UMTS Instant Internet

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
glede na to, da se nanaša nekako na mobilno tehnologijo, bom kar tukaj vprašal.

slišal sem, da je zadeva precej solidna, ne izvem pa nikjer na netu nič o tem, kako zanesljiva je zadeva, kako hitra in če je res vredna, da se jo vzame.

veliko pošiljam slike, za filme in glasbo DL pa so mi že povedali, da zadeva ni primerna.

obstajata tudi dva paketa 5 GB in 50 GB, a o tem na uradni m@ strani ne najdem ničesar. mi lahko kdo, ki ima nekaj izkušenj s tem, kaj več pove o zadevi?

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
TUKAJ si lahko pogledaš malo več o tem. Zadeva deluje odlično. Je pa edino problem pač to, ker si omejen s količno prenešenih podatkov. Tu se moraš pa zdej sam preračunat, za kaj misliš uporabljat zadevo.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Iz prve roke ti lahko povem da pri M@ HDSPA podatki res letijo. Jaz dosegam hitrosti tam 2,5mbps, pri kolegu pa sem izmeril celo 5,5mbps (Novatel Wireless Ovation MC950D).
Kot so ti že rekli, za DL glasbe in filmov to ni, ker so vsi porti zaprti, za srfat je pa super.

Aja pa še killer apps za HSDPA:
http://quicksilverscreen.com/
http://musicovery.com/
grin1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
za MSN-jat, upload fotk na ftp-je in spletke in podobne stvari je pa primeren?

filmov niti ne bi vlekel dol, muziko sem pa en tistih cepcev, ki prisega na originalne albume...
redface-1.gif

v tem primeru mora biti 5GB čez glavo dosti?

EDIT: sem razmišljal, da bi vzel 50GB, če bi sestra hotela vleči filme in glasbo, pa sem prebral, da so porti zaprti - se pravi ni šanse, da bi lahko DL filme/muzko?

Nazadnje urejeno:

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.969
6.587
113
UMTS primeren za (iz izkušenj):
surfanje
email
msn

neprimeren:
prenos večjih datotek, tako da kake slike bi še šle - malo treba počakati, kak posamezen mp3 tudi, kaj več pa že ne

vendar, to jaz z UMTS, s HSPDA pa tudi to ne bi smel biti večji problem - namreč pošiljanje slik. Po moje zadeva kar leti, bolj kot hitrost je omejujoča zakupljena količina podatkov. treba trezno razmisliti, kaj še rabiš, kaj je že luksuz in kolikšen luksuz si še pripravljen plačati.

kar se zaprtih portov tiče, ne vem, govori pa se in jaz verjamem. verjetno pa tudi povejo, če pokličeš in vprašaš.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
torej, po večini delam s slikami, velikimi cca. 800 kb, ko so primerno obdelane, uploadam jih pa na ftp, ozirom na serverje, katere mi določijo, če pošiljam preko maila pa ponavadi največja datoteka doseže kakšnih 7 MB največ...

to potem verjetno gre, glede na to, da je govora tudi o MP3-jih, kateri so nekateri težki tudi po par MB-jev?

kako hitro dela prenos strani, sploh strani s slikami (slo-foto.net, e-fotografija.si, devianart, foto blogi)?

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Citat:

za MSN-jat, upload fotk na ftp-je in spletke in podobne stvari je pa primeren?
Zelo, jaz tudi dosti ftpjam, pa tudi kake 100MB fajle sem že vlekel dol brez problema.

Citat:

v tem primeru mora biti 5GB čez glavo dosti?
Itak. Jaz sem zelo veliko na youtube + online radio, pa imam porabo 3GB do 5GB.

Citat:

EDIT: sem razmišljal, da bi vzel 50GB, če bi sestra hotela vleči filme in glasbo, pa sem prebral, da so porti zaprti - se pravi ni šanse, da bi lahko DL filme/muzko?
P2P programi ne delujejo ali pa delujejo zelo slabo. Na torrente lahko pozabiš... gimado pa seveda dela.
grims-1.gif

Kot že rečeno, zadeva deluje super, si pa seveda omejen na zakupljeno količino podatkov in zaprte porte.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
neprimeren:
prenos večjih datotek, tako da kake slike bi še šle - malo treba počakati, kak posamezen mp3 tudi, kaj več pa že ne

Zakaj?
Kot že rečeno jaz brez težav prenašam tudi fajle večje od 100MB. Seveda uporabljam HSDPA in ne "tastar" UMTS.
Realen upload imam 350kbps.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Kje pa... "sjurfen kolikor hočeš", ampak mastno plačaš za to. 100 evrov za naslednjih 5GB.

Nazadnje urejeno:

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
surfen, surfen, pa zahlen tudi
grin1.gif

Trenutno ne najdem na M@ strani kakšna je cena na KB potem ko porabiš vso zakupljeno količino.
Ko bom imel kak dan ali dva fraj bom probal najti to ceno na M@ strani.
stupid-1.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Ja tole sem tudi jaz našel...
Samo to je cena za Giga paket. Mega ima 0,00004 €/kB, kakšna je pa cena pri "Itak internet L" in "Itak internet XL" pa nisem nikjer našel.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Če se prav spominjam, ima Itak od novega leta za 50% popusta pri prenosu podatkov. Torej 0,00002 €/kB.

Drugače je pa pač 200 evrov za 5GB... ni baš velike razlike
evil.gif
.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Jah prej je bilo res hudo. Jaz sem nekja časa plačeval 20€ za mega in ker sem enkrat malo prekoračil me je prišlo 80€.
shocked-1.gif

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Kako je pa če danlowdaš z DC++ programom, tudi počasi lovda? Kako to zgleda, če so porti zaprti, se pravi zelo počasi vleče muzko ali sploh ne vleče?

lp

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Ja jaz uporabljam predvsem torrente, ki jih vleče dol s cca 0-2KB/s
cry12bpy.gif

Doma na ADSLu mi normalno leti 100KB/s.

DC++ mi pa sploh nič ne najde, pa ne vem, če je kaj narobe z mojim programom ali pa je to zaradi zaprtih portov.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.774
548
113
42
povsod malo
Jaz ga testiram od danes naprej 50 Gb v službi in leti kot sneta sekira
tongue-1.gif
tam med 1-2 Mb/s odvisno od lokacije.
Je fajn, 3/4 zadeve naredim med potjo prej sem mogel doma vse prštimat potem med potjo nekako off-line uredit
rolleyes-1.gif
ker povprečno sem imel na mesec prenešenih med 35-40 Gb in od tega 3/4 stisnjenih paketkov.
Bomo vidl kako se obnese.
Malo me moti, da ni dolgega kabelčka na modemu ker danes mi je 2x ratalo odklopt modemček vsakič ko sem ga dal na kolena in potem se malo butneš v sedež... in pade ven al pa sem jaz tak štor "dolge noge .press
Aja pa nekaj hecnega sem opazil, če gres več kot 150 km/h signal skače kot gor dol ko zmešan
grin1.gif

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
50 GB se sliši tako mamljivo, čeprav ni šans da jih porabim. Jaz sem več kot zadovoljen s 5 GB.
smile-1.gif
Mogoče se splača kupit modem, ki omogoča 7,2 Mb/s glede na to da je masovna nadgradnja hsdpa-ja pred vrati...

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.969
6.587
113
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
neprimeren:

Zakaj?
Kot že rečeno jaz brez težav prenašam tudi fajle večje od 100MB. Seveda uporabljam HSDPA in ne "tastar" UMTS.
Realen upload imam 350kbps.

Si preblral ves moj post? Saj sem rekla, da govorim za UMTS in da s HSDPA ne bi smel biti problem.

Nazadnje urejeno: