UMTS Instant Internet

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
sem včeraj za kratek čas skočil gor (zdajle sem pa v sljužbi), pa mi je najprej napisal EDGE, nato UMTS, nato pa HSDPA.

uploada še nisem sprobaval, samo glede na to, da ti tamle piše cca. 300 k uploada ... to ni najbolj ugodno, a ne?

to pomeni, da bo mapico s kakšnimi 30-imi slikami (velikosti vsaj 25 MB) uploadalo precej dolgo?
tongue-1.gif

fara

Pripravnik
15. sep 2007
130
0
16
Evo moj rezultat:

Signal: 4 črtice HSDPA
Modem: ZTE

izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 65.02Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 865.20kb/s

Glede na hitrosti, ki jih vi omenjate..je to malo..le men se zdi
smile-1.gif

Kaj menite?

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Blagor vam... jaz imam poln signal, pa žal samo EDGE. Ima mobitel v načrtu z UMTS opremit vsaj vsako obstoječo bazno ali bodo hude nadgradnje samo v velikih mestih, na periferijo bodo pa spet pozabili?

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Kaj to pomaga, če so porti zaprti in ne moreš v miru dw. Po tem takem tudi če se upgrejda na 25.0 je isti šmorn
smirk-1.gif

lp
Očitno je zate bistvo interneta downloadanje (verjetno nelegalnih) vsebin. Si morda pomislil, da si ljudje povečini mobilni internet ne kupujejo s tega razloga, ali se samo obešaš na prvo stvar, ki si se je spomnil? Sicer pa nabavi si XL, zaženi Joost in ga glej par ur na dan (ali katerikoli video stream), na dnevni bazi verjetno se boš še ob ostali vsakdanji porabi interneta dobro približal 50 GB.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik AfterEight pravi:
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Kaj to pomaga, če so porti zaprti in ne moreš v miru dw. Po tem takem tudi če se upgrejda na 25.0 je isti šmorn
smirk-1.gif

lp
Očitno je zate bistvo interneta downloadanje (verjetno nelegalnih) vsebin. Si morda pomislil, da si ljudje povečini mobilni internet ne kupujejo s tega razloga, ali se samo obešaš na prvo stvar, ki si se je spomnil? Sicer pa nabavi si XL, zaženi Joost in ga glej par ur na dan (ali katerikoli video stream), na dnevni bazi verjetno se boš še ob ostali vsakdanji porabi interneta dobro približal 50 GB.

Mislim da je v ozadju čisto druga zgodba, kako zdej pa ti naenkrat ne lowdaš prepovedanih vsebin
smirk-1.gif
Pomoje bi preobremenilo omrežje. Pri S! ko sem uporabljal Hsdpa kartico mi je vleklo npr. muzko 400-500kb/s, kar je dosti hitreje.

lp

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.969
6.587
113
ob taki debatah se vedno spomnim na tisti vic, ko je nekdo kupoval jajca, pa mu je prodajalec rekel, da stanejo 1 EUR. Se kupec razburi, ker kako da so po 1 EUR, če jih pa tisti čez cesto prodaja za 0,5 EUR. pa prodajalec reče, naj gre tja in naj jih tam kupi, ampak problem je da jih je tistemu čez cesto zmanjkalo, pa reče prodajalec: ja, takrat ko jih jaz nimam so tudi po 0,5 EUR.

Ko bo Simobil na tem, da bo imel tako pokritost s HSDPA in zanesljivo delovanje in cene kot jih ima Mobitel, bo imel tudi več uporabnikov, takrat naj se pa hvali, kako ima vse porte odprte, če se bo lahko.

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Bil pri zelencih z zakupom 1GB in od njih pobrisal:
-zaracunajo toliko, kot sem porabil in se malo zraven
-vcasih si se logiral v omrezje (Simo server) tudi po 90 (devetdeset, neunzig) minut!!!
-po ca 90 minutah (1ura in pol) te vrze iz omrezja, cetudi si bil samo prijavljen v omrezju in nic pretakal
-EDGE deluje sicer solidno, VENDAR:
Smrdotelov prenos podatkov je enostavno Spitze!: hitrost, zanesljivost, hitrost HSDPA, pa se storitev fax ti resijo oz. vklopijo na podatkovni stevilki kot si rekel keks.

Rezime: za govor zelenci ali Tusch ali rdeci (pac po zelji, ceprav je vse odvisno od navad klicanja), zakupljeni podatki definitivno samo in samo rdeci.
Lahko me tudi kdo dopolni, vendar ne nategujmo crev, ker se creva vlecejo ze v drugih temah.

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Blagor vam... jaz imam poln signal, pa žal samo EDGE. Ima mobitel v načrtu z UMTS opremit vsaj vsako obstoječo bazno ali bodo hude nadgradnje samo v velikih mestih, na periferijo bodo pa spet pozabili?
Saj veš kako je z nadgradnjami omrežja. Nadgradi se tam, kjer se splača.
Dokler nisem imel doma možnosti za ADSL, sem se tudi piszdil nad samo EDGE-m, pa nisem bil edini data user na lokalni BP. Sedaj mi pa dol visi (kar pa rabim mobilnega dostopa za službene zadeve, pa tudi EDGE zadostuje)

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Daj gor rezultate od speedtest.net
wink-1.gif

Moja povezava ta trenutek:
245061207.png

(nimam še driverjev za 7.2Mbps za GT Option 7.2 ready)

moji rezultati.
grin1.gif
kaj pravite - je za kaj?

Čist solidno. Lokacija?

Aja pa še glede portov: porti načeloma niso zaprti, zaprt je le promet, ki se zgenerira samodejno iz smeri interneta proti uporabniku (torej obratna pot dela). Je pa to iz varnostnih razlogov oz. zaščite uporabnika (uporabnik plačuje prenešene podatke in stremi se k temu, da uporabnik plača le tisto kar zahteva)

Nazadnje urejeno:

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik grobo pravi:
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Saj veš kako je z nadgradnjami omrežja. Nadgradi se tam, kjer se splača.
Dokler nisem imel doma možnosti za ADSL, sem se tudi piszdil nad samo EDGE-m, pa nisem bil edini data user na lokalni BP. Sedaj mi pa dol visi (kar pa rabim mobilnega dostopa za službene zadeve, pa tudi EDGE zadostuje)
Pri meni je samo možnost analognega telefona. Za ADSL (ali ISDN) je potrebna svoja linija, kar pa ni mogoče, ker je preprosto kablov v zemlji premalo. Širitve niso načrtovane...

Vem kako je z nadgradnjami, samo vseeno bi pričakoval, da bodo vsaj vse bazne najprej nadgradili na UMTS, ne pa da po mestih delajo že nevemkoliko nadgradnjo hitrosti, tu pa še niti UMTS ni...
uf-1.gif

Wimax bo pri nas...2015?
confused-1.gif

Imaš pa po drugi strani prav... če mi bo uspelo vzpostavit stabilno wi-fi povezavo na dober km, potem bo tudi meni dol viselo za UMTS... Pa čeprav bi vseeno raje imel UMTS, ker imaš le svojo linijo in nisi odvisen od nikogar (razen operaterja).

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Si poskusil z usmerjeno anteno?

Drugače opažam, da se na podeželju UMTS celice ne stikajo.
Se pelješ za avtom in ga zmanjka ravno za par sto metrov.

blustar

Pripravnik
1. okt 2007
230
0
16
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
Si poskusil z usmerjeno anteno?

Drugače opažam, da se na podeželju UMTS celice ne stikajo.
Se pelješ za avtom in ga zmanjka ravno za par sto metrov.

Pa tako majhna je Slovenija. Me zanima, kako imajo to kaki Švedi rešeno.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Daj gor rezultate od speedtest.net
wink-1.gif

Moja povezava ta trenutek:
245061207.png

(nimam še driverjev za 7.2Mbps za GT Option 7.2 ready)

moji rezultati.
grin1.gif
kaj pravite - je za kaj?

Download je OK. Dobra 2 Mb/s je čisto povprečen rezultat. Upload pa imaš zelo dober. Pri tebi je omejitev upload hitrosti 384 kb/s. Modem ZTE nima HSUPA. Če bi imel HSUPA bi bil upload 2 do 3* hitrejši. ZTE ima 7,2 Mb/s v DL in do 384 kb/s v uploadu teoretične zmogljivosti.

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
Očitno je Mobitel zagotovil zelo spodoben QoS in je prešel zeleno obdobje, v katerem je še vedno SiMobilov internet.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Nebi rekel, ker sem bil s S! internetom zelo zadovoljen, sploh pa z HSDPA. Je pa res, da mobitel nadgrajuje omrežje z HSDPA 7.2 in še vprašanje gdaj bo to nadgrajeno, samo kaj ko se to ne pozna pri downlovdu nekaterih vsebin. Koliko vem Vodafon preiskuša novo tehnologijo HSPA+ ki omogoča hitrost podatkov pri hitrosti prenosa do 28,8 Mb/s.

lp

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
HSDPA 7,2 bo pri Mobitelu zelo kmalu nadgrajen povsod, kjer je že obstoječi HSDPA signal. Da HSUPA ne omenjam (zelo zelo koristno za ljudi, ki morajo s terena uploadat zadeve).

Simobilov HSDPA?
rolleyes-1.gif
Prej EDGE, še v Lj imaš težave s 3G signalom, tako da bi jaz raje molčal o tem dokler ne postavijo še najmanj dvakrat več baznih.

HSPA+ bo koristil prav toliko, kot trenuten HSDPA, če ne bo večje pokritosti.

Sploh se nima smisla ukvarjati z mobilnim internetom, če ta ni Mobitelov.
nahrung002.gif