Umrl je legendarni Bata Živojinoviæ

nacek

Guru
13. okt 2012
2.940
579
113
Legenda jugoslovanskega in pozneje srbskega filma Velimir Bata Živojinoviæ je v nedeljo zvečer umrl v bolnišnici Sveti Sava v Beogradu, poročajo srbski mediji.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.421
2.583
113
Žal mi je, da sem videl zgornji video.
Želim se ga spomniti kot VSEMOGOČNEGA PARTIZANA iz otroštva in lepe mladosti.
Bata, ti si car!

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Bil pa je tudi hujskač ko se je začela vojna med jugoslovani, čeravno je to pozneje obžaloval in se tud javno opravičil je to črna pika v njegovem življenju, sem ga pa res občudoval kakor tudi Borisa Dvornika s katerim sem svojčas služil tudi vojaški rok.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Ja no, ni bil edini izmed slavnih osebnosti, ki ga je nacionalizem zanesel.

Ti si služil z Dvornikom voj.rok? a veš, ker letnik je bil?
smile-1.gif
si se mal zmotil..

nacek

Guru
13. okt 2012
2.940
579
113
Zanimljivost sa snimanja filma "Bitka na Neretvi"

Boris Dvornik, Kole Angelovski i Petar Kralj su 1968. bili na odsluzenju vojnog roka u Gornjem Vakufu u vreme snimanja filma u kome su igrali. Tokom dana snimanje uvece kasarna. Prema izvoru, clanak iz lista Plavi vijesnik, oni su bili u Kombiniranom puku u Karamustaficu. Pretpostavljam da je Karamustafic ili naziv kasarne ili naziv dela Vakufa gd eje kasarna smestena.

http://www.paluba.info/smf/index.php?topic=22530.0

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Možno-samo to pomeni, da je armijo služil, ko je bil star 29 let, meja je pa bila 27 let, pa še to samo za večne študente.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Tako je kot praviš, bil je že blizu 30 let kolikor se sam spomnim in večinoma se nas je vprašala kaj hudiča dela v teh letih v vojski, zakaj , ga nismo vprašali, ni pa bil edini v poznih letih bili so tudi taki ki so bili po nemčiji na delu inso jih našli ker niso imeli odsluženo , pa so lepo morali služiti vendar so imeli skrajšani rok služenja.
Dejansko je bila trojica premeščena v to kasarno zaradi snemanja filma Boris je bil takrat že -stari vojnik, in so doslužili vojni rok na snemanju , zastonj.