Univerzijada MB

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.100
2.888
113
Hmmm, zakaj sem včeraj videl totega Franca na TVju, ki jamra da naj država zagotovi 30 mio eur za Univerzijado, če ne jo bodo pač odpovedali in bo DRŽAVA krila cca. 4 mio škode zaradi odpovedi. Mislim WTF a se ni on nekaj kurčil s to univerzijado pa EPK pa ne vem kaj še, sedaj si bo pa umil roke?
13.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.581
5.162
113
Z vsemi velikimi prireditvami bo sedaj problem. S kandidaturo smo uspeli takrat, ko noben ni tega več želel, ker so vedeli, kaj pomeni kriza in koliko denarja bodo v krizi od sebe dali sponzorji.
Mislim, da bo čez pol leta enaka zgodba z EP v košarki. Novo Mesto je že reklo, da ne bilo več prizorišče.
Če se da izpeljati na obstoječih objektih po Sloveniji in mogoče kaj v Gradcu, potem bi mogoče imelo smisel prireditev obdržati, sicer pa odpovedati in pozabiti na 4 mio. Smo že večje denarje vrgli stran.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Za košarko pomoje ni problem saj imamo že obstoječe dvorane. Samo malo "modifikacij" je potrebnih.

Ta univerzijada je pa res kar nekaj, pa še zgodaj so se spomnili da ni denarja kreteni, jaz bi vse organizatorje v zapor poslal naj oddelajo te 4 milijone.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.100
2.888
113
Kakor se spomnim se je kangler na veliko hvalil s tem, sedaj pa prelaga odgovornost na državo.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.215
11.245
113
tale univerzijada in podobni projketi so odraz povprečnega slovenca, nima za kruh a vozi BMWja. pol pa jamranje do smrti.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
univerzijada je bil misljena kot posel, kjer so MB obcinski veljaki zeleli pokupiti parcele pod pohorjem za male pare, spremeniti namembnost, kjer bi bilo to potrebno. "univerzijada" bi potem te parcele odkupila po dvojni ceni z drzavnim denarjem. izi money za franceja&co.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Z vsemi velikimi prireditvami bo sedaj problem. S kandidaturo smo uspeli takrat, ko noben ni tega več želel, ker so vedeli, kaj pomeni kriza in koliko denarja bodo v krizi od sebe dali sponzorji.
Mislim, da bo čez pol leta enaka zgodba z EP v košarki. Novo Mesto je že reklo, da ne bilo več prizorišče.
Če se da izpeljati na obstoječih objektih po Sloveniji in mogoče kaj v Gradcu, potem bi mogoče imelo smisel prireditev obdržati, sicer pa odpovedati in pozabiti na 4 mio. Smo že večje denarje vrgli stran.
se strinjam
Sicer pa, sej pri nas je bila še zmeraj izguba s temi "velikimi" prireditvami. Ne vem, zakaj bi bilo zdaj drugače.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.802
278
83
Največja slovenska vas
Pa sj niso resni organizatorji ne ene ne druge. Dejmo si nehat metat pesek v oči in se sprjaznmo da smo mala (ampak lepa) dežela in da organizacije takih prireditev pač niso za ns. Kaj bodo rabli na Jesenicah, Ptuju, Kopru... dvorano za 5000ljudi, če niti ne zberejo tok ljudi na kupu razn za novo leto, v Maribori vso možno zimsko infrastrukturo, če niti snega nimajo kaj šele investitorje ki bi pomagali pri vzdrževanju naprav,dvoran... Zakaj ne posodobijo obstoječih objektov, Bloudkove skakalnice, hale Tivoli,....

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.215
11.245
113
to si je MTB že potalal pred leti, tako dolgo so čakali na "projekte" da so gradbene firme vmes že crknile. Je pa tudi res, da je Kangler kar postal domačin pod pohorjem in podobna scena.
bonk.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.452
7.095
113
Kazen tukaj niti ni tako velik problem, večji problem je ugled in dejstvo, da potem kar nekaj časa ne bomo mogli organizirat nič, ker bomo zgubili kredibilnost.

kangli brco v rit, res me čudi kako največji lopovi v SLO slovijo kot najboljši župani (popovič, jankovič, kangler)

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.100
2.888
113
Hmmm sicer ne poznam dosti razmer v MB ampak v KP in Lj se je ogromno naredilo za samo kvaliteto bivanja in sta mesti res lepši (pustimo zdaj kdo je več pokradel) o MB pa krožijo samo slabe novice. A se je v MB kaj dosti naredilo od kar je kangla župan?

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Zato, ker se RESNIČNO potrudijo in izpeljejo kak projekt (na svoji prodani zemlji) do konca. Motivacija pač.
tongue-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.114
6.327
113
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
univerzijada je bil misljena kot posel, kjer so MB obcinski veljaki zeleli pokupiti parcele pod pohorjem za male pare, spremeniti namembnost, kjer bi bilo to potrebno. "univerzijada" bi potem te parcele odkupila po dvojni ceni z drzavnim denarjem. izi money za franceja&co.

Pri tem se je pa zahebal, ker je pripeljal občino tako daleč, da niti za plače nimajo. Baje so že nekajkrat dobili plače z zamikom. Tudi vse resnejše banke so mu obrnile hrbet, ker vedo da je kritje sedanjih kreditov vprašljivo, kaj šele da bi dobil nove. Tako da so se mu podrli plani za "easy money". Sam sem Mariborčan in sem proti univerzijadi.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.524
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
Hmmm sicer ne poznam dosti razmer v MB ampak v KP in Lj se je ogromno naredilo za samo kvaliteto bivanja in sta mesti res lepši (pustimo zdaj kdo je več pokradel) o MB pa krožijo samo slabe novice. A se je v MB kaj dosti naredilo od kar je kangla župan?

LOL, in kaj je zate boljša kvaliteta bivanja v MOL?? Štadion? nanovo tlakovan center? Garažna hiša?

Podražitev komunale, vodarine, razrite ceste izven strogega centra, plačljive cone za prebivalce širšega območja ljubljane, podražitev LPP,....

Seveda, povečala se je kvaliteta bivanja...

ovce.press
uf-1.gif

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.100
2.888
113
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik Guinness pravi:

LOL, in kaj je zate boljša kvaliteta bivanja v MOL?? Štadion? nanovo tlakovan center? Garažna hiša?

Podražitev komunale, vodatine, razrite ceste izven strogega centra, plačljive cone za prebivalce širšega območja ljubljane, podražitev LPP,....

Seveda, povečala se je kvaliteta bivanja...

Celo življenje živim v Lj. in se zadnja leta z največjim veseljem sprehodim po centru, če pride kakšen obisk iz tujine ga z veseljem peljem na sprehod po Lj. medtem ko se v času Vike in Danice ni naredilo N.I.Č.!
cheer.gif

ovce.press
uf-1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.524
1.109
113
Obišči stran
Ja, z veseljem ga pelješ v center, da se lahko sprehodiš. Res si tipični primerek
wink-1.gif

V Lj se je življenje KONKRETNO podražilo in se še draži. In vse to zaradi par tlakovcev, da se "lažje" sprehodiš ti po centru...

Recimo konkretno se je meni z jankoviæem življenje konkretno poslabšalo, saj mi je zaprl dostop do lastne hiše. Ampak OK, se preživi, ker je res TOOOLK naredu
evil.gif

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.100
2.888
113
No, meni se je Ljubljana precej bolj priljubila in mi je všeč, če tebi ni ti pač ni in verjamem da imaš svoje razloge. Ko se srečava v centru greva pa vseeno lahko na (predrago) pivo
nahrung002.gif