Uporabljate WIFI tocke?

Ce lahko, vedno uporabljam WIFI

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

coolijo

Pripravnik
19. nov 2007
47
0
6
Zanima me vase mnenje okoli brezplacnega WIFI-ja. Kolega bi rad opremil svoj lokal z WIFI-jem. Jaz pa ne vem, ce je to smotrno, sploh v teh casih, ko vsak evro steje. Dandanes ima veliko ljudi, ki ne more brez interneta, pakete z zakupljenim prenosom. Pa tudi ne vem, koliko so ti pametni telefoni ze razsirjeni...

Vase mnenje? Je dandanes WIFI v lokalih obvezen ali gre tudi brez njega? Bo zaradi njega kaj vec strank v lokalu?
cool-1.gif

Hvala za mnenja
smile-1.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Tu pa res ni kaj za razmišljat... wifi all the way

10Mbit linija v navezi z asus/linksys router bosta pokrila vse in še več oz. odvisno od velikosti placa in števila strank. Mobilna omrežja še niso dovolj hitra, da bi jih raje koristil, kot wifi.Pa večina uporabnikov smartphona nima zakupljenih dovolj podatkovnega prenosa, pomojem.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.005
6.176
113
Mobilna omrezja so dovolj hitra za internet zraun kafeja. Je pa cena vsakega kilobajta zasoljena. Sploh ce nimas takupljenih podatkov ali jih imas le par mega.

22. jul 2007
13.583
1.767
113
124
jaz že skoraj ne grem v lokal za katerega vem da nima wi-fi
rolleyes-1.gif
, no tko hudo še ni, rad pa vidim če obstaja

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Danes je pisalo na enem baru free wifi se probam povezat pa geslo. Vprašam natakarico ni vedela nič. In sem moral lepo čakat da mi je preko Edge-ja dol preneslo nekaj kar bi mel prek wifija v par sekundah. Če je le Wifi. Pozdravljam kavarne ki si dajo to delat. Če mam na izbiro v razmaku 10 metrov dve kavarni eno z in eno brez wifija grem v tisto kjer je wifi :D

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Jaz vedno furam mobilni net, imam neomejen paket, po bifejih vedno nekaj šteka, imajo butasta gesla, ne dela, ali imajo tisti superdebilni sistem, ki ti namesto željene strani ven rukne reklame, potem pa vpisuj neka gesla.

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Meni tudi če sem s kom. Velikokrat pa se ustavim na kafeju pa bi še kake novice al pa kaj pogledal pa maili pa to. Pa je fajn če je wifi.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
OK, to se mi doma tako malokdaj zgodi, da je al pa ni, ni panike. V tujini pa, samo v lokale s free wlan, tko da mam par punktov v vsakem mestu, kamor hodim in sploh ne iščem več drugih lokalov

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Jaz vedno furam mobilni net, imam neomejen paket, po bifejih vedno nekaj šteka, imajo butasta gesla, ne dela, ali imajo tisti superdebilni sistem, ki ti namesto željene strani ven rukne reklame, potem pa vpisuj neka gesla.

Enako!
zmaga.gif

Žal je tako, da je v Sloveniji pri meni WiFI skoraj izključno za domače potrebe, za vse ostalo pa mobilni internet. V tujini je pač računica malce drugačna.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
obvezno wifi:) Tolk drago spet ni. Kot si iz debate in ankete ugotovil je kar pomembna zadeva. Pa tut kak drink več se spije, saj slej ko prej bo kdo v družbi potegnu telefon ven in pokazal ostalim kak youtube filmček ali kaj drugega in tako se za eno rundo ali dve lahko zavleče.
Naj ne bo tak škrtuh kot v avstrijskih hotelih. Ne boš vrjel, ampak smo menjali hotel, zato, ker jim ni net delal. Torej adijo dobiček, zaradi par € enkratnega stroška postavitve wifi neta v sobe. Drugi pa je imel omejeno sejo na 5ur. Tko, da pri fruštku smo še hodli fehtat za nova gesla.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

Enako!
zmaga.gif

Žal je tako, da je v Sloveniji pri meni WiFI skoraj izključno za domače potrebe, za vse ostalo pa mobilni internet. V tujini je pač računica malce drugačna.

3x

wifi v kafičih je prava umetnost, vsaj tam kjer se jaz gibam. Tako da pač hsdpa all the way
smile-1.gif

coolijo

Pripravnik
19. nov 2007
47
0
6
Hvala vsem za mnenja in sodelovanje v anketi!

Moram reci, da nisem pricakoval taksnih rezultatov. Sem bil preprican, da je mobilni internet bolj razsirjen - pozabil sem pa na youtube in podobne... Bom pomagal kolegu ustimat WIFI, da bo res delal. Ker mene blazno moti, ce je WIFI, pa dela pocasneje kot EDGE oz sploh ne dela.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kot jih je že par napisalo - WiFi je dandanes dosti večji vir zaslužka kot strošek. S kolegi se menimo kam gremo na pijačo in gremo vedno tja, kjer je WiFi. En ga doma nima in si potem potegne dol mimogrede kake špile in posodobitve, drugi vedno kake videe kaže... In potem pade še kaka runda dodatno ker nam ni dolgčas.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Se strinjam s predhodniki. Sploh, če grem sam (recimo, da kaj čakam), bo Wifi pomembna utež na tehnici.
So pa tudi konci, kjer je Mobitelov signal slab, drugih pa sploh ni
evil.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
WIFI v modernem (al pa moderno vodenem) kafiču more bit.

Razlagaj si tak, top kafane po mestu majo WIFI, Bar pri Jožici pa ne.

Odgovor je na dlani. Sam (če grem sam na kavo), raje zavijem v WIFI lokal kot pa v tistega ne,
dostikrat s kuferama cuknem laptop in prav iščem tak lokal, ponavadi se tja vračam kar redno.

Osnovni internet je kolko? 15e? TV itak more met, HD tv če bi rad tekme fural, to je to. 50e mesečno, se
pa sigurno povrnejo vsaj v osnovi, tu ni dileme. Na vrata WIFI nalepko, hotspot "Bar-Cuba-vprasajzageslo",
geslo menjuješ enkrat tedensko ali pa celo dnevno, če se ti da, tako da surfajo samo gostje, ne pa še
kup sosedov naokoli.

Topli sendvič, sahar-like tortico in WIFI moreš met če hočeš bit v korak s časom, to velja že ene 3 leta.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Ko grem na per ali kavo, se mi sladko j*** za net.

Ker greš čilat. Če si pa na šihtu pa sede.

Ko sem na terenu in mam 3 maile za poslat, vmes pa še na FB čeknit če je ona blontna odpisala,
se včasih po kakem mestu vozim gor in dol in oprezam za nalepko antene z napisom WIFI - ko najdem,
naslednjic v tistem mestu nebom sel drugam kot pa tja.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.908
113
ne ga srat z nekimi gesli in ostlaimi buzerancijami, ker meni osebno gre to najbolj na quratz. omejiš sejo na 1, 2 uri na dan in je to to

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ksz

a že ima kater kafič/restavracija svojo mobilno spletno stran oz. svojo mobilni spletni meni ponudbe:)? Torej, da ne listaš po papirnatih menijih, ampak po telefonu?