Urgenca in čas poškodbe

guardy

Guru
3. avg 2007
8.520
1.111
113
Obišči stran
Koliko staro poškodbo še obravnavajo na urgenci? 24 ur ali kaj več? Pred leti, ko sem bil nazadnje je bilo se mi zdi 48 ur.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
24ur če ne pa k osebnemu zdravniku
wink-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
to je vrhunski biser birokracije: napotnica za urgenco
bonk.gif

sem bil prejšnjo nedeljo na urgenci, vpraša teta kdaj sem se razbil, pravim včeraj zvečer pa zdaj boli ko svija, pa pravi aha po napotnico. 2 vrata naprej dobim napotnico. Zakaj je to potrebno, mi ni niti najmanj jasno
stupid-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
a ni logično!
če je poškodba urgentna potem pomeni da pomoč rabiš takoj in ne šele po 24urah.takrat pa rabiš napotnico dež. oz. osebnega zdravnika ker pacient včasih potrebuje tudi usmeritev drugam kot pa na urgenco(ortoped,kirurg,nevrolog)in je nepotrebno da dela gužvo na urgenci kjer se obravnavajo izključno nujni primeri

guardy

Guru
3. avg 2007
8.520
1.111
113
Obišči stran
čisto logično, zato pa sam ne grem. Lohka hodim, bolečine bojo že nehale
smile-1.gif

Sicer mam pa čez en mesec ortopeda, tako da če je kaj hujšega bo itaq on potem povedal, oz me bo napotil upam da na MR.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.520
1.111
113
Obišči stran
Hm, vprašanje če se bo, ker imam konstantno probleme s tem kolenom. Pa pravjo, da je šport zdrav
grin1.gif

Samoplačniško pa kolikor vem je okoli 400€ za MR :/

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Hm, vprašanje če se bo, ker imam konstantno probleme s tem kolenom. Pa pravjo, da je šport zdrav
grin1.gif

Samoplačniško pa kolikor vem je okoli 400€ za MR :/

mislim, da je 400 nizka številka

drgač pa glede napotnic - to ni ideja tete na šalterju, samo, če te vzame brez napotnice pa zavarovalnica ne da kaj...

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Ko boš MR dočakal, se bo poškodba že sama od sebe sanirala.
rolleyes-1.gif

vse čakalne dobe so na internetu.v nekaterih bolnicah je čakalna doba za MRI manj kot 2 meseca.če hočeš biti pa v KCju na MRIju potem pa boš pač čakal še enkrat dalj

absistem

Pripravnik
3. sep 2008
550
0
16
Ljubljana - Vič
Citat:
rolleyes-1.gif

To lahko povem iz prve roke. Na MR gležnja sem prišel po 3 mesecih. Praktično sem ga že na polno obremenjal, lahko bi zavrnu MR, ma sem reku jebeštrga, ko sem že tle pa grem..bom vsaj slike svojih kosti imel doma na CDju :D

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik absistem pravi:
Citat:
rolleyes-1.gif

To lahko povem iz prve roke. Na MR gležnja sem prišel po 3 mesecih. Praktično sem ga že na polno obremenjal, lahko bi zavrnu MR, ma sem reku jebeštrga, ko sem že tle pa grem..bom vsaj slike svojih kosti imel doma na CDju :D

MRja lih ponavadi ne uporabljamo za kosti, za to je CT več kot dovolj

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
.. ali v dežurni zdr. dom po napotrnico za urgenco

Ne, če je poškodba stara manj kot 24ur greš lahko na urgenco ali pa dežurno ambulanto, kakorkoli nerabiš nobene napotnice. Če je pa poškodba starejša od 24ur, moraš pa imet napotnico, zdaj je pa odvisno a greš k svojemu dohtarju, alpa v dežurno, sam tam lahko dobiš račun za take zadeve (tega ZZZS NE KRIJE!!!).

smile-1.gif

LP

smidge

Pripravnik
2. avg 2007
168
0
16
Kaj je razlika med urgenco in dezurno ambulatno? Jaz sem vedno mislil da je to eno in isto.

Kaj od tega je SNMP?