Upravnik večstanovanjske stavbe (bloka) - SPL...

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Pozdravljeni,

Imam stanovanje v "elitni" sosedki, če se temu lahko tako reče - no, bolj kot kaj drugega je bila elitna le cena, ampak pustimo to.

Naš največji problem v novi stanovanjski soseski je naš upravnik, SPL. Poleg tega, da so izredno dragi, so tudi nekvalitetni in svojega dela ne opravljajo dobro. Kar naprej jih moramo opozarjati na napake in počasi imamo tega dovolj. Zato smo se stanovalci odločili, da zberemo podpise in zamenjamo upravnika.

Ampak sedaj se tukaj poraja vprašanje; koga izbrati? Imate morda kakšne pozitivne izkušnje s kakšnim uravnikom s katerim ste zadovoljni? Za predloge se vam najlepše zahvaljujem.

Lep pozdrav, Tommy

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
V prejšnjem bloku smo imeli Domo in je bil zelo ok. Je bil v praznem stanovanju nad mano enkrat izliv vode in je vse okrog zavarovalnice in sanacije uredil upravnik. Na koncu je še prišel pogledat, če je vse ok narejeno. V bloku, kjer sem zdaj, imamo DONF, vendar težko kaj rečem o njem. Korektno pošilja račune in obvestila, če se kaj dela, sprotno vzdrževanje in čiščenje je ok, cena nekako v zlati sredini. Problem je bolj to, da imamo par upokojencev, ki so v upravnem odboru in nimajo drugega za početi, kot razmišljati, kaj bi bilo za popravit, zamenjat, itd., tako da se včasih dela tudi kaj, kar ne bi bilo ravno potrebno.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.197
1.201
113
www.adriamedia.si
Mi imamo tele: STANDOM ENGINEERING OTRIN
Prej sem bil pri ene 4 različnih, od SPL do ljubljanskega standoma in še oar njih, pa je tale kot noč in dan. Samoiniciatvni, vedo na kaj pazit, pa hiter odziv.

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Prej sem bil pri ene 4 različnih, od SPL do ljubljanskega standoma in še oar njih, pa je tale kot noč in dan. Samoiniciatvni, vedo na kaj pazit, pa hiter odziv.

Hvala. Sem malo nerodno postavil vprašanje; sej to verjetno pokrivajo Ljubljano?

kritiknov

Pripravnik
16. apr 2012
59
5
8
Samo stran od upravnika Stanovanjska zadruga TOMAČEVO – JARŠE »88«. Zna samo denar pobirat, naredi nič, zna samo račune seštet in razdelit po stanovanjskih enotah. Kaj se dogaja v posameznih enotah (blok, vhod) ga ne zanima in nič ne ve.

twins

Pripravnik
21. nov 2011
63
0
6
Savinjska
dejte razumet... usega se tut ne da tk komot use zrihat ko si vi milsite, da kr poklices upravnika pa bo v roku 10 min en izvajalc prletu pa zamenju tista vrata al karkol vas pač muč... Za skor usako stvar se morejo strinjat večinski del lastnikov, pa ljudje ne pošiljajo tistih podpisov, in ce ni podpisanih vsaj 50% (je pa to točkovano na velikost stanovanja) lastnikov se ne more na objektu NČ nardit.... Pa folk je dobesedno prizadet.. kliče zarad malenkosti ko niso pomembne npr. da je pr sosednem bloku blo že učir pokošen, pr nam pa še nč!. Sam sm zaposlen v takem podjetu (ne v lj), sicer kot student, pa vidim kaj je človek zmožen... predvsem upokojenci ko nimajo dopolde kej delat, pa skos samo klicarijo, tut vsake 10 min, zaka še žarnica ni bla zamenjana... pa pol sosedske razmere, ko je folk skregan med sabo, pa si delajo pizdarijo, pa klicejo kr se v zgornem štuku otrok ob 7. zvecer fura z triciklom po stanovanju un pa ne more pol TV gledat. So pa ljudje tut razvajeni, hočjeo use zrihtan v 15 min, se pa ne zavedajo, da je tuki več stvari v ozadju, predvsem so problemi z izvajalci, kr zamujajo, ne delajo dobro, in tuki upravnik ne more kej nardit... mi smo mel primer ko si je en blok sam izbral kiro čistilko hoče, una seveda ni prihajala na siht, pa je slabo čistila, in pol so klical nas, in nam težil in moril zakaj je tako spucan, celo z PoP Tvjem so nam grozil, češ da mi barabe, pobiramo dnar pol pa še spucat ne mormo bloka (kot da je to nase delo pucat njihov blok).. in pol se zacne ena mamika takle bunit, da ni hisnik prsu v roku 5 min zamejat žarnice, pa pol čveki čveki naprej pa pride firma na slab glas...

Nazadnje urejeno:

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Uporabnik twins pravi:
dejte razumet... usega se tut ne da tk komot use zrihat ko si vi milsite, da kr poklices upravnika pa bo v roku 10 min en izvajalc prletu pa zamenju tista vrata al karkol vas pač muč... Za skor usako stvar se morejo strinjat večinski del lastnikov, pa ljudje ne pošiljajo tistih podpisov, in ce ni podpisanih vsaj 50% (je pa to točkovano na velikost stanovanja) lastnikov se ne more na objektu NČ nardit.... Pa folk je dobesedno prizadet.. kliče zarad malenkosti ko niso pomembne npr. da je pr sosednem bloku blo že učir pokošen, pr nam pa še nč!. Sam sm zaposlen v takem podjetu (ne v lj), sicer kot student, pa vidim kaj je človek zmožen... predvsem upokojenci ko nimajo dopolde kej delat, pa skos samo klicarijo, tut vsake 10 min, zaka še žarnica ni bla zamenjana... pa pol sosedske razmere, ko je folk skregan med sabo, pa si delajo pizdarijo, pa klicejo kr se v zgornem štuku otrok ob 7. zvecer fura z triciklom po stanovanju un pa ne more pol TV gledat. So pa ljudje tut razvajeni, hočjeo use zrihtan v 15 min, se pa ne zavedajo, da je tuki več stvari v ozadju, predvsem so problemi z izvajalci, kr zamujajo, ne delajo dobro, in tuki upravnik ne more kej nardit... mi smo mel primer ko si je en blok sam izbral kiro čistilko hoče, una seveda ni prihajala na siht, pa je slabo čistila, in pol so klical nas, in nam težil in moril zakaj je tako spucan, celo z PoP Tvjem so nam grozil, da mi barabe, pobiramo dnar pol pa še spucat ne mormo bloka (kot da je to nase delo).. in pol se zacne ena mamika takle bunit, da ni hisnik prsu v roku 5 min zamejat žarnice, pa pol čveki čveki naprej pa pride firma na slab glas...

To, kar si napisla razumem. Ne razumem pa, da jih moramo klicaz zav vsako žarnico, da jo pridejo zamenjat, za vsak senzor ki ne dela... Če bi šlo vsaj enkrat na dva tedna po objektu, pa bi videli, da žarnice ne gorijo. Da ne govorim o košnji trave. Pa o pluženju snega pozimi...

Osebno mi niti ni problem to, da so dragi. Ampak pričakujem, da je za ta denar narejeno tisto, kar imamo dogovorjeno v pogodbi. Na pa, da moramo stanovalci za vsako napako klicat, ker sami nočejo nič videt. Tale SPL je res katastrofa.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Pozdravljeni,

Imam stanovanje v "elitni" sosedki, če se temu lahko tako reče - no, bolj kot kaj drugega je bila elitna le cena, ampak pustimo to.

Naš največji problem v novi stanovanjski soseski je naš upravnik, SPL. Poleg tega, da so izredno dragi, so tudi nekvalitetni in svojega dela ne opravljajo dobro. Kar naprej jih moramo opozarjati na napake in počasi imamo tega dovolj. Zato smo se stanovalci odločili, da zberemo podpise in zamenjamo upravnika.

Ampak sedaj se tukaj poraja vprašanje; koga izbrati? Imate morda kakšne pozitivne izkušnje s kakšnim uravnikom s katerim ste zadovoljni? Za predloge se vam najlepše zahvaljujem.

Lep pozdrav, Tommy

http://www.upravljanje-magdom.si/ponudba.html

Boljšega težko najdeš.

twins

Pripravnik
21. nov 2011
63
0
6
Savinjska
smile-1.gif
to je zato kr firma nima samo enega bloka v upravljanju, in ne more se hisnik vsak dan sprehajat po blokih pa gledat ka je narobe, pa tut ce bi se, bi bilo neučinkovito.. tak kot si reku, ce bi en sel na ogled vsaka 2 tedna, pa bi pol zamenju use zarnice, popravu klucavnice, bi blo prepozn... ko kaka žarnca crkne, klicejo vsaj trije stanovalci v roku 10 min. in hocjo met takoj, ne v 2 tednih... mi imamo v upravljanju kar dost objektov, in je skor nemogoce use kontrolirat za vsako pizdarijo ne da bi stanovlaci obvestil (npr zanc so po neurju klical da majo pesek po pločniku, medtem ko je pa na drugem objetu fuknal greznco ven, in pol mislijo da bomo poslal tja ljudi pometat). Sej je prav da stanovalci obvestijo, sam naj pričakujejo nek normalen odziv, pa razumet, da če trava ni pokosena na isti dan kot sosedova, ni to krizna situacija. sej nimamo zaposlenih 300 ljudi, da bo vsak na svoj blok letu zarad malenkosti. Kar se tiče večjih stvari (npr menjava vhodnih vrat la pa kej podobenga), se pa tk pocas premika ze zarad samih stanovalcev, ko se ne morjo zmenit že med sabo, pol so pa tle še izvajalci...

Nazadnje urejeno:

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Kako bo pa tak one man band ustregel lastnikom ob kakšni večji investiciji ?

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik asko pravi:
Kako bo pa tak one man band ustregel lastnikom ob kakšni večji investiciji ?

Ne razumem vprašanja. Kakor vem, so kreditodajalci banke, ne upravniki. Če si to mislil.

FJunky

Pripravnik
11. avg 2012
93
0
6
Ampak ce jih klices zarad zarnice bi blo fajn da se ostalo pogledajo ce so tam, pa to ne delajo. Pa tud ce enkrat na mesec pridejo pogledat objekt, tolk jih spet nimajo da ne bi unih 5min porabl. Sicer je pa bolj to krivo, da stanovalci klicejo upravnika.
Stanovalci morjo (in verjetno imajo) dolocenega enega v svetu stanovalcev na stanovanjski objekt, in potem njemu povejo kaj ne dela, ta pa potem
javi naprej ko se nabere nekaj "malenkosti".

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Uporabnik twins pravi:
smile-1.gif
to je zato kr firma nima samo enega bloka v upravljanju, in ne more se hisnik vsak dan sprehajat po blokih pa gledat ka je narobe, pa tut ce bi se, bi bilo neučinkovito.. tak kot si reku, ce bi en sel na ogled vsaka 2 tedna, pa bi pol zamenju use zarnice, popravu klucavnice, bi blo prepozn... ko kaka žarnca crkne, klicejo vsaj trije stanovalci v roku 10 min. in hocjo met takoj, ne v 2 tednih... mi imamo v upravljanju kar dost objektov, in je skor nemogoce use kontrolirat za vsako pizdarijo ne da bi stanovlaci obvestil (npr zanc so po neurju klical da majo pesek po pločniku, medtem ko je pa na drugem objetu fuknal greznco ven, in pol mislijo da bomo poslal tja ljudi pometat). Sej je prav da stanovalci obvestijo, sam naj pričakujejo nek normalen odziv, pa razumet, da če trava ni pokosena na isti dan kot sosedova, ni to krizna situacija. sej nimamo zaposlenih 300 ljudi, da bo vsak na svoj blok letu zarad malenkosti. Kar se tiče večjih stvari (npr menjava vhodnih vrat la pa kej podobenga), se pa tk pocas premika ze zarad samih stanovalcev, ko se ne morjo zmenit že med sabo, pol so pa tle še izvajalci...

Glej... Za to, kolikor mi plačamo SPL za hišnika in čistilko je toliko, da bi nekoga zaposlili, ki bi imel 1.100,00 EUR neto plače. Prepričan sem, da bi za ta denar neko z veseljem 8 ur delal na objektu. Te razumem, kaj hočeš povedat. Ampak številke pa tudi povejo svoje in ne maram, da me nekdo nateguje. Da ne govorimo o tem, da morajo njigovi izvajalci njim dati še vsaj 20% provizije...

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Citat:
Uporabnik twins pravi:
smile-1.gif

Glej... Za to, kolikor mi plačamo SPL za hišnika in čistilko je toliko, da bi nekoga zaposlili, ki bi imel 1.100,00 EUR neto plače. Prepričan sem, da bi za ta denar neko z veseljem 8 ur delal na objektu. Te razumem, kaj hočeš povedat. Ampak številke pa tudi povejo svoje in ne maram, da me nekdo nateguje. Da ne govorimo o tem, da morajo njigovi izvajalci njim dati še vsaj 20% provizije...

Veliko je takih, ki seštejejo 1+1 in ugotovijo, da jih upravnik striže. Splošno prepričanje je, da je upravnika težko ali celo nemogoče zamenjati, kar je larifari. Kvaliteten upravnik vam bo pomagal tudi pri tem. Je pa to še vedno odločitev stanovalcev z zadostno kvoto in seveda odpovednim rokom. Moj upravnik (večji blok v Ljubljani) je drag, vendar smo zadovoljni z njim. Je pač vreden svojega denarja. Poznam pa upravnika, ki je prevarant, lopov, a mu biznis še kar laufa. Zato, ker med stanovalci ni nobenega takega kot ti ali jaz. Mislijo, da se ne da in so tiho.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.111
3.172
113
Je bilo pred časom na TV ko so hoteli zamenjati upravnika pa jim nikakor ni uspelo na koncu jih je ta hotel še tožiti

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Mi imamo za prijavo takih manjših napak pri nabiralnikih list, in se tja vpiše napake, ki jih potem hišnik odpravi oz. javi naprej upravniku, če gre za kaj večjega.

Prav tako hišniška opravila in čiščenje opravljata zunanji podjetji in ne upravnik, tako da če nisi z njimi zadovoljen menjaš samo njih in ne kar upravnika.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.197
1.201
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Hvala. Sem malo nerodno postavil vprašanje; sej to verjetno pokrivajo Ljubljano?

Za Lj in okolico sem ziher, da ja.