univerzalni daljinski upravljalniki

Ryback

Zelenc'
3. dec 2008
12
0
1
Zanima me ali so res tako uporabni, kot piše v opisih posameznih modelov? Ali so kakšne funkcije, ki jih ti upravljalniki ne zmorejo in jih uni namenski lahko?

Meni je ideja o univerzalnem daljincu zelo všeč, samo se bojim, da potem v praksi ne bo stvar delovala, kot deluje na klasičnih daljincih!

kakšne so vaše izkušnje?

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Moje izkušnje z Logitech Harmony 555 so zelo dobre. Vse deluje, nastaviti se da vse živo, razne kombinacije tipk itd. Mogoče pa res na začetku kar nekaj časa porabiš, da vse skupaj nastavis tako, da ti ustreza. Pa baterije precej hitro skuri, ampak to mi ni nek problem, pač kupim za polniti baterije in je zadeva rešena.

Skratka, priporočam...

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.530
436
83
Za Harmony one lahko rečem, da se da praktičo vse spedenat in prilagoditi po želji. Večino zadev že čarovnik sam pravilno nastavi. Včasih pa je logika malo čudna in je treba ročno. V bazi pa so tudi kakšne napakice tudi za naprave stare nekaj let. Za moj TV recimo nima pravilno razvrščenih vhodov.

Odkar je na voljo IR/BT pretvornik za PS3 je še ta minus konzole oz. daljinca za sicer kar nekaj € rešen.

Nov reciver mi je prvi po cca. pol leta uporabe harmonya vzel nekaj časa z učenjem ker evropskega modela še ni v bazi. Stari EU model in amerški pa ima kar nekaj tipk drugače... Od reciverja imam še originalna daljinca pri roki, ker se dejansko po par tednih uporabe še najde nerešljiv "problem" s harmonyjem. Zadevo pač še ne poznam v nulo. Vse funkcije original daljincev pa se sicer komot dodajo. Je pa potem preveč strani menuja na daljincu, da bi sploh vse vedel kje je kaj. Prbijanje prek 10+ strani ukazov pa je tudi neprijetno. Čez kak mesec, ko mi bo točno jasno, kaj za reciver dolgoročno rabim na harmonyju pa gresta originalna zagotovo v predal.

Edini problem zna biti, če so naprave malo dlje narazen in se včasih kaka ovira pred katero znajde. Vse mora biti istočasno vidno iz lokacije daljinca.

Naroči prek neta in sprobaj. Moj je imel kar lepo kolekcijo naprav in le par aktivnosti naloženih, ko sem ga dobil. Zakaj je bil vrnjen pa mi ni jasno. Se je nekdo le igral in ni prilagodil svojim željam in potrebam? Se mu je zdela cena previsoka?

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
850
113
najprej povej, katere vse naprave bi ti rad kontroliral in koliko let so stare.
sam sem včasih uporabljal vivancov univerzalni daljinec (najcenejši, kar sem ga dobil v BB, za kake 10€) in je delal presenetljivo dobro. nadomestil je veliko večino funkci na TV, videorekorderju in stolpu, edino HDD snemalnika ni prepoznal, verjetno zato, ker je bil novejša zadeva.
potem sem dobil logitechov harmony 880 in kot sta že pred mano rekla, je to bomba zadeva. prepozna večino naprav, ima pa tudi senzor in se neznane ukaze nauči. z njim poleg naštetega lahko upravljam tudi s klimo in računalnikom. všeč mi je tudi, da lahko poljubno sestavljam in kombiniram profile. npr. če imam aktiviran profil "računalnik", s tipko za glasnost upravljam stolp, s tipko prorgrami upravljam TV in z ostalimi tipkami upravljam računalnik. harmony ima tudi odličen domet, sprejemnika za HDD in račnalnik sta namreč zelo občutljiva in prej sem ju moral kar natančno ciljati, zdaj tega ni treba več.
slabost tega daljinca je pač cena, ki je tam okoli 100€ (na ebayu se dobijo ceneje)

sah

Pripravnik
6. dec 2007
63
0
6
jaz imam logitech harmony 895, in moram reči da sem zelo zadovoljen z njim. Opis pa je že zgoraj.

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
681
3
18
Harmony ONE... dela vse kar je na IR, od klime pa do daljinskega stikala za luči... priceless stvarca
smile-1.gif