p. razlikuje od dejavnosti redne zaposlitve.

Saj verjetno je pri jabe tudi tako razen ce nima konkurencne klavzule v sluzbi. No obstaja moznost da preko pop. S.p. posluje s svojim delodajalcem kjer je v sluzbi. Ampak je jasno napisala da je proti delu na crno oz goljufanju tko da tega verjetno ne pocne.