Uporabljate neposodobljen brskalnik. Ta ali druga spletna stran morda ne bo prikazana pravilno. Posodobite brskalnik ali uporabite alternativni brskalnik.
In zakaj mora biti napetost čisti sinus? Itak tega nimamo nikjer, če je malce popačen, alpa tudi precej, bi po mojem mnenju vseeno črpalka morala delati, če je le napajalnik dovolj močen.
Citat: Uporabnik Tusi pravi:
In zakaj mora biti napetost čisti sinus? Itak tega nimamo nikjer, če je malce popačen, alpa tudi precej, bi po mojem mnenju vseeno črpalka morala delati, če je le napajalnik dovolj močen.
Enkrat govoriš o kockastem signalu, enkrat o impulzih.
Moje mnenje je, da lahko daš na pumpo pravokoten signal, ali trikoten, pa bi morala delat, s pravokotnim še bolje, ker dobimo z njim večjo moč.
Ti mogoče misliš, da tak signal, kot je na sliki zgoraj, ne bi pognal pumpe?
Vsi ti signali po mojem mnenju poženejo pumpo, kajti važno je le, da so izmenični in da se ob obremenitvi ne sesujejo, torej da lahko tokovno zdržijo. Kakšni so zagonski tokovi teh pump pa ne vem, prav tako nisem še z osciloskopom meril nobenega UPSa, tako da ne vem kakšno ima izhodno napetost.
APC 1500 VA ti jo požene ko šus tudi Belkinov 1500VA ali 1000VA požene, če ne daš prilagoditveno vezje na izhod je sestavljeno iz ene dušilke in keramičnega kondenzatorja vrednosti nevem na pamet sem včasih se zajebaval stem zdej mam 2 UPS a od APC ja in dela B.P.
Tvoje mnenje je napačno. Mučo napačno.
Ob dovolj močnem ups-u bodo nekatere delale tudi s pravokotnim signalom, ne pa vse. Nobena pa ne bo delala bolje, ampak se izkoristek močnooo poslabša. Poveča se tudi hrup itd. Če bi se že hecal v tej smeri, bi izračunal pravi filter in potem obliko napetosti in toka tudi dejansko pomeril z osciloskopom ter po potrebi dodatno prilagodil filter. Za približno stalno breme je filter pač tudi konstanten in tako lahko dobiš dovolj dober približek sinusa.
Če je signal "kockasti" je že mnogo bolje, s filtrom pa že dobiš zelo dober sinus.
Lej, moje mnenje je samo to, da bi pumpa morala delati ob predpostavki, da je UPS dovolj zmogljiv in da daje ven izmenično napetost. Ker debata se je nekako ustavila na delu, da ker ni sinus, ne dele. S signalom sem resda pretiraval, ampak moj point je, da za nezagon pumpe ni kriva oblika signala iz UPSa, ampak prešvoh UPS.
Vi ki imate UPS doma, pa kak osciloskop, a se da komu pomerit, kaj dejansko ven da?
Kupiš en majhen agregat ,vsaj kot se spomnim ga je moj sodelavec kupil takrat ko je bila panika okoli leta 2000 in mislim da ga je sprobal in je delalo.
Sicer pa centralno boš kuril ,ko boš doma ,pa še ups ti bo težko držal več kot 20 30 mint.Tako da imaš čas in ga prižgeš.
V glavnem so UPS si namenjeni za ugašanje serverjev ,ko v nekem trenutku zmanjka elektrike in preden se vklopijo agregati.
Sem pogledal kako so kabli za elektriko napeljani, pa gre kabel pod štekar (torej je direktno vezan).
Tako da bi moral preveč šraufati da bi lahko stestiral
približen sinus ( pa čeprav kockast) MORA pognati pumpo, čisto pravokotem pa mogoče res ne. Problem je sigurno v zagonskem toku, ker ti poceni upsji se ob zagonu preveč sesedejo!
Ne, ni nujno zagonski tok (čeprav je važen). Motor je sklop navitij. Ne spomnim se točno katera komponenta prevladuje v štartu, vendar glede na to da lahko potegne 5 in večkratnik nazivnega toka, navora pa nima velikega, bi predvideval da induktivna. Glede na to, da so pri induktivnih bremenih in seveda kapacitivnih tudi povezave med napetostjo in tokom integral ali odvod, je jasno kam pes taco moli. Pri sinusnem signalu je integral ali odvod spet sinusne oblike (pustimo matematične podrobnosti itd, govorimo o obliki in velikosti), če pa to narediš s pravokotnim signalom pa adijo pamet. Ali se sesede ups, ali pa na motorju praktično ni pametnega produkta napetosti in toka. Sem že malo ven iz teh izračunov, pa me prav zanima kaj bi pokazal posnetek napetosti (ok, ta je pravokotna) in pa toka skozi pumpo istočasno.
Tu je sedaj težko debatirati, kaj je za nas pravokotno. Ker totalno pravokotnega signala ni možno dobit. In kje si pobral, da je en pravokoten, en sinusen? Upam, da predložiš vsaj kak datasheet od tvojih UPSov.
Pred časom sem v Lidl-u kupil sledeč pretvornik Voltage converter za majhne denarje in dodal 50 Ah akumulator, katerega polnim s pomočjo polnilca.
Črpalka je enaka kot tvoja in deluje brezhibno, le malo glasnejša je. V peč sem dodal en rele, ki skrbi za preklop iz mreže na pretvornik.
Kakšne črpalke pa so to, da imajo tako porabo? Ob taki porabi bi bilo najbolje uporabiti kar agregat, saj bo vsakršen UPS kar hitro mrknil ob taki porabi. Če sem vsaj približno izračunal bi pri 12 Voltih napetosti akumulatorja potreboval za toliko časa vsaj 125 Ah akumulator brez, da računaš izgube pretvornika iz 12 na 220. Naj me popravi kdo, ki se bolj razume na elektriko in pretvorbe, če je potrebno.
Ta stran uporablja piškotke, ki vam pomagajo prilagoditi vsebino in funkcionalnosti ter obdržati prijavo, če ste registrirani.
Z nadaljnjo uporabo tega spletnega mesta soglašate z našimi piškotki.