UPS

alcyx

Fizikalc
19. jul 2007
2.091
0
36
Bizeljsko
Odločam se o nakupo UPS-a. Ker imamo pri nas slabo elektriko in sploh sedaj v času trgatve ko vsak prižge svojo stiskalnico in vsak zažene mlin. Večkrat se zgodi za elektrike zmanka za 1 sec glih toliko da se comp restarta. Zaradi tega sem zamenju že veliko napajalnikov. Zanima me pa kako močan (W) UPS nabaviti. Bo dost tisti 600W za 60E? Ali se mi splača vzet nekoliko močnejšega za več ojrov? Namenjen bi bil seveda domači uporabi.

Hvala za nasvete

lp, alcyx

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.367
241
63
Za izničit nihanje v napetosti ti bo tudi ta, ki si ga omenil povsem zadostoval.

alcyx

Fizikalc
19. jul 2007
2.091
0
36
Bizeljsko
Pisal sem tudi na elektro celje za postavitev nove transformerske postaje. Odpisal niso nič. Zgleda da bom ker reskiro teh par evrov ko pa da se jeßem z unimi gor.

Nazadnje urejeno:

gregor

Fizikalc
31. jul 2007
399
35
28
Dolina hmelja
imam 600va, gor je malo bolj požrešen računalnik, 17colski CRT ekran in vsa navlaka, router, isdn modem, NT..
5 minut drži.
Kupil sem ga pa iz istega razloga kot ti. Ko trije puhalniki v vasi zalaufajo, sem jaz na 185 voltih, in potem je mali sunek zadost za sesutje mašine.

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.367
241
63
Citat:
Uporabnik alcyx pravi:
Pisal sem tudi na elektro celje za postavitev nove transformerske postaje. Odpisal niso nič. Zgleda da bom ker reskiro teh par evrov ko pa da se jeßem z unimi gor.

Ne verjamem, da bi ravno zaradi tebe kaj ukrepali. Bi bilo verjetno potrebno malce več teženja z večih strani. Gotovo ti bo še najmanj živcev požrlo, če si kupiš tale UPS.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Sej so tud različni UPS-i, uni k sam preklopjo na akumulator k je napetost nižja od nastavlene, pa aktivni, k napetost usmerjo in pol vse leti čez vezje in non stop stabilizera napetost. Zdej če je navadn cenejši UPS, pol možno če napetost sam niha da bo preklaplu med štromom pa akumulatorjem. So pa ponavad aktivni kr neki dražji.

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.367
241
63
Se strinjam s teboj, vendar sem mnenja, da bo kaj cenejšega povsem dobro za domačo uporabo...

gregor

Fizikalc
31. jul 2007
399
35
28
Dolina hmelja
Moj je cenejši, nekje 50-60 eur mislim da je prodajna cena, pa ima online popravljanje napetosti. Preklopi pa na akumulator, če pade pod določeno napetost, mislim, da 170V. Pri meni se občasno slišijo releji, ko preklaplja.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik gregor pravi:
Moj je cenejši, nekje 50-60 eur mislim da je prodajna cena, pa ima online popravljanje napetosti. Preklopi pa na akumulator, če pade pod določeno napetost, mislim, da 170V. Pri meni se občasno slišijo releji, ko preklaplja.

model, trgovina? če ni skrivnost seveda....

tudi sam rabim ups zaradi nihanja napetosti...

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Sam imam belkina isto 600VA in sem izredno zadovoljen, ima korekcijo napetosti, ter priklop na računalnik preko rs232 kjer lahko vse nastavljaš in čekiraš kako se obnaša zadeva, je en kup grafov od napetosti do temperature, stanje akumulatorja .... ma en kup stvari poleg tega se ga lahko upravlja tudi preko WEBa. Tako iam sedaj konstantno 230V pa tud če vsi zalaufajo puhalnike. Na akumulator se pa preklopi pri 185 V,ker mi je premalo zdržal( je stalno obremenjen na 75% ) sem enostavno naštimal gelni akumulator za avto in sedaj imam več ko dobro uro mir ko elektrike zmanjka. gor pa je priklopljeno računalnik, server, modem, router, LCD monitor, printer.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Hm, moja teta ima v firmi tegale, pa je ravno zadnjič začel jamrat, da hoče novo baterijo... pa sem šel malo potestirat in še vedno drži, vsaj 15minut bi šlo pomoje, 17'' lcd + računalo. (tako da sem ga utišal, baterije pa nisem menjal.) Ima pa zadeva lep program, ki ti pokaže vse, kolkokrat ti je preklopil na baterijo in zakaj, nekaj grafov,...
http://www.mimovrste.com/artikel/1140383323/brezprekinitveno-napajanje-ups-apc-back-350-va

btw, se ni zadeva nič pritoževala, ker je drug akumulator? (al je preprosto tak narjeno, da on ne ve, kaj ma za enega notri
grin1.gif
)

lp
Peter

redorange

Fizikalc
6. avg 2007
1.283
0
36
45
terra rossa
bojanm.blog.com
Da ne bom odpiral nove teme

Imam Mercury 1,2 RS232 kupljen pri mimovrste in me zanima kako imate vi priklopljen adapter za elektriko od modema.

Drugo pa, razen tega da ga zdrem(čeprav mi niti to ni uspelo, ker ne morem odtisnit vijakov), kako izklopim unga hudiča od "biip", ko zmanjka elektrika.

Hvala, lp.

redorange

Fizikalc
6. avg 2007
1.283
0
36
45
terra rossa
bojanm.blog.com
Ma sej niti nisem dobil v win
Bom videl če je kaj drugače ko namestim na linux
Sej sem ga probal zdret ampak je tako močno zatisnjeno, da se mi prej začne vijak deformirat ko pa da popusti.

Kaj pa modem kako imate priključen

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Sicer nimam ups-a, ampak meni je nekako logično, da če ga že imaš, gor obesiš računalo, monitor, modem in router (če ga imaš). Sej, se dobijo prav razdelilci, ki se vštekajo v ups, tako da ni panike, če imaš samo eno luknjo zadaj
wink-1.gif

lp
Peter