UPOR 2010 ZA BOLJŠO SLOVENIJO!

Alcomp

Pripravnik
4. mar 2008
49
1
8
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:

Torej:

Za tretljino rabis fax.
Za tretjino jih rabis 5. ali 6. stopnjo.
Za ostale rabis 4. stopnjo ali manj.

Kje si ti našel tretjino za fax, kje si našel tretjino za 5. in 6. stopnjo
Hint: označi poklice ki rabijo določeno stopnjo in boš videl, da tele tvoje tretjine ne držijo

Tole so poklici za fax:
kemiki, analitiki in snovalci informacijskih sistemov, inženirji gradbeništva, inženirji elektrotehnike, inženirji strojništva. strokovnjaki za logistiko, tehnologijo prometa, organizacijo in varnost pri delu, zdravniki, farmacevti, strokovnjaki za zdravstveno nego, finančniki, revizorji, fizioterapevti,pravni strokovnjaki

za 5. in 6. stopnjo
računovodje, d.n., ekonomisti, tehniki za gradbeništvo, geodezijo, tehniki za elektrotehniko, tehniki za strojništvo, tehniki za računalniško podporo, , medicinske sestre, pomočniki vzgojiteljev predšolskih otrok, zavarovalniški zastopniki, tehnični in komercialni zastopniki za prodajo, pravni in finančni asistenti, knjigovodje, tajniki.

4. stopnja ali manj
raznašalci pošte, receptorji, kuharji, natakarji, poklici za zdravstveno in socialno oskrbo v zavodih, poklici za varovanje oseb in premoženja, d.n., prodajalci v trgovinah, na stojnicah, demonstratorji, akviziterji, prodajalci po telefonu, zidarji, betonerji, tesarji, gradbinci, krovci, polagalci podov, monterji in vzdrževalci inštalacij in naprav, elektroinštalaterji, pleskarji, ličarji, livarji, varilci, kleparji, orodjarji, strugarji, mehaniki in monterji motornih vozil in koles, mehaniki in monterji industrijskih in drugih strojev, elektromehaniki, mehaniki in monterji elektronskih naprav, serviserji, monterji električnega in telekomunikacijskega omrežja, mesarji, peki, slaščičarji, obdelovalci lesa, mizarji, upravljalci orodnih strojev in strojev za proizvodnjo plastičnih izdelkov ter strojev za proizvodnjo tiskarskih izdelkov, vozniki osebnih vozil, taksijev in lahkih dostavnih vozil, vozniki avtobusov, vozniki težkih tovornjakov in vlačilcev, upravljalci strojev za zemeljska dela, upravljalci žerjavov, dvigal ipd.

Ne bi rekel da je vse na tretjine razdeljeno
smile-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Joj, sorry, pretiraval sem. Pa ti v debati velikokrat dokazes svojemu "nasprotniku", da ima prav?

Se pravi obstaja se vec deficitarnih poklicev, v katere se "delavec", tudi ce ima IQ 85, lahko prekvalificira, ce le tako zeli? Kul.
Zakaj je potem toliko nezaposlenih? :D

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik Alcomp pravi:

Še eno osebno vprašanje, kje si dobil toliko denarja, da pokrivaš izgubo svoje firme kar tri leta, ker predvidevam, da imaš kar veliko podjetje kolker se hvališ.

NLB. Hipoteka + dva poroka.

Ni ravno znanost, ne?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.255
113
Seveda ne. samo jajca je treba imet da zase kaj narediš.

Ne pa jokat, kako je 10 ali 15 bruto veliiiika plača (ker ni) in kako noben manager ne odgovraja hza svoje kikse, ker je velika večina podjetij pri nas privatnih in tam managerji naj..., jih kar nekaj takih poznam ...

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Onslow pravi:
Zažgimo par avtov, če bomo dost našmrkani, lahk tud svojga. Mi se ne pustimo jebat!

hysterical-1.gif

zmaga.gif

Jst ga lahko svojga žrtvujem.... če se bo še na passate in tuarege ogenj preselil zraven mojga.

Alcomp

Pripravnik
4. mar 2008
49
1
8
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Joj, sorry, pretiraval sem. Pa ti v debati velikokrat dokazes svojemu "nasprotniku", da ima prav?

Se pravi obstaja se vec deficitarnih poklicev, v katere se "delavec", tudi ce ima IQ 85, lahko prekvalificira, ce le tako zeli? Kul.

A sem kdaj v tej temi dejal, da zagovarjam to, da so ljudje tako trdi, da se ne prekvalificirajo, jaz sem ti odgovoril, ko praviš, da naj se raje spravijo delat več kot tri letno šolo, sej je ne rabijo, ker je velik primanjklja,j kjer iščejo ljudje s poklicno izobrazbo.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik Alcomp pravi:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:

A sem kdaj v tej temi dejal, da zagovarjam to, da so ljudje tako trdi, da se ne prekvalificirajo, jaz sem ti odgovoril, ko praviš, da naj se raje spravijo delat več kot tri letno šolo, sej je ne rabijo, ker je velik primanjklja,j kjer iščejo ljudje s poklicno izobrazbo.

V SLOVENIJI NI DEFICITARNIH POKLICEV, SO SAMO SLABO PLAČANI!!!

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik Alcomp pravi:

Hm, ja, ker Jadoti pa res razumejo, da bodo za tako delo pac dobili minimalca, ane? Aja, ne, to pa ne!
Zato pa potem imamo Slovake, ki gradijo avtoceste.

Very simple - ce hoces vec, potem bo treba kaj drugega delati.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Kateri poklici so deficitarni?
Na ZRSZ pomanjkanje kadra ugotavljajo na osnovi podatkov o aktualnem povpraševanju delodajalcev po delavcih in iz podatkov o brezposelnih osebah, ki so prijavljene v evidenci brezposelnih oseb, ki jo vodijo na Zavodu, ter podatkov o izdanih delovnih dovoljenjih za zaposlitev tujcev.

Pomanjkanje po šiviljah.....
aplauz.gif

Deficitaren si jst predstavljam tak poklic, ki ga ne dobiš na trgu. (pa največkrat zaradi slabih plač)

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
še enkrat Evrofil in ostali, tema teče o ravnanju politike in ne o brezposelnih in njihovih problemih. Sej tud če smo mi volili to vlado, jo lahko predčasno odstavimo. in eden od načinov, da se jim pokaze nezadovoljstvo so demonstracije. Torej - v slo je folk nezadovoljen z ravnanjem vrha države. Zakaj torej, ne bi šli na ulice in to izrazili? Zakaj folk raje doma izza pc žali tiste k se imajo namen udeležit? In kako ne vidijo potrebe po takih dejanjih? Veliko jih reče "važn da mam jest 1.500€ plače, kar se pa nad mano dogaja me pa ne zanima.". To je največja napaka, ker gledamo samo na to, da je pred novo bajto nov avto, da se gre smučat pozimi in plavat na morje poleti. Oblast pa krade... in krade... in krade... na koncu bomo pa nafuka.l vsi. Tisti k so lahko hodili smučat pozimi in plavat poleti, in tisti, k otrokom niso mogli plačat šole v naravi. to je pri nas problem.

Res, še enkrat vprašam... a se vam zdi to normalno, kar se dogaja v tukaj?

Alcomp

Pripravnik
4. mar 2008
49
1
8
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
še enkrat Evrofil in ostali, tema teče o ravnanju politike in ne o brezposelnih in njihovih problemih. Sej tud če smo mi volili to vlado, jo lahko predčasno odstavimo. in eden od načinov, da se jim pokaze nezadovoljstvo so demonstracije. Torej - v slo je folk nezadovoljen z ravnanjem vrha države. Zakaj torej, ne bi šli na ulice in to izrazili? Zakaj folk raje doma izza pc žali tiste k se imajo namen udeležit? In kako ne vidijo potrebe po takih dejanjih? Veliko jih reče "važn da mam jest 1.500€ plače, kar se pa nad mano dogaja me pa ne zanima.". To je največja napaka, ker gledamo samo na to, da je pred novo bajto nov avto, da se gre smučat pozimi in plavat na morje poleti. Oblast pa krade... in krade... in krade... na koncu bomo pa nafuka.l vsi. Tisti k so lahko hodili smučat pozimi in plavat poleti, in tisti, k otrokom niso mogli plačat šole v naravi. to je pri nas problem.

Res, še enkrat vprašam... a se vam zdi to normalno, kar se dogaja v tukaj?

Bravo msenjur si eden izmed redkih, ki razume za kaj gre v tej temi in na splošno v državi, žalijo pa verjetno tisti, ki so zaposleni v javni upravi, bomo videli, če bodo še imeli takšen smisel za humor, ko bo zmanjkal keša za njihove plače. Letos gre baje 100.000 ljudi v penzion, me prav zanima kje bo vlada dobila denar za pokojnine, se bodo še dodatno zadolžili, zvišali davke, dražili bencin....? Verjetno se jim tudi zarad tega tako mudi sprejet zakon o pokojninski reformi.
Tudi ljudem s poklicno izobrazbo se bodo dvignile plače, ker po zakonu trga veliko povpraševanje-majhna ponudba se cena zvišuje, vsaj kolikor jaz vem, drugač pa bo Evrofil povedal, ki je težek biznismen.

Alcomp

Pripravnik
4. mar 2008
49
1
8
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:

Hm, ja, ker Jadoti pa res razumejo, da bodo za tako delo pac dobili minimalca, ane? Aja, ne, to pa ne!
Zato pa potem imamo Slovake, ki gradijo avtoceste.

Very simple - ce hoces vec, potem bo treba kaj drugega delati.

Mene bolj skrbi izobražen folk. Ljudje naredijo študij. potem pa leži doma in čaka, da bo dobil službo v javni upravi, ker je to kao še najbolj sigurna služba. A zakaj delajo Slovaki in juga, zato ker ne dobijo niti minimalca ali pa sploh ne dobijo plač, sej narod ni neumen, da bi delal od 0-300€ in igral sužnja, da bodo drugi bogateli na njihovih žuljih. Takšen podjetnik, ki človeku ne more izplačat minimalca pa naj raje zapre podjetje.

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
Sem absolutno proti nekemu super socializmu in ujčkanju nesposobnih in lenih, ki se znajo samo pritoževati. Ampak nek minimum pa mora biti. Poznam nekaj ljudi, ki ne vedo ali bodo na datum dobili svojo mizerno plačo. Mogoče jo bodo, mogoče pa naslednji teden, mesec. Potem firme, ki ne plačujejo prispevkov za svoje zaposlene ampak jih le te prikažejo na plačilnih listah. Takšnim pa je treba stopiti na rep, ampak nekako se mi zdi, da ni interesa oziroma šibki ne morejo, močni pa se nočejo izpostavljati in se boriti za "nehvaležneže".

Problem je v mentaliteti. Prej je treba študirati o svoji prihodnosti ne pa organizirati demonstracije brez jasnega cilja in rešitve ko se nekaj zalomi. Sindikati se sploh več ne borijo za delavske pravice, samo hujskajo narod kako je vse slabo, iz negativnosti se lahko rodi samo še več negativnosti. Lahko je kazati na probleme in se jokati, nobeden pa ne pokaže jajc kaj šele sposobnosti, da jih reši. Piši zakone koliko hočeš, dokler ne bomo pošlihtali mentalitete se ne bomo nikamor premaknili, razen na Kitajsko.

Največja ironija in hinavščina pa je, da bi vsi ti bogi revni zapostavljeni delavci enako kradli in lagali, če bi jim dali priložnost. Enako bi dajali minimalne plače, dokler imaš delavce ne povišaš plače pri poklicih z majhno dodatno vrednostjo. Zakaj pa bi jih? Nobeden noče igrati dobrodelne organizacije s svojim denarjem.

Nikoli ni problem v sistemu, vedno je problem v ljudeh in njihovi mentaliteti. Verjamem, da bi s pravo mentaliteto prav fino živeli v absolutni diktaturi s še tako pokvarjenim diktatorjem.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Alcomp pravi:
Mene bolj skrbi izobražen folk. Ljudje naredijo študij. potem pa leži doma in čaka, da bo dobil službo v javni upravi, ker je to kao še najbolj sigurna služba.
Politika je odsev naroda.
wink-1.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Vsi bi delovna mesta z visoko dodano vrednostjo, da bi imeli velike plače. Samo kdo bo pa dejansko dodajal vrednost pa jih boli k. Bo že Semoliæ se spravu na nekoga pa mu moraliziral da če je več garal in se odpovedoval, da zdaj ta prisluženi denar enako deli z unmu ki je ves ta čas v gostilni pil pir, se drl kdor ne skače ni slovenc in šinfal čez a(o)blast.

Saj ne zagovarjam politikov, ki so bedniki da jih večjih res ni. Sploh pa ne vlade, ki se ukvarja s problemi ki si jih sama ustvarja, glavnih pa se ne zna lotiti.