Uporabniki avtoplina (LPG)?

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Evo, od dans tud naš Note na plin
smile-1.gif
No, prtljažnik bo še treba mal obdelat, k je zdej mal dvignjen rezervoar, bo mal kombinacija lesa in XPSa.

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
A to imaš 1.4 motor? Zadnjič sem se z lastnikom takega pogovarjal. Rekel, da mu žre cca. 6.5 litra plina, izredno zadovoljen, brez vgrajenega mazanja ventilov.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Citat:
Uporabnik sad pravi:
A to imaš 1.4 motor? Zadnjič sem se z lastnikom takega pogovarjal. Rekel, da mu žre cca. 6.5 litra plina, izredno zadovoljen, brez vgrajenega mazanja ventilov.

Če mu žre toliko plina, to pomeni, da mu žre cca 5-5.5 l bencina, kar je malo. Kakšne so pa njegove povprečne vožnje in njegov stil? Pri meni tudi skače poraba za do 2 litra, če ne pazim, ali pa če imam samo kratke mestne vožnje...

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Mene pa zanima, zakaj mi je plina kuril skoraj isto kot benza.

Res je, da ko sem vozil na benzu sem bolj tiščal, kar pa pol mogoče pomen, da se bi lohk tud z benzom peljal s 7.5l. Sem pa vedno tankal 100 oktanca.

Zdaj moram vedez za nov avto ali grem spet v LPG ali ne. Bivšega sem mel predelanega v Nemčiji in je deloval res odlično, bojim se da v Slo ne bom dobil take "storitve".

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Jp, 1,4 motor. Sam so vgradili mazanje ventilov, ker je baje ta motor na seznamu tistih, ki bi ga naj imeli.
Bo v naslednjih dneh se tankalo prvič, pa se bo vidlo okvirno, koliko je bila poraba. Za ta prvi tank, ki bi naj bil poln (ne vem kolk je šlo za testiranje) se mi zdi, da bo malo večja...

primzy69

Zelenc'
5. avg 2013
1
0
1
Prebral sem 20 strani foruma v upanju da bom dobil odgovor na vprašanje,a zaman....
1. zelo bi bilo fino, da bi vsi uporabniki LPG, kateri delite svoje izkušnje, zraven pripisali tip avtomobila in kje, ter kdo vam je montiral (brez cenzure)
2. zaenkrat vse zgleda tako, kot da vsak kmet svoj krompir hvali, v stilu jaz sem montiral tam in nimam problema, vse ostalo pa je šodr!

Sam se zanimam za vgradnjo LPG, audi 1.8t AVJ. Bil sem že odločen da peljem avto k plineksu, saj mi je nekako cenovno najbolj ugoden in v teoriji zelo dober.
Prosim vas, da poveste izkušnje z monterji in sistemom. Kam se dejansko splača peljat, ker do sedaj sem še skoraj za vsak sistem/vgrajevalca slišal tako pozitivne kot negativne kritike...

Hvala!

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
No, Plineksa bi se jaz izogibal v velikem loku. Sploh centrale v Mislinji.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Citat:
Uporabnik primzy69 pravi:
Prebral sem 20 strani foruma v upanju da bom dobil odgovor na vprašanje,a zaman....
1. zelo bi bilo fino, da bi vsi uporabniki LPG, kateri delite svoje izkušnje, zraven pripisali tip avtomobila in kje, ter kdo vam je montiral (brez cenzure)
2. zaenkrat vse zgleda tako, kot da vsak kmet svoj krompir hvali, v stilu jaz sem montiral tam in nimam problema, vse ostalo pa je šodr!

Sam se zanimam za vgradnjo LPG, audi 1.8t AVJ. Bil sem že odločen da peljem avto k plineksu, saj mi je nekako cenovno najbolj ugoden in v teoriji zelo dober.
Prosim vas, da poveste izkušnje z monterji in sistemom. Kam se dejansko splača peljat, ker do sedaj sem še skoraj za vsak sistem/vgrajevalca slišal tako pozitivne kot negativne kritike...

Hvala!

Vsak ima svoje izkušnje z monterji in vsak drugače reagira ob problemu. Določeni, ki pa imajo probleme, pa recimo nimajo neta ali pa ne poznajo Alterja.
Mislim, da smo vsi, ki imamo predelane avte, povedali, kje smo jih dali predelati. Samo pazljiveje je treba prebrati. Glede nato, da se določeni monterji več omenjajo kot drugi glede negativnih izkušenj, bi se jih jaz izogibal na tvojem mestu.
Sam poznam samo Prins in zato ne morem komentirati drugih monterjev. V osnovi sem zadovoljen z njimi,,,

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Jaz sem imel tudi z njimi težave, enako kolega. Po drugi strani je imel pa znanec enak avto, enak sistem, toda montrian pri plineksovem pogodbeniku v Lj in je bil zelo zadovoljen. Je bila pa montaža tudi na pogled nekoliko drugačna, uporabljene drugačne cevi itd...

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
ksz

Jaz nisem pisal, ker sem mel Landirenzo sistem montiran v Nemčiji in je delal odlično, model pa je plačal 2800€ za Focusa ST.
shocked-1.gif
Je imel pa popolno garancijo ford + plin, tud ventile ipd. Najbolj me je navduševala poraba, ki je bila stalno okoli 10l, sicer pa sem ob priganjanju sklopil plin in fural 100 oktanca.

Zdaj pa kupujem nekaj podobnega in bi peljal predelat na plin v Slo, ampak sem kar skeptik, da bi dobil isto dobro poštimano kot je blo, ker berem kar o horror štorijah o 10l porabi pri 1.6 motorjih ipd. To enostavno ni normalno in ni sprejemljivo.

Bom pa ob vgradnji definitivno vztrajal, da se spelje dovod plina direktno do ventila, tam kjer je tudi benz injektor (inline).

Floki

Guru
6. sep 2007
10.101
3.158
113
Citat:
Uporabnik sad pravi:
No, Plineksa bi se jaz izogibal v velikem loku. Sploh centrale v Mislinji.

A bi zraven še pripisal zakaj ker tole lahko rečeš za vsak servis brez pojasnil, pa mogoče ostali tudi da se lahko drugi lažje odločimo.

Ne bi bilo slabo kot so že predhodniki napisali da bi tisti ki že imate plin napisali kateri avto, kje ste predelavo opravili, prednosti in slabosti monterja.

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Preveč zelo negativnih izkušenj in težav z vgradnjo pri njih. Baje pogodbenik v LJ in Kranju ali kje je že obvladata. Centrala je pa čista brca v temo. Lastnih izkušenj pa z njimi nimam, na srečo.
So pa marketinško najbolj močni.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.402
5.682
113
Citat:
Uporabnik matejm1994 pravi:
Spet majo neko akcijo. http://www.kuponko.si/zmanjsaj...la-na-3-obroke/

Koliko moči pa izgubi avto, ko ga predelaš na plin? Recimo da je en običen mestni malček ala twingo? (1.2 75km)? A se take avte sploh splača ali ne? Če se na leto prevozi 10-15kkm?

Kaj ma veze al je mali al je vlki avto. al je 30 al 10k km na leto. v ober primerih tankaš skoraj 50% cenejše gorivo. če je z avtom v šartu vse ok in je zadeva nastavlena kot more bit neboš opazo manjše moči.

glej za 700€ nimaš kaj razmišlat to boš v enem letu mel not pri 15k km
čeprav pri tej ceni ne pričakuj nekega naprednega sistema. ker tam so že nabavne cene višje. Itak pa renault 1.2 ni problematičn. samo pazi, da boš dal pri ali po predelavi nastavit ventile in da jih boš pol redno nastavlal.

Nazadnje urejeno: