Ali to pomeni tudi, da iz slovenskega SI56....... na hrvaški tekoči račun HR59........ lahko nakažeš kot bi plačal položnico?pri SEPA ni razlike med domačim in EU prometom.
Če izdajatelj ni imel deviznega računa nisi mogel plačat. Zavoljo tega sem na Hrvaškem Adiko imel odprt še en račun z spletno banko, in sem od tam plačeval račune.. Zdaj bi se rad tega računa znebil, zato vprašujem.Ne vem, kako izgleda tvoja položnica, ampak Hrvaška je bila v SEPA že pred uvedbo evra.
Plačilo v Sepa je kot doma.Če izdajatelj ni imel deviznega računa nisi mogel plačat. Zavoljo tega sem na Hrvaškem Adiko imel odprt še en račun z spletno banko, in sem od tam plačeval račune.. Zdaj bi se rad tega računa znebil, zato vprašujem.
Točno toliko kot za vsako plačilo v Sloveniji.Da - sedaj težava zaradi "deviz" (tuje valute) ni več. Je pa seveda vprašanje koliko bodo naši vzeli za SEPA plačilo v tujino. Alternativa je Revolut ... - tam je (vsaj kolikor se spomnim) bančno SEPA nakazilo še vedno free of charge.
Prvi dve leti niso bile vse CRO banke v SEPA sistemu. Nato je šlo, ampak so lahko bili precej višji stroški, ker so banke naredile konverzijo v kune.Če izdajatelj ni imel deviznega računa nisi mogel plačat. Zavoljo tega sem na Hrvaškem Adiko imel odprt še en račun z spletno banko, in sem od tam plačeval račune.. Zdaj bi se rad tega računa znebil, zato vprašujem.
Poziv na broj primatelja temu rečejo hrvati.A ti "Hrvat" zahteva navedbo "modela" in "reference"? Če ja - to so ostanki iz časov SDK (tudi pri nas) in jih "zahodna" (al zahojena) tujina ne pozna. Tam se vse to vpiše v "namen" ozr. po angleško "refrence" - a brez kakih kod in preverjanja modela v ozadju.