Uporabljene barve

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Torej kolega bi rabil za neke analize določiti deleže osnovnih barv na fotografiji. Obstaja kakšen programček, ki bi to naredil? Kakšen plugin za photoshop mogoče?

medvedka

Pripravnik
26. jul 2007
553
0
16
v acrobatu.. pri preflightu za tisk, je funkcija ki ti pokaže kaki so deleži barv CMYK..

stilo

Fizikalc
19. jul 2007
599
133
43
Photoshop zna to že kar lepo sam. Pritisni F8 da se odpre okno Info in kamorkoli zapeleš miško na sliki ti pokaže rgb in cmyk vrednosti. Lahko izbereš pa še pipetko - orodje eyedropper tool (pritisni tipko i ) in klikneš in kamorkoli klikneš bo trenutna selekcija barve izbrana v barvni paleti. Pri pipetki imaš na izbiro točkovno izbiro ali pa povprečje neke površine x krat y pixlov.

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Ma ja, to s pipetko že, ampak za celo sliko. Kot recimo imajo nekateri v tiskarnah programe, ki ocenijo porabo posamezne barve, zato da ti znajo povedat ceno izpisa. To sem mislil če kdo pozna, ker sem pozabil kateri program je bil. Sej zdaj sem našel en APFill, približno je to to.

medvedka

Pripravnik
26. jul 2007
553
0
16
fotošop zna sam shranit separacijo barv.. če se prav spomnim, mislim da shraniš file kot .eps 1 ali 2, pa ti datoteko shrani kot 5 fajlov, c, m, y, k in celotnega.. ni vrag da tam nekje ne najdeš kolko kere barve je.. bom malo pogledala, pa napišem če najdem..

drugač pa to zna sam akrobat.. čeprav za celotno sliko priznam da ne vem kje je..

Nazadnje urejeno: