Ura na računalnikih zaostaja

Marezi

Pripravnik
2. jun 2009
296
0
16
Pozdravljeni!

Imam omrežje z Windows server 2008 in odjemne postaje (WinXP). Opazil sem, da na vseh računalnikih ura zaostaja pa čeprav jo popravim na roke vsake toliko časa. Ali se pri prijavah v domeno računalniki sinhronizirajo po serverju? Da vem kje iskati težavo..

Hvala in LP!

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
v ad domeni se računalniki automatsko syncajo z dcji, tko da ne siri krive vere... preveri kaj je z uro na dcju pa poglej v gpoje da nimas kje kej drugace nastavljen.

Marezi

Pripravnik
2. jun 2009
296
0
16
Če nastavim NTP server na vrednost ntp1.arnes.si mi javi error v event logu:
NtpClient was unable to set a manual peer to use as a time source because of DNS resolution error on '”ntp1.arnes.si”'. NtpClient will try again in 15 minutes and double the reattempt interval thereafter. The error was: No such host is known. (0x80072AF9)

Uporabil sem ta navodila - KLIK

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Sem že na ene par koncih tole pisal. Tudi meni se je že nekajkrat zgodilo, da se je zadeva nehala posodabljat, pravega razloga nisem odkril (iskreno povedalo se mi niti ni dalo zabijati ne vem koliko časa za to). Gor sem počil D4, dela ko šus.

Marezi

Pripravnik
2. jun 2009
296
0
16
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
Sem že na ene par koncih tole pisal. Tudi meni se je že nekajkrat zgodilo, da se je zadeva nehala posodabljat, pravega razloga nisem odkril (iskreno povedalo se mi niti ni dalo zabijati ne vem koliko časa za to). Gor sem počil D4, dela ko šus.

Hvala!

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Napaka! Teh stvari s ene tlači na Windows 200x domeno. Kaki šalabajzerj...
http://support.microsoft.com/kb/816042 kako nastaviš Windows 2008 R2 DC (PDC emulator) da se sinhronizira z zunanjim časovim virom
http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc794823(WS.10).aspx šemalo več branja...
Pa če imate virtualizirane strežnike NIKDAR se le-ti ne smejo sinhronizirati s hostom, če so v domeni ali bog ne daj DCji.
Člani domene SE MORAJO sinhronizirati z PDC emulatorjem, le-ta pa z zunanjim zanesljivim časovnim virom... Če je časovna razlika prevelika, vam pade Kerberos in avtentikacija v domeni (AD).

roscha

Fizikalc
27. jul 2007
301
49
28
Malo off topica ampak vseeno.

Sem šel iz firbca čekirat prvi link, in bi me kmalu kap. Od "user friendly clickable only" sistema ne duha ne sluha. Packanja po registru za popiz***. Pa to je slabš kot na Linuxu napisat oziroma popravit par normalno berljivih vrstic v /etc/.....

evil.gif

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Pa če imate virtualizirane strežnike NIKDAR se le-ti ne smejo sinhronizirati s hostom, če so v domeni ali bog ne daj DCji.
Člani domene SE MORAJO sinhronizirati z PDC emulatorjem, le-ta pa z zunanjim zanesljivim časovnim virom... Če je časovna razlika prevelika, vam pade Kerberos in avtentikacija v domeni (AD).

Strinjam sem z vsem kar si napisal do tele točke. Tukaj pa je razlika. Če se host sinhronizira iz istega vira kot ostali fizilni serverji (recimo DC), potem ni nobene bojazni, da nebi uro na VMih sinhroniziral z hostom. Na ESX sistemih to deluje po lastnih izkušnjah skoraj 10 let.

Se pa spet strinjam, da ima lahko to neusklajeno delovanje velik impact na Kerberos, vendar tukaj bi bili problemi, če bi bila razlika v uri mislim da 5 minut (toliko se mi zdi, da je default vrednost - lahko pa to spremeniš v registru / GPO-ju).

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik roscha pravi:
Malo off topica ampak vseeno.

Sem šel iz firbca čekirat prvi link, in bi me kmalu kap. Od "user friendly clickable only" sistema ne duha ne sluha. Packanja po registru za popiz***. Pa to je slabš kot na Linuxu napisat oziroma popravit par normalno berljivih vrstic v /etc/.....

evil.gif

Če že imaš domeno postavljeno je edina logična zadeva,da uporabljaš GPO. Drugo je, če tega nočeš ali pa ne znaš uporabljati, potem pa moraš pač to narediti ročno ... jebat ga ... register je pač ključ do vsega
smile-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Nije žvaka za seljaka ali drugače sistemski admin, ki obvlada svoj posel bo to uredil BP (to uredi takoj ob postavitvi domene), wannabe admini pa vijejo roke in jokcajo ter sprašujejo neumnosti po različnih 'strokovnih' forumih...

Tudi ko je bilo user friendly tega ni nihče počel. Sicer pa M$ počasi ukinja GUI. V Windows 8 server bodo vsa opravila bazirala na Power shell-u. GUI pa bo samo nek framework, ki bo združeval te ukaze in jih izvajal. Tako ne bo več razlik med core in GUI verzijo kot je danes na Win 2008 R2. 'GUI' boš lahko namestil na server ali pantudi ne oz. boš 'GUI' namestil na svojondelovno postajo in potem preko nje upravljal server(je). Pa verjetno XPji ne bodo več podprti za to opravilo...