Citat:
Uporabnik ojanez pravi:
In še nekaj - ne vem, če je cena 795 eur v Slowatch redna cena, ali je to že cena s kakšnim popustom, ki so ti ga obljubili. Do sedaj so imeli tako, da so vsakega 13. v mesecu priznavali 13% popust. Ne vem, če to še velja, malo jih povprašaj.
Punca je rekla, da sem ravno zamudil neke popuste, ki so jih imeli in da mi ne more cene nič spustit. Niti evra.
Hah, 13. je nedelja, tako da s popustom ne bo nič. 800 evrov pa se mi ni zdela vredna (prej nekje 500-550). Sicer je Day-Date, ima in-house mehanizem, zapestnica pa se mi je za ta rang zdela malenkost preslaba. Bom pregledal še Chrono24.
Bi pa lahko te punce res malo poučili o urah, preden jih dajo za pult. Tale danes ni vedla, kaj je miyota mehanizem (Fossil ima nekaj zanimivih novih avtomatikov), kaj je ETA, kaj je safirno steklo, kaj je swatch system 51 ("poglejte, te so tudi švicarske z avtomatskih mehanizmom in zelo poceni"), Hamiltona je začela tresti ("samo malo, da se požene"). Lepo sem ji rekel, da ne iščem potapljaških ur, ona pa mi je kazala tist Certinin DC Action diver, ki je 3x precenjeno sranje.
Bi jo pa z veseljem prepognil čez pult. Po končani akciji bi bila ura zagotovo do konca navita.
Me je pa presenetila punca v Sten Time. Ko sem vstopil, sem ji rekel, da načeloma prisegam zgolj na švicarske ure z avtomatskim mehanizmom, da pa obstaja ena zadeva, ki ni švicarska, spada pa med legende z velikim renomejem. ki bi jo moral imeti vsak zbiratelj v svoji kolekciji ... Lepo se je nasmehnila in dejala "Vem, da govorite o Seiko 5". Nisva potrebovala dolgo, da sva izbrala pravo. Cena je bila postavljena na 139, odnesel sem jo za 120. ČEPRAV!! Tudi ona je "zajebala". Postavil sem ji čisto retorično vprašanje, in sicer, ali jo oni lahko regulirajo, če bi preveč prehitevala/zaostajala. Tega pa ni razumela in je rekla, da so te ure zelo natančne (so, ja, če imaš srečo ali pa če jo daš lokalnemu urarju za pol ure v roke
To pišem v pijanem stanju, zato mi prosim oprostite nakladanje in morebitne slovnične spodrsljaje.
Se pa nisem izmislil niti besede.