Tole je navaden bull shit.
Zastopnik neke "brand name" znamke bo vedno trdil, da gre za ponaredek, zato da ubije konkurenco.
Sam sem imel tak primer pri industrijski opremi.
Se mi je zastopnik ene firme oglasil pri moji stranki in težil, da prodajam ponaredke. Zraven je prilagal dopise principala in mahal z neko številko odločbe sodišča EU, ki je govorila, da je treba določene artikle določene znamke odstraniti s trga. Odločba sodišča je bila res, vendar se je potem principal zmislil, da velja kar za vse artikle, vseh blagovnih znamk proizvajalca in vse trge EU, kar pa ni bilo res. Noben dopis seveda ni vseboval originalne odločbe sodišča. Skratka principal je prodajal MEGLO.
Majo pa te isti kitajci ves certifikate, ki jih rabi ta roba za CE (nizkonapetosta direktiva, elektromagnetna direktiva in varnost strojev, ter za explozijsko varno opremo ATEX).
Pravtako imajo kitajci pri EU uradu pridobljen uraden patent za robo, ki jo proizvajajo in jo jaz prodajam. Stvar je seveda kadarkoli preverljiva na netu.
Če bi mel jaz cajt in denar bi tožil nazaj., tako sem se pa odločil, da raje modro molčim.
Vzrok za te grožnje je pa seveda bil en večji posel, ki sem ga uspel pridobiti.