Uporaba istega gmail računa za 2 Android napravah

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Ali lahko uporabljam isti gmail račun na 2 Android napravah?

Trenutno imam Galaxy S4 (4.2.2).

Če bi si kupil Android tablico (4.2.2 ali STAREJŠO), ali bi lahko uporabljal enake aplikacije na tablici z istim gmail računom?

Kako je pa z kupljenimi aplikacijami (recimo navigacije, igrice...)?

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Lahko.
Kupljene aplikacije so vezane na račun,tako da jih lahko uporabljaš na več napravah z istim računom.So pa tudi izjeme.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Kakšne izjeme pa? Ravno to me zanima
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kupljen sygic baje lahko daš na več naprav. Nisem probal, sem pa tako prebral.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.560
463
83
Je pa sam g-mail precej tečen zadnje čase. v zadnjem tednu se mi je 2* zaklenil. Prej nikoli pa sem počel podobne zadeve. Istočasno popiljal slike iz androidnika, brskal po stacionarcu ( tudi pošiljal slike) pa še tretji aktiven g-mail je bil v pripravnosti, da drugem PC in se je zadeva lepo zaklenila. Najprej za par ur. Nato za več kot 12 ur. Nazadnje pa še vedno ni hotel razposlat pripravljenih mailov s precejšnjo količino slik. Vsega skup je bilo kakih 150 MB.
Podn.
Pa sem zadnje pol leta trdil da je Siol podn od podna saj je tam od februarja, ko sem se prijavil v beta testiranje bilo nekaj mesecev nonstop nekaj narobe in sem še tisto kar sem prej pošpiljal prek Siola začel prek g-maila. In nazadnje sem ta teden lahko prek siola zadevo razposlal...
No kakorkoli rezerva je vedno dobrodošla.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Vse, ki so vezane na tvoj gmail račun lahko naložiš na vse naprave, v katere si prijavljen z enakim gmail računom. Jaz še nisem naletel na aplikacijo, ki bi bila drugačna. Edino sygic, tega pa nisem kupil preko google play ampak prek njihove strani direkt.

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.572
940
113
Imam en gmail račun na eni kitajski tablici in dveh telefonih in deluje BP. Sicer pa razmišljam, da bi za vsak telefon naredil svoj gmail račun - zaradi sinhronizacije stikov. Sej če na telefonu aktiviram nov gmail račun, verjetno lahko trenutnega potem zbrišem?

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Včasih ni šlo. Tisti račun, s katerim si se prvič vpisal v aparat je potem ostal in se ga ni dalo odstraniti. Pomagal je samo factory reset. Če so kaj spremenili ne vem, ker nisem imel potrebe po odstranjevanju original računa.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Tisti račun s katerim si se prvič vpisal se da odstranit samo pod pogojem, da narediš še en račun in tega narediš za primarnega, prvega pa lahko potem odjaviš in izbrišeš.
Prejšnji mesec sem to delal na SIII

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.572
940
113
Evo, sem se lotil tega. Na tablici, kjer je Android 4.x verzija, je šlo BP medtem ko na telefonu z androidom 2.3.x ne gre oz. bi bilo potrebno ponastaviti na tovarniške nastavitve (ker so kao nekateri programi preveč povezani že z mojim računom), tega pa lih nočem.

22. jul 2007
13.563
1.744
113
124
ne-ne-1.gif
to bo zaradi tega, ker sama apk. potrebuje novejšo različico androida in ne zaradi problema z računom

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.572
940
113
In rešitev je (android je posodobljen na najnovejšo različico, ki obstaja zanj)?