Uran in priviligirane oblike skupnega življenja

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Glede božične poslanice (v vseh slovenskih medijih):

Citat:
Ob tem je dejal še, da je za običajno družino očeta, matere in otrok v naši družbi čedalje manj prostora, druge oblike skupnega življenja postajajo privilegirane.

Kake oblike skupnega življenja pa postajajo privilegirane?

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Ker se me zadeva ne tiče in me niti ne zanima - ne bi vedel.
Mogoče misli, da so neki privilegiji to, da imata sedaj dva istospolna lahko poroko in otroka.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Ja, samo za kake dodatne privilegije gre?

Nobenih dodatnih privilegijev ni. To je samo cerkvena paranoja, saj se bojijo, da bodo izgubili primat pri določanju definicije "normalne" družine. Če bi v teoriji (v praksi bi bilo za to potrebnih vsaj nekaj desetletij) družina z istospolnimi starši postala enakopravna tisti klasični družini, bi nekatere v vrhu cerkvenih krogov verjeto kar pobralo (kar niti ni nujno slabo).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Brez skrbi, bi se oni lepo prilagodili in tudi njim poslali račune in prošnje in usluge ("vzgojo" otroka pri verouku ja že danes trenirajo...)
Vuk dlaku menja ali čud nikada..
wink-1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Tudi meni se zdi, da diši bolj po paranoji.
smile-1.gif

Kaj pa, družina z očetom psom in mamo kravo??
grin1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
in spet nekdo ki nima svoje družine pametuje drugim o družini,skupnem življenju,otrocih...,pa pravijo da se cerkev nikamor ne vtika.pa kaj se oni brigjao za ljudi druge vere ali ateiste.naj skrbijo za svoje ovce sej ostali se bodo/bomo itak v peklu cvrl
evil.gif

kaj jih skrbi da bo vedno manj fantkov pri verouku
grims-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.547
5.096
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:Kake oblike skupnega življenja pa postajajo privilegirane?
Dejstvo je, da je enostarševska družina finančno priviligirana. Pri dvostarševski družini se za socialne transferje upošteva prihodek obeh staršev / število družinskih članov, pri eno starševski pa prihodek enega starša + preživnina, ki je poljubna / število družinskih članov. Nekateri moji sodelavci so se zaradi teh ugodnosti odločili, da prijavijo ločeno gospodinjstvo na istem naslovu. Vse je enako kot prej, edino otroških dodatkov in manj plačil v vrtcu se nabere za en lep dopust na leto.
Hmm, očitno zna gospod Uran, čeprav je verjetno teolog ali kvečjemu še malo filozof, več matematike kot gospod, ki se predstavlja pod imenom stein.

I

Izbrisan uporabnik #488

Problem je samo v tem, ker katolibani ne morejo pokasirati novcev za takšne poroke, ker nimajo tega na "ceniku".
Drugače bi morali biti še kako veseli novih potrošnikov.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.547
5.096
113
Še moralna priviligiranost v družbi. Kdor ima kakega otroka v šoli, naj malo spremlja, kaj se bere pri obveznem branju, kaj se dela na tehniških in kulturnih dnevih. Po pravilu: "vsi drugačni, vsi enakopravni" se naši otroci v javni šoli učijo, da si največji džek, če živiš samo z mamo (ali očetom), če si iz neke obrobne skupine. Če si pa Slovenec, ki živi v Sloveniji v družini z očetom in mamo, pa nisi primer, ki bi bil primeren za "obravnavo" pri pouku. Verjetno bo treba iti s časom naprej in če ima kdo malo pisateljske žilice naj napiše knjigo z naslovom "Moja oče Franc in moja mama Peter". Gotovo bo najpozneje v naslednjih dveh letih uvrščena v šolski repertoar in prodaja konkretnega števila kopij je zagotovljena.
Eno je enakopravnost, drugo pa je, kaj se poveličuje in v šoli predstavlja kot vzor.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.985
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Problem je samo v tem, ker katolibani ne morejo pokasirati novcev za takšne poroke, ker nimajo tega na "ceniku".
Drugače bi morali biti še kako veseli novih potrošnikov.
Pa ti veš koliko stane cerkvena poroka(koliko izstavi račun župnik, ne koliko daš ti za bahame?)

Se strinjam s tistim ki piše da "abnormalne" družine danes priviligirane. Se bo treba ločit, oziroma iti nazaj v hotel mama, mamico z otrokom pa "samo pustit" pa naj se znajde kakor hoče (samohranilka).
zmaga.gif

Bodo takoj otroški dokladi 2x višji in vse ostalo

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.547
5.096
113
Eno je cerkvena poroka o kateri v navedku, ki ga je povedal stein niti ni govora in gre za odločitev posameznika. Drugo pa je, da naša država že n-let spravlja v priviligiran položaj otroke iz enostarševskih družin (sploh iz kvazi enostarševskih družin), čeprav imamo že sedaj denimo da vsaj dve vrsti družine: poročeni in registrirano izvenzakonsko skupnost. Po mojem bi bil problem hitro enakopravno rešen, če se smatra, da mora partner plačati tak delež preživnine, ki ga dobimo, če prihodke delimo s številom njegovih otrok + 1. Torej, če imam enega otroka in mesečni prihodek 1000€, potem je preživnina 500€. Potem pa gredo obračuni za socialo lepo po dosedanjem vzoru naprej. Mislim tudi, da bi se število enostarševskih družin čudežno zmanjšalo.
Aja, Hanzi, lahko živiš v istem stanovanju in prijaviš ločeno gospodinjstvo. Ohraniš vse, tudi naslov. Ne rabiš se hoditi prijavljat drugam, denimo domov. Poznam ljudi, ki so to preverili v praksi. Še kontrolirati te ne more noben.
Patriot pa bi našel še eno vrsto družine, ki je spet priviligirana
grin1.gif
.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:

Aja, Hanzi, lahko živiš v istem stanovanju in prijaviš ločeno gospodinjstvo. Ohraniš vse, tudi naslov. Ne rabiš se hoditi prijavljat drugam, denimo domov. Poznam ljudi, ki so to preverili v praksi. Še kontrolirati te ne more noben.
Patriot pa bi našel še eno vrsto družine, ki je spet priviligirana
grin1.gif
.

Njihov čas prihaja.

Vem za primere, ko je socialna preverjala, še sosedom so pod nos molili papirje, naj podpišejo, da dotična oseba ne živi na tistem naslovu.

Ravno zaradi takih "pametnjakovičev", ki jih poznaš ti.

Cigani so pa druga zgodba in so nedotakljivi. Če bo kdo poskušal "porušiti njihov red" bo ožigosan kot rasist in ksenofob!